Windsurfing στην Κάρυστο - Μαρμάρι - Στύρα
  • Προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τους φίλους του αθλήματος.

    Το windsurfing είναι ένα συναρπαστικό άθλημα,
    για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου.
    Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να γνωρίζει κολύμβηση.
    Οι σταθεροί βόρειοι άνεμοι, η διάρκειά τους, η κλειστή και ασφαλής θάλασσα, μεταξύ των δυτικών και ανατολικων ακτών της Ν. Εύβοιας  ειναι ιδανικός τόπος για windsurfing.
    Αυτό αναφέρεται συχνά και στα εξειδικευμένα στο windsurfing ευρωπαϊκά περιοδικά και από τους οργανωμένους φορείς του.
    Η πιο αξιόλογη από τις παραλίες της περιοχής όπου μπορούν να οργανώσουν τις «εξόδους» τους οι λάτρεις του αθλήματος, είναι ο κόλπος της Καρύστου - Χρυσής Άμμου στο Μαρμάρι -Στύρων.
    Η ξενοδοχειακή υποδομή και οι τουριστικοί πόροι στο Μαρμάρι και την Κάρυστο αλλά και τα Στύρα μπορούν να ικανοποιήσουν και ευρύτερα ενδιαφέροντα των επισκεπτών.

    To windsurfing είναι ένα συναρπαστικό άθλημα για όλους τους υγιείς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, αφού δεν απαιτεί ιδιαίτερη σωματική δύναμη, τουλάχιστον στην αρχή.
    Τον κυριότερο ρόλο παίζει η σωστή τεχνική.
    Εκτός της απόλαυσης που χαρίζει, το windsurfing βελτιώνει κατά πολύ τη φυσική κατάσταση και διαμορφώνει ένα όμορφο σώμα, χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.
    Απαραίτητη βέβαια είναι η γνώση της κολύμβησης.
    To windsurfing έχει φανατικούς και πολυάριθμους φίλους.
    Υπολογίζεται ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν 40 εκατομμύρια ανθρώποι περίπου που ασκούνται και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.
    Εκτός από διασκέδαση και Ολυμπιακό άθλημα, το windsurfing έχει γίνει και επαγγελματικό άθλημα από το 1985, καθώς και άθλημα επιδείξεων και αγώνων σε κλειστούς χώρους, όπου δημιουργούνται τεχνητά οι απαραίτητες συνθήκες.
    Σημαντικό ρόλο παίζουν οι καιρικές συνθήκες.
    Ο αθλητής του windsurf πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τη θάλασσα και τον άνεμο γιατί από φίλοι και σύμμαχοι μπορούν να μετατραπούν σε ανελέητους εχθρούς.