H TEΡNA παίρνει αδειοδότησ​η. Κύριοι ….η σκόπιμη άγνοια είναι επιλογή.
  • H TEΡNA παίρνει αδειοδότησ​η


    Κύριοι ….η σκόπιμη άγνοια είναι επιλογή.

    Την Δευτέρα 14/11 η Περιφέρεια Στ. Ελλαδας (Επιτροπή Περιβάλλοντος) έδωσε θετική γνωμοδότηση σε νέο έργο αιολικών πάρκων στην Οχη και τον Καβοντόρο ισχύος 167 MW της εταιρείας ΤΕΡΝΑ. Γνωρίζουμε ότι η ΤΕΡΝΑ θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες γραμμές μεταφοράς με την DAMCO. Η νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων πρέπει να αναμένεται στο επόμενο διάστημα από το ΥΠΕΚΑ.

    Εν τω μεταξύ ο Δήμος Καρύστου ακόμη δεν έχει συνεδριάσει για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει την εγκατάσταση των νέων ανεμογεννητριών των εταιρειών DAMCO και ΤΕΡΝΑ. Αλλωστε η μέχρι τώρα στάση του Δήμου δεν δείχνει καμιά αποφασιστικότητα να αντιδράσει. Η Σκύρος σύσσωμη είπε όχι στις 111 α/γ που σχεδιάζονται στο νησί τους και πήρε την αρνητική γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου, αντίθετα εμείς ελάβαμε θετική γνωμοδότηση... Στην Κρήτη οι τοπικοί φορείς οργανώνονται για να σταματήσουν την επέλαση των ανεμογεννητριών στα βουνά τους. Στις Κυκλάδες γίνεται έντονη συζήτηση για τα νέα αιολικά πάρκα εκατοντάδων MW που θα φορτωθούν τα νησιά. Ακόμη και ο Δήμος Ραφήνας συνεδρίασε για το καλώδιο μεταφοράς ρεύματος που θα φτάσει από τον Μπούρο στη Ραφήνα.

    Εχει καταλάβει κανείς ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας συνολικής υποβάθμισης της φύσης του τόπου μας σε βιομηχανική ζώνη; Τις συνέπειες στον τουρισμό, την κτηνοτροφία, την αξία της γης,  πότε θα τις σκεφτούμε; Οι εταιρείες θα υφαρπάξουν τους φυσικούς πόρους μας και εμείς θα τους κοιτάμε... 

    Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας

    Για τον ΣΠΠΕΝΚ

    Θανάσης Μπινιάρης