Η ''Πρίζα'' της Ελλάδος Κάρυστος και Καβοντόρος. Και ήταν τοτε - είναι τωρα, μόνο η ΑΡΧΗ για τις υπόλοιπες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί

  • Με αφορμή την νέα αίτηση για ένα ακόμη μεγάλο πάρκο 140MW από το σχήμα EDF, Quest Energy (Φέσσας) ..(όλοι οι ''παίκτες'' της αγοράς στην Νότια Εύβοια!) και μετά την εγκατάσταση τον 8 νέων αιολικών πάρκων προσφάτως στην Καρυστία και άδειων εγκατάστασης για 73 ανεμογεννήτριες η γεωγραφία τις Καρυστίας αλλάζει μια για πάντα.

    Σε μια περιοχή με εγκατεστημένες τα.... τελευταία χρόνια εκατοντάδων ανεμογεννητριών!

    Και ήταν τοτε - είναι τωρα, μόνο η ΑΡΧΗ για τις υπόλοιπες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για αιολικά πάρκα στην περιοχή και που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ πάνω από τα 579MW στην περιοχή από μια μόνο εταιρεία.

    Διαβάζοντας κανείς της κομμένες και ραμμένες μισθωμένες στα μέτρα τον εταιριών μελέτες όλον αυτόν που επρόκειτο να συμβούν, μόνο ανατριχίλα, θλίψη, αγανάκτηση μπορεί να αισθανθεί.
    Ετούτο και μόνο φτάνει: δεκάδες χιλιόμετρα δρόμοι μόνο για την μεταφορά των ανεμογεννητριών, υποσταθμοί,εκσκαφές,εκχερσώσεις,ισοπέδωση ολάκερης της περιοχής,μετατρέποντάς την σιγά και σταθερά σε βιομηχανική ζώνη

    Η τοπική κοινωνία της Καρυστίας οφείλει να αντιδράσει αυτήν την φορά δυναμικά!.
    Ο Δήμος Καρύστου θα πρέπει να πει το ΟΧΙ στην Μαύρη νύχτα τον βουνών της Καρυστίας, ενταγμένων στο Νatura 2000.
    Κάποτε θα ΠΡΕΠΕΙ να ξυπνήσουμε και θα πούμε το ΑΙΣΣΙΧΤΙΡ στους επιδοτούμενους βαρόνους και στις αιολικές ταρίφες, στη ισοπέδωση τις ΟΧΗΣ, και τις "στημένες" Μ.Π.Ε. την επίθεση από την αιολική βιομηχανία.

    Άραγε ο τοπικός πληθυσμός της Νότιας Εύβοιας έχει δικαίωμα παρέμβασης σε ότι συμβαίνει στον τόπο του; Η τοπική κοινωνία της Καρύστου πρέπει να αφυπνιστεί, να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του για το μέλλον του τόπου και όχι μόνο, το φυσικό πλούτο της περιοχής ..να εναντιωθεί στην ερημοποίηση της.

    Είναι αρκετό να φανταστούμε τι Καρυστία, το Κάβοντορο το τόπο μας μετά από 5 χρόνια 10 χρόνια.

    NotiosEvoikos