Παραβατικότητα & Έλλειψη Αστυνόμευσης. Η παραλία Καρύστου είναι η ‘βιτρίνα’ της πόλης μας και θεωρούμε χρέος μας να την προστατεύσουμε.
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

     

    & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

     

    Έτος ίδρυσης 1979

     

    Κάρυστος, 20-6-2011

     

                                                                                                                          Αρ. Πρωτ. : 23

     

     

    Προς : 1. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

     

                2. Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο & Τοπικό Συμβούλιο Καρύστου

     

                3. Αστυνομικό Διευθυντή Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

     

     

    Κοινοποίηση : 1. Α.Τ. Καρύστου

     

                              2. Υπόλιμεναρχείο Καρύστου

     

                              3. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

     

     

     

    Θέμα : ‘Παραβατικότητα & Έλλειψη Αστυνόμευσης’

     

     

    Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας και λαμβάνοντας υπ’ όψη τη αναμενόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης για την τρέχουσα περίοδο, κρίνουμε απαραίτητο να παρέμβουμε ως Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου σε σοβαρά προβλήματα τα οποία μαστίζουν τα τελευταία χρόνια την πόλη μας.

     

     

     Η μοναδική αξιόλογη πηγή εσόδων στην πόλη μας κατά την διάρκεια της τρέχουσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι η τουριστική επισκεψιμότητα. Η παραλία Καρύστου είναι η ‘βιτρίνα’ της πόλης μας και θεωρούμε χρέος μας να την προστατεύσουμε.

     

     

    Για μία ακόμα χρονιά κατά την καθημερινή απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων στην παραλιακή οδό Καρύστου, μεταξύ 20:00 και 03:00, παρατηρούνται συνεχή φαινόμενα παραβατικότητας από ασυνείδητους οδηγούς μοτοσυκλετών και Ι.Χ. αυτοκινήτων όλων των ηλικιών (κυρίως όμως νεαρών ηλικιών), οι οποίοι παραβιάζουν την απαγόρευση, με κίνδυνο τραυματισμού μικρών παιδιών ή ακόμα και ενηλίκων οι οποίοι απολαμβάνουν την βραδινή τους έξοδο κατά μήκος της παραλίας Καρύστου.

     

     

    Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις εξαιτίας της νεανικής παραβατικότητας και των νεαρών οδηγών, οι οποίοι δημιουργούν επίσης, τεράστια ηχορύπανση  κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου με τις  παράνομες τροποποιήσεις των μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων τους και χωρίς να σέβονται τα επιτρεπτά από τον νόμο όρια ταχύτητας.

     

     

    Δεν υπάρχει γειτονιά ή συνοικία, που να μη διαμαρτύρεται για την ηχορύπανση όλες τις ώρες της μέρας και ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας, μεσημεριανές και μεταμεσονύχτιες. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης των τροχοφόρων, αλλά και από την έλλειψη μέτρων από όλους τους αρμόδιους φορείς.

     

     

    Το πρόβλημα του θορύβου από εξατμίσεις αυτοκίνητων και δικύκλων, από τα δυνατά ηχοσυστήματα «φτιαγμένων» αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί σε μάστιγα. Οι οδηγοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω της γενικής ατιμωρησίας που υπάρχει.

     

     

    Πρόστιμα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τις θορυβώδεις εξατμίσεις ή για τα αυτοκίνητα με υπερβολικά δυνατή μουσική, αλλά σπανίως επιβάλλονται, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση.

     

     

    Απαιτούμε, από την ηγεσία του Δήμου Καρύστου, την Λιμενική Αρχή Καρύστου και το Α.Τ. Καρύστου την εφαρμογή των νόμων και να πράξουν τα δέοντα άμεσα, για την αποτελεσματική εξάλειψη των παραπάνω φαινομένων, τα οποία υποβαθμίζουν στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

     

     

    Απαιτούμε, από τον Δήμο Καρύστου να προβεί άμεσα στην υλοποίηση Δημοτικής Αστυνομίας.

     

     

    Απαιτούμε, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την λήψη μέτρων για την επαρκή επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος & Υπολιμεναρχείου Καρύστου με το απαραίτητο προσωπικό & μέσα ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες.

     

     

    Επιβάλλεται με κάθε τρόπο να προστατευτεί το εισόδημα των Καρυστινών επαγγελματιών καθώς και η εικόνα της πόλης μας, ειδικά αυτή την περίοδο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

     

     

    Με εκτίμηση,

     

    Το Διοικητικό Συμβούλιο

     

     

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

     

     

    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     

     

     

     

    Ρόδο Σφυρίδη

     

     

    Μαρία Βερούχη