Απάντηση Γιώργου Σαραβάνου: Η Δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα Κε Αντωνιάδη και ο δημόσιος λόγος δεν υπόκειται ούτε πρέπει να υπόκειται σε απαγορεύσεις
  • Κύριε Αντωνιάδη,
    Για να μην κουράζουμε τους συμπολίτες μας «Χρονιάρες μέρες» σας απαντώ κατά τον ίδιο τρόπο.

    1ον) Ως δημοσιογράφος οφείλατε να είχατε προηγουμένως ενημερωθεί για τις θέσεις και τις δράσεις των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεστε και απαξιώνεται με περισσή ευκολία γιατί επί της ουσίας δεν μου απαντήσατε σε τίποτα.
    Αυτός είναι ο ορισμός της ΑΗΘΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ !
    2ον)
    Στον αγώνα που κάναμε οι συντοπίτες μου κι εγώ για τον δρόμο Αετού – Πλατανιστού αισθάνομαι ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ !
    Είναι ο μόνος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με τα το 1990 που περνάει από την καρδιά ενός πανέμορφου οικισμού αντίθετα από τις σύγχρονες κυκλοφοριακές μελέτες που εκτρέπουν τέτοιους δρόμους μακριά από κατοικημένες περιοχές.
    Είχαμε τότε αντιπροτείνει την κατασκευή ενός παραθαλάσσιου δρόμου που θα αναβάθμιζε την παραλία του Αετού.
    Μέχρι σήμερα έχουν συμβεί οχτώ ατυχήματα εκ των οποίων τα δύο θανατηφόρα.
    Ο δρόμος αυτός σχεδιάστηκε μόνο για να περάσουν οι ανεμογεννήτριες του ΡΟΚΑ .
    Από τότε έβαλαν οι ανεμογεννητρίάδες «πόδι» στην περιοχή.
    3ον)
    Ο Κύριος Τσολάκης κάνει λάθος ως προς το θέμα της αυτοεξαίρεσης των Δημοτικών συμβούλων που έχουν όφελος από τις ανεμογεννήτριες και περιορίστηκε με νομικίστικους όρους από το άρθρο 99 που επικαλείται.
    Το θέμα υπερβαίνει το προσωπικό συμφέρον και αποκτά πολιτική διάσταση καθώς αφορά ανθρώπους φυσικό περιβάλλον και δικαιώματα.
    Δεν είναι λοιπόν δυνατό ως εκλεγμένοι να μην αποφασίζουμε για αυτά τη στιγμή μάλιστα που ποτέ δεν κρύψαμε από τους συμπολίτες μας προεκλογικά ότι είμαστε ιδιοκτήτες τέτοιων εκτάσεων.
    Άλλωστε όλες οι αποφάσεις του τωρινού Δ.Σ. είναι καταπέλτης για τις εταιρείες Αιολικών πάρκων και θέτουν με σαφήνεια όρους και δεσμεύσεις απέναντι τους διαφορετικά είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους.
    Το θέμα λοιπόν πρέπει να τεθεί σε ρεαλιστική βάση και με ξεκάθαρες θέσεις όπως περιγράφεται στην τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Καρύστου που αποδεικνύει την υπευθυνότητα και την ομοψυχία όλων των παρατάξεων για την επίλυση των πλέον σημαντικών ζητημάτων της περιοχής μας.
    Η Δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα Κε Αντωνιάδη και ο δημόσιος λόγος δεν υπόκειται ούτε πρέπει να υπόκειται σε απαγορεύσεις γι αυτό και δεν απεμπολώ το δικαίωμα της ψήφου μου ούτε το χαρίζω σε αυτόκλητους υπερασπιστές της.
    Όλοι κρινόμαστε μέσα από τις θέσεις μας και τις πράξεις μας.
    Αν κόπτεστε τόσο για τα προβλήματα του τόπου αφήστε στην άκρη την ασφάλεια της πένας σας και ελάτε να βοηθήστε με τη συμμετοχή σας στα κοινά μαζί με τις νέες υγιείς δυνάμεις και μην αναλώνεστε άλλο στο κυνήγι λαμογιών του χώρου σας. Ιδού η Κάρυστος ιδού και το πήδημα….

    Χρόνια πολλά
    Υ.Γ. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, έστω κι αυτή του φιλόλογου !