Απαιτούμε την προστασία του εισοδήματός μας. Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καρύστου.
  • «Απαιτούμε την προστασία του εισοδήματός μας»

    Μια επίκαιρη παρέμβαση, στη βάση της γενικής παραδοχής ότι ο τουρισμός είναι σ αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία η μοναδική αξιόλογη πηγή εσόδων στην Κάρυστο και με την απαίτηση το εισόδημα των Καρυστινών επαγγελματιών πρέπει να προστατευτεί, κάνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καρύστου και ανοίγει το διάλογο, επισημαίνοντας αμέλειες και ελλείψεις, που αντί να είναι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της τουριστικής επισκεψιμότητας, μάλλον έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

    Ο Σύλλογος, με επιστολή του, προς το Δήμο, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της πόλης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει μια σειρά από φαινόμενα που δημιουργούν μια κακή εικόνα για την Κάρυστο, καθόλου ελκυστική για τους επισκέπτες και δύσκολα ανεκτής και υποφερτής και από τους ίδιους τους κατοίκους της.
    Συγκεκριμένα, αναφέρουν την παραβίαση της απαγόρευσης για διέλευση των οχημάτων από την παραλία της Καρύστου, που ισχύει από 20:00 έως 03:00 καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες, με ασυνείδητους οδηγούς να περνάνε τα απαγορευτικά και να κινούνται δίπλα σε παιδιά που παίζουν και σε μεγάλους που κάνουν τον περίπατό τους, με άμεσο τον κίνδυνο για τραυματισμό.

    Τονίζουν, επίσης, το μεγάλο πρόβλημα της ηχορύπανσης που έτσι κι αλλιώς υπάρχει και τους χειμερινούς μήνες, αλλά το καλοκαίρι τα ανοιχτά παράθυρα σπιτιών και αυτοκινήτων το κάνουν εντονότερο.

    Οι “πειραγμένες” εξατμίσεις των δικύκλων και τα ηχοσυστήματα των “φτιαγμένων” αυτοκινήτων αναστατώνουν όλες τις γειτονιές της πόλης, και λόγω της έλλειψης μέτρων και της ατιμωρησίας που παρατηρείται, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, η κατάσταση αυτή έχει γίνει μάστιγα για την πόλη.

    Οι επαγγελματοβιοτέχνες της Καρύστου καλούν, με την επιστολή τους, τους αρμόδιους και υπεύθυνους να λάβουν άμεσα μέτρα για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

    Απαιτούν από το Υπουργείο την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Υπολιμεναρχείου Καρύστου με το απαραίτητο προσωπικό και την ενίσχυσή του με μέσα, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες.

    Απαιτούν από τις πιο πάνω Υπηρεσίες να πράττουν τα δέοντα και μέσα στις δυνατότητες που τους δίνουν οι νόμοι για τους παραβατικούς οδηγούς και τέλος απαιτούν από το Δήμο Καρύστου να προχωρήσει στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και να επιδείξει το γενικότερο ενδιαφέρον του για την προστασία των εισοδημάτων τους και για την εξάλειψη φαινομένων που χαλάνε την εικόνα της πόλης και μειώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

    Στην προσπάθειά του ο Σύλλογος να ανοίξει το διάλογο γι αυτό το μείζον και επίκαιρο θέμα, καλεί τα μέλη του και πολίτες τις Καρύστου να κατατεθούν προτάσεις που θα βοηθούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης (ή στην διεύθυνση Αιόλου 12 ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]) και προαναγγέλλει ότι θα διενεργηθεί ανοικτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου ώστε να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα τα όποια απασχολούν τον τόπο.