Επίσκεψη Σίμου Κεδίκογλου στη Μόσχα. Βασικοί άξονες ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση των εξαγωγών
  • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
    Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Τετάρτη , 7 Σεπτεμβρίου 2011

    Δελτίο Τύπου
    Σίμος Κεδίκογλου:
    «βασικοί άξονες ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση των εξαγωγών».
    Την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ρωσίας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με ρωσικούς οικονομικούς φορείς και εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της προώθησης και προβολής του ελληνορωσικού συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο, 29 Σεπτεμβρίου με 6 Οκτωβρίου.
    Βασικοί άξονες για την ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση των εξαγωγών.
    Όπως τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου: «υπάρχουν επενδυτικές δυνατότητες, παρά την κρίση, στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και δυνατότητες και προοπτικές εξαγωγής ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία».
    Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο, τα κρασιά και άλλα προϊόντα της μεσογειακής διατροφής τονίζοντας, βέβαια, ότι ο κύριος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να παραμένει ο τουρισμός ως επίσης και η ελληνική ναυτιλία που διαθέτει «τον ισχυρότερο εμπορικό στόλο του κόσμου».
    Στη συνέχεια, ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες επίτευξης συμφωνιών και συνεργασίας με τη Ρωσία και Ρώσους επενδυτές στους τομείς της ενέργειας, της αγοράς ακινήτων και εκτάσεων γης, ενώ επισήμανε τις προοπτικές που διανοίγονται με την ιδιωτικοποίηση οικονομικών οργανισμών του Δημοσίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων και την περίπτωση του ΟΣΕ.
    Υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά διαθέτει την αναγκαία τεχνολογία για εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου και ότι οι Ρωσικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για τον ΟΣΕ.
    Στη συνέντευξη τύπου από ελληνικής πλευράς έλαβαν το λόγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης και ο Έλληνας πρέσβης κ. Μιχ. Σπινέλλης.
    Ο κ. Μαχαιρίδης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους στόχους του ελληνο-ρωσικού συνεδρίου και στις επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η περιφέρεια του Ν. Αιγαίου.
    Ο κ. Σπινέλλης τόνισε το γεγονός της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία, το α’ εξάμηνο του 2011, κατά 37% , ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση που σημείωσε φέτος ο αριθμός των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα -σύμφωνα με κάποια στοιχεία που αφορούν στον αριθμό εκδόσεως βίζας και με επιφύλαξη- κατά 40% περίπου, λέγοντας ότι σ’ αυτό συνέβαλε η ουσιαστική συντόμευση του χρόνου χορηγήσεων θεωρήσεων εισόδου Σένγκεν στους ενδιαφερομένους.

    Σέκερη 1 Αθήνα, τηλ.:2103231127, Fax: 2103847625
    [email protected]
    Νεοφύτου 48Γ, 341 00 Χαλ κίδα, Τηλ.: 22210 61318, Fax: 2210 61319