«Ερωτήσεις γνώσεως» της Σοφίας Μούτσου προς Σίμο Κεδίκογλου και Ουρανία Παπανδρέου. Είμαι στη διάθεση των δύο κ. βουλευτών για οποιαδήποτε ενημέρωση επιθυμούν.
  • Προς τους βουλευτές Εύβοιας κ. Σίμο Κεδίκογλου και κ. Ουρανία Παπανδρέου

     

     

    Διάβασα χτες Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 σε ηλεκτρονική εφημερίδα της Νότιας Εύβοιας ότι δύο βουλευτές της Εύβοιας η κ. Ουρανία Παπανδρέου και ο κ. Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή για την καθυστέρηση του οικονομικού ελέγχου προς τον πρώην δήμο Στυρέων κατόπιν προτροπής του δημάρχου Καρύστου κ. Μανώλη.

    Εχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είμαι στη διάθεση κάθε αρμόδιας υπηρεσίας για την διευκόλυνση κάθε ελέγχου.

    Οφείλω όμως να ρωτήσω τους δύο βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση τα εξής :

    1.       Γνωρίζουν ότι μέχρι σήμερα επί έναν ολόκληρο χρόνο ο Δήμος Καρύστου δεν έχει ασκήσει καμμιά διαδικασία εσωτερικού υπηρεσιακού ελέγχου για την υπόθεση αυτή ως ώφειλε να είχε πράξει ;

    2.       Γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη απαντήσει με έγγραφό της προς τον Δήμαρχο Καρύστου και τονίζει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι προηγούνται παλαιότερες υποθέσεις (λόγω παραγραφής) και όσες είναι κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας;

    3.       Γνωρίζουν ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα εντολή του Υπουργείου Οικονομικών για οικονομικό έλεγχο του Δήμου Στυρέων που αφορά τα έτη 2005 και 2006 (της προηγούμενης από εμένα  δημοτικής αρχής) η οποία ζητήθηκε επί της δικής μου δημοτικής Αρχής, μετά από πόρισμα ορκωτών λογιστών και εντολή της Περιφέρειας; Προφανώς και αυτήν την καθυστέρηση οφείλουν οι ίδιοι κ. βουλευτές να επισημάνουν στη Βουλή. Βεβαίως για την άσκηση αυτού του ελέγχου εγώ δεν πίεσα κανέναν βουλευτή, υπουργό ή άλλο παράγοντα και περίμενα από το 2009 μέχρι σήμερα, διότι δεν είχα καμμιά προσωπική εμπάθεια προς τον προκάτοχό μου.

    4.       Γνωρίζουν ότι καθημερινά πλέον «ανευρίσκονται» έγγραφα με πλαστογραφημένη υπογραφή μου;

    5.       Γνωρίζουν ότι ο επιζητούμενος έλεγχος αφορά κυρίως την σκοπιμότητα και όχι την νομιμότητα των πράξεων κάτι που εκ του νόμου δεν προβλέπεται;

    Οι δυο εκλεκτοί βουλευτές της Εύβοιας που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τη Νότια Εύβοια γνωρίζουν ασφαλώς ότι μια δημοτική αρχή είναι ένα σύνολο προσώπων και υπηρεσιακών διαδικασιών.

    Η εμμονή όμως της δημοτικής αρχής Καρύστου στην προσωποποίηση ευθυνών ξεφεύγει κατά πολύ από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον κάθε ατόμου για διαφάνεια και νομιμότητα και ευτελίζεται σε προσωπικές αήθεις επιθέσεις πέρα από κάθε λογική, πρωτοφανείς όχι μόνο για την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Εύβοια.

    Είμαι στη διάθεση των δύο κ. βουλευτών για οποιαδήποτε ενημέρωση επιθυμούν.
    Δεν τους είμαι άγνωστη. Διετέλεσα δήμαρχος ενός σκληρά δοκιμασμένου δήμου από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
    Γνωρίζουν και την πορεία μου και την πολιτεία μου.
    Παρακαλώ δημόσια να με καλέσουν ώστε να έχουν ιδία αντίληψη θεμάτων που αφορούν την υπόθεση.

    Ετσι θα είναι βέβαιοι και οι ίδιοι ότι δεν αδικούν και δεν ευνοούν κανέναν, διότι στην, ουσιαστικά, προεκλογική περίοδο που διανύουμε δεν μπορούν να επικρατούν λογικές πολιτικής ανθρωποφαγίας, την οποία είμαι απόλυτα βέβαιη ότι καταδικάζουν απερίφραστα .

    Τουλάχιστον η δική μου γνωριμία με αυτούς τους δύο βουλευτές αυτό μου έχει δείξει μέχρι σήμερα.  

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση

    Σοφία Μούτσου

     

     

    Τ. Δήμαρχος Στυρέων

     

     

    Επικοινωνία : Τηλ. 210-6748475  κιν. 6976677131  Πλαστήρα 46 Νέο Ψυχικό 154 51