Η κατάληψη του Ειρηνοδικείου Καρύστου ήταν το επόμενο βήμα πίεσης και διαμαρτυρίας που επέλεξαν να κάνουν οι Καρυστινοί πολίτες , αντιδρώντας στην
  • Η κατάληψη του Ειρηνοδικείου Καρύστου ήταν το επόμενο βήμα πίεσης και διαμαρτυρίας σήμερα Ο5-01-2012 που επέλεξαν να κάνουν ο Δήμος, Σύλλογοι, φορείς, και Καρυστινοί πολίτες , αντιδρώντας στην υποφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να το καταργήσει.
    Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο μπροστά από την αλυσοδεμένη είσοδο της υπηρεσίας, νωρίς σήμερα το πρωί δηλώνοντας την αγανάκτηση του.

    Η πρόθεση του Υπουργείου για κατάργηση του Ειρηνοδικείου είχε διαφανεί όταν αντιπροσωπεία αποτελούμενη απο τον Δήμαρχο κ. Μανώλη, την τ. Αντιδήμαρχο κ. Τούρλα , τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ραβιόλο και την αρχηγό της ελλάσονως αντιπολίτευσης κ. Βρανά , συναντήθηκε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κανελλόπουλο . Στη συζήτηση που έγινε, υποννοήθηκε ότι στο νομό Ευβοίας θα λειτουργήσουν τρία Ειρηνοδικεία με κοντινότερο σ´ εμάς αυτό του Αλιβερίου.

    Ύστερα απο την επίσκεψη στο Υπουργείο ακολούθησε επιστολή στους 5 Βουλευτές του Νομού με την οποία ζητείται η άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους πριν την υπογραφή του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος.

    Μεγάλη θα είναι η ζημιά της περιοχής απο την κατάργηση του Ειρηνοδικείου.
    Απόσταση άνω των 120 χιλιομέτρων με μεγάλο μέρος δύσβατου οδικού δικτύου , θα πρέπει να διανύσουν οι κάτοικοι του Καβοντόρου αλλά και των υπόλοιπων περιοχών της νοτίου Ευβοίας. Απίστευτης ταλαιπωρίας και χρηματοβόρα θα είναι η μετάβαση των διαδίκων και των μαρτύρων στο Ειρηνοδικείο Αλιβερίου.

    Το Υπουργρείο οφείλει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή την περίπτωση του Ειρηνοδικείου Καρύστου λαμβάνοντας υπ´ όψιν τις ιδιαίτερες ιστορικές, κοινωνικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της νοτίου Ευβοίας.
    Ο Καρυστινός κόσμος είναι αγανακτησμένος απο τα απανωτά χτυπήματα υποβαθμήσεων και καταργήσεων υπηρεσιών στην περιοχή και σήμερα για άλλη μία φορά το έδειξε.
    Οι Καρυστινοί πολίτες δεν φαίνεται ότι θα ανεχτούν για πολύ ακόμα την τακτική υποβάθμισης και ερημοποίησης της περιοχής τους. ..