Στο «συρτάρι» οι αιτήσεις αγροτών της Εύβοιας για το πρόγραμμα των «πράσινων» επενδύσεων. Την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης όσον αφορά στην εξέταση του αιτήματος των αγροτών της Εύβοιας για την...
  • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
                                     ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
                         Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
     
    Δευτέρα , 22 Αυγούστου 2011
     
     
    Δελτίο Τύπου
     
     
    Στο «συρτάρι» οι αιτήσεις αγροτών της Εύβοιας για το πρόγραμμα των «πράσινων» επενδύσεων
     
     
    Την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης όσον αφορά στην εξέταση του αιτήματος των αγροτών της Εύβοιας για την άρση του αποκλεισμού τους από το επενδυτικό πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών και την αύξηση της κατανεμημένης ισχύος στο Νομό υπογραμμίζει ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
     
    Ο βουλευτής επαναφέρει το θέμα  στη Βουλή, καθώς εδώ και πέντε μήνες όχι μόνο δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά, αντιθέτως, οι Υπηρεσίες της ΔΕΗ συνεχίζουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με την κατανεμημένη ισχύ των 12050 kw, αποκλείοντας ουσιαστικά τις αιτήσεις πολλών ενδιαφερομένων και το σύνολο των αγροτών.
     
    Για μία ακόμα φορά φάνηκε η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης, η οποία αναιρεί τις διαβεβαιώσεις για αύξηση της κατανεμημένης ισχύος για την Εύβοια από 12050 kw σε τέτοιο ύψος που να καλύπτει τις απαιτήσεις των επενδυτών ανάλογα με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τις πρώτες πέντε ημέρες από την έναρξη της υποβολής. Μάλιστα, η σχετική απόφαση αναμενόταν να έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι τέλος Ιουνίου.
     
    Οι αγρότες ζητάνε την άρση κάθε περιορισμού, γιατί στην Εύβοια το δίκτυο της ΔΕΗ έχει πολλές δυνατότητες υψηλής και μεσαίας τάσης και είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται κορεσμένη η Γραμμή Μεταφοράς Αλιβερίου-Καρύστου, σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις της ΔΕΗ.
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες «πράσινες» επενδύσεις που είχαν εξαγγελθεί και να εξετάσει κατά προτεραιότητα τα αιτήματα των αγροτών.
     

    Σέκερη 1 Αθήνα, τηλ.:2103231127, Fax: 2103847625
    [email protected]  
    Νεοφύτου 48Γ, 341 00 Χαλ κίδα, Τηλ.: 22210 61318, Fax: 2210 61319