ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΛΕΣΧΗΣ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ e-karystos ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
  • ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΛΕΣΧΗΣ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ e-karystos ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

    Η θέση του περιπτέρου μας στον εκθεσιακό χώρο είχε την πραγματική θέση που μας άξιζε ως έπαινος για την προσπάθεια που κάνουμε για την προβολή τόσο της περιοχής μας όσο και για τα προϊόντα που διαθέτουμε.

    Είχαμε το πρώτο περίπτερο παραπάνω από τα τετραγωνικά που είχαμε ζητήσει και αυτό γιατί η διοργανώτρια εταιρεία ήθελε να τιμήσει την περιοχή μας.
    Την νότιο Καρυστία.

    Φυσικά τα έξοδα για την ενοικίαση του περιπτέρου μετά την γενναία έκπτωση της διοργανώτριας εταιρείας καλύφτηκαν από την λέσχη μας αφού είχαμε δωρεά για τις λειτουργικές ανάγκες μας από τον όμιλο εταιρειών Χ. ΡΟΚΑΣ.
    Με την έναρξη της έκθεσης μας ήρθε προς μεγάλη μας έκπληξη από τον πρόεδρο του πολιτιστικού τμήματος του Δήμου μας, αφού τις προηγούμενες μέρες είχαμε συμφωνήσει , η απόφαση μη συμμετοχής του χορευτικού μας τμήματος για διάφορους λόγους ανούσιους που αν δημοσιοποιηθούν θα πρέπει κάποιοι να χάσουν τις καρέκλες που κατέχουν γιατί δεν γνωρίζουν το κακό που κάνουν στο τόπο που εμείς αγαπάμε και το δείχνουμε σε κάθε μας ευκαιρία.
    Στην περίπτωση αυτή που υπήρχε η ετοιμασία για παρουσίαση της χορευτικής μας ομάδας ώστε να δείξουμε στο κόσμο τις μουσικοχορευτικές μας συνήθειες και κατόπιν να μιλήσουμε για τον δικό μας πολιτισμό και προϊόντα έπρεπε να καλύψουμε το κενό για να μην εκτεθούμε.
    Η λέσχη μας ζήτησε βοήθεια και υποστήριξη από τον αδελφοποιημένο σύλλογο Κρητών της Ν. Σμύρνης ο οποίος όχι μόνο ήρθε και παρουσιάσαμε ένα ωραίο χορευτικό θέαμα αλλά μας υποστήριξε σ΄ όλη την διάρκεια της έκθεσης δημιουργώντας διάφορες ευχάριστες καταστάσεις στο περίπτερο μας που κάθε επισκέπτης , είτε έμπορας, είτε ραδιοφωνικό κανάλι, είτε τηλεοπτικό καθόταν με την ώρα ώστε να γευτεί και να πιεί κάτι από την Καρυστία και να ακούει τα χωρατά από τα αδέλφια μας τους Κρητικούς.

    Η μαντινάδα από τον ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Κρητικό γνωστό στα τηλεοπτικά δρώμενα :

    Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ
    ΤΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΜΕΓΑΛΑ
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ακουγόταν συνέχεια μαζί με τόσες άλλες που είχαν να κάνουν για την φιλία μας , την λέσχη , τις συνήθειες των συνδαιτυμόνων και άλλα.
    Η επιτυχία μας ήταν ότι μας στήριξε πολύ και ο ρεπόρτερ Δημήτρης Μάρκος μιας και είδε την Εύβοια στο περίπτερό μας και ως πατριώτης από τα χωριά της Κύμης μας έβγαλε στο γυαλί για αρκετή ώρα .

    Επίσης κλείστηκε συμφωνία για πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα που θα μαγνητοσκοπηθεί στις 27/12 σε στούντιο μεγάλου καναλιού μαζί με τους Κρητικούς να παρουσιάσουμε την περιοχή μας με τα έθιμα και τα προϊόντα της.
    Χορευτικό – μουσικούς – παραγωγοί από την λέσχη μας και πολύ μπλα – μπλα για την περιοχή μας.
    Μέσω Ελβετικού σταθμού μας έγινε η πρόταση για παρουσίαση μας σε περιοχή της Ελβετίας με σκοπό την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων και προϊόντων.

    Το περίπτερό μας το επισκέφτηκαν πολλοί έμποροι που ενδιαφέρθηκαν για τα χειροποίητα προϊόντα των παραγωγών που ήταν μαζί μας όπως τα λικέρ του Μεντάκη Στρατή, τα παστέλια και μέλια του Κώστα και της Μαρίας Τσαπέπα καθώς και για τα κρασιά του Γιάννη Πεζά που επιμελείται με πολύ αγάπη για το κρασί ο Μανώλης Παυλάκης.
    Εξαιρετικό ενδιαφέρον τα προϊόντα της αγρότισσας μας Σοφίας Τόλιας όπως τα χειροποίητα ζυμαρικά και τα γλυκά κουταλιού.

    Μία πολύ σημαντική πρόταση που μας έγινε είναι να αποκτήσουμε μόνιμο εκθεσιακό χώρο για τα προϊόντα μας με πρατήριο διάθεσης στο κέντρο της Αθήνας που ως λέσχη μας αντιμετωπίζουν με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους συμμετοχής μας στο όλο στήσιμο της εταιρείας αυτής.

    Μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας μας πλησίασε γιατί μας είχε εντοπίσει και σε άλλες εκθέσεις και του κάναμε εντύπωση για το πως παρουσιάζουμε τα πάντα που αφορούν την περιοχή μας μέσα σε λίγα τετραγωνικά με την οργάνωση που έχουμε. Πολιτισμό – Τουρισμό – Γαστρονομία.

    Μας ζήτησε να έρθουν στην Καρυστία και να ξεναγηθούν στα ενδιαφέροντα σημεία και να δουν τα ξενοδοχεία μας.

    Φυσικά το δεχτήκαμε και μάλιστα τους είπαμε πως θα έχουν την φιλοξενία από το κατάλυμα που ήτανε μαζί μας και την κάλυψη της διατροφής τους θα την αναλάβει η λέσχη μας.

    Με λίγα λόγια κλείνουμε τον απολογισμό έχοντας για άλλη μια φορά πετύχει το στόχο μας και αφού αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος και σε άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς και στα πολιτιστικά φεστιβάλ που θα γίνουν στις αρχές του έτους 2012 καλούμαστε να βρούμε τους χορηγούς που είναι το σπουδαιότερο για την πραγματοποίηση αυτών που σκεφτόμαστε.
    Ξέρουμε όλοι που θα απευθυνθούμε και οι ενέργειες πρέπει να γίνουν από τώρα για να είμαστε έτοιμοι την χρονική στιγμή.

    Για την λέσχη
    Γκουβέντας Βαγγέλης
    Γ.Γραμματέας