Αντίο Αρτεμισία ... Καλωσήλθες Πανόραμα. Στις 17:30 χθες τελέστηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας τα εγκαίνια του νέου αποκτήματος των εφοπλιστών κ. Μιμίλη και κ. Καρνέση, το Ε/Γ - Ο/Γ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.
  • Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

     
    Στις 17:30 τελέστηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας τα εγκαίνια του νέου αποκτήματος των εφοπλιστών κ. Μιμίλη και κ. Καρνέση, το Ε/Γ - Ο/Γ ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Παρόν σε αυτά ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Γιώργος Χριστόπουλος, ο πλοίαρχος του Superferry II καπτα Τάσος Τρέσσος, ο Λιμενάρχης Ραφήνας κ. Γιώργος Κατσογιάννος και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι ναυτικοί.

    Το Πανόραμα ναυπηγήθηκε το 1987 στα Γερμανικά ναυπηγεία GmbH & Co KG. KG, Leer και έχει μήκος 101,2 μέτρα και πλάτος 17,5 μέτρα ενω έχει βύθισμα 4 μέτρων. Κινήται με 4 μηχανές Wartsila 6R32 dieslar οι οποίες του δίνουν τελική ταχύτητα 20.5 κόμβων περίπου, ενω έχει υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους.

    Το Πανόραμα απο το 2004 βρισκόταν παροπλισμένο ενω στις 25/11/2010 ώρα 11:00 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας. Στις 7 Ιουνίου άφησε τον Νέο Μόλο Δραπετσώνας με προορισμό τα ναυπηγεία της Αυλίδας. Έπειτα, στις
    24/10/2011 το πλοίο περνάει για πρώτη φορά τα φανάρια του λιμανιού της Ραφήνας και σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του πλοίου. Να σημειώσουμε οτι πλοίαρχος είναι ο καπτα Νίκος Ξυλογιαννόπουλος.

    Ο κ. Καρνέσης, έπειτα απο τον αγιασμό του πλοίου, μίλησε για το ναυτικό επάγγελμα και την οικονομία στην χώρα μας, για την αξία των Ελλήνων ναυτικών και ναυπηγείων, για την σημαντικότητα της ναυπήγησης πλοίων στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, ωστε να αναπτυχθεί η οικονομία στην χώρα μας και για την μεγάλη δυσκολία της αγοράς και της δρομολόγησης του πλοίου στην γραμμή Ραφήνα - Μαρμάρι στο οποίο βοήθησαν πολλοί άνθρωποι αλλά κυρίως η αδερφή του κ. Καρνέση και ο καπτα Νίκος Ξυλογιαννόπουλος. Τέλος δήλωσε πως είναι συγκινημένος που κατάφερε την αγορά και την μετασκευή του πλοίου ενω οπως δήλωσε δεν ήθελε η τελετή του αγιασμού να είναι λαμπρή και μεγαλειώδης καθώς θα ήταν άδικο με όσα γίνονται αυτες τις μέρες στην χώρα μας.
    Εμεις ευχόμαστε το Πανόραμα να είναι καλοτάξιδο και καλά ταξίδια στον πλοίαρχο του, καπτα Νίκο Ξυλογιαννόπουλο. Ο Αι Νικόλας πάντα στην πλώρη του.

    Ορίστε μερικές φωτογραφίες του πλοίου κατα την σημερινή του παραμονή στο λιμάνι της Ραφήνας.










    Παρακάτω μερικές φωτογραφίες απο τα εγκαίνια του πλοίου.



















    Ο εφοπλιστής κ. Καρνέσης κατα την δήλωσή του.











    Σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες φωτογραφίες απο τα εγκαίνια, απο τα εξωτερικά καταστρώματα του πλοίου και απο τους εσωτερικούς χώρους, τους οποίους και ένα σύγχρονο πλοίο θα ζήλευε. Το rafinavessels πιθανώς να παρευρεθεί σε ένα απο τα πρώτα δρομολόγια του πλοίου.