Η τελική πρόταση για την αναδιάταξη των μονάδων ΕΣΥ, είναι προφανές ότι ικανοποιεί το κοινό αίτημα των κατοίκων της περιοχής που ζητούσε να μείνει το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας με τη σημερινή του...

  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΡΥΣΤΟΥ- ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Στις 4 Ιουλίου ανακοινώθηκε, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η τελική πρόταση για την αναδιάταξη των μονάδων ΕΣΥ.
    Η παραπάνω πρόταση, που παρουσιάζεται ως τελική, είναι προφανές ότι ικανοποιεί το κοινό αίτημα των κατοίκων της περιοχής που ζητούσε να μείνει το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας με τη σημερινή του μορφή.
    Είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε τη συμβολή του προσωπικού του Νοσοκομείου.
    Η άμεση ενημέρωση προς τους συμπολίτες μας και οι μαζικές κινητοποιήσεις οδήγησαν την ηγεσία του ΥΥΚΑ να ανακοινώσει την εξαίρεση των Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Καρύστου και Κύμης από τη μετατροπή τους σε ΚΥ - Νοσοκομεία Βραχείας Νοσηλείας και να παρέχει στους ασθενείς πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.
    Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, κ. Κατερίνα Περλεπέ και κ. Συμεών Κεδίκογλου, που με αποφασιστικότητα και συνεχείς παρεμβάσεις προς τους εμπλεκομένους φορείς κατάφεραν να ανατρέψουν την αρχική πρόταση της επιτροπής Λιαρόπουλου.
    Η τελική πρόταση είναι μια σημαντική ανακούφιση για το λαό της Καρυστίας, που με αγωνία παρακολουθούσε και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας