ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
        
    Σήμερα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου και ενώ θα συζητείτο το τρίτο επείγον θέμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θωμάς μοίρασε ένα εικοσασέλιδο κείμενο που θεωρείται έκθεση αξιολόγησης τεσσάρων περιοχών για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ της Νότιας Εύβοιας. 
        
    Η αντιπολίτευση του Δήμου (πλην του κ. Μιχαήλ της Λαϊκής Συσπείρωσης) διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποχώρησε από την Συνεδρίαση. Ο βασικός λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η πρόταση για συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος χωρίς να έχει εγγραφεί στην ημερησία διάταξη και χωρίς να έχει δοθεί εγκαίρως η εισήγηση και πολύ περισσότερο η μελέτη αξιολόγησης στους δημοτικούς συμβούλους. 
                         
    Η απαίτηση του κ. Θωμά να γίνει συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς να έχει χρόνο η αντιπολίτευση να μελετήσει τις προτάσεις δεν τους άφησε περιθώριο να μείνουν στη συνεδρίαση και αποχώρησαν.

    Οι προτεινόμενες θέσεις είναι: 1. Η θέση «Κοριζός»  Κριεζών, περίπου ένα χιλιόμετρο από Ζαπάντι και ενάμιση από Πετριές, 2. «Γκορίτσιζα» Μεσοχωρίων Δήμου Καρύστου, δίπλα στην Παραλία των Ζαράκων είναι η θέση που θεωρείται επικρατέστερη διότι την είχε προτείνει και η κ. Μούτσου ως πρόεδρος του Συνδέσμου 3. Η θέση «Μεγάλο Βουνό» του Δήμου Καρύστου, μάλλον πρόκειται για το Μεγάλο Βουνό του Δήμου Στυρέων και  4.Η θέση«Φούσκουζα» επίσης του Δήμου Καρύστου, κοντά στους Καραλήδες (Ελαιοχώρι) Στυρων. 

    Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι θέσεις «Κοριζός» και «Μεγάλο Βουνό» μπορεί να αντικατασταθούν με άλλες προτάσεις αλλά οι θέσεις «Γκορίτσιζα»  και «Φούσκουζα» είναι σταθερές και αδιαπραγμάτευτες. 

    Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση να γίνει ο ΧΥΤΑ στην «Γκορίτσιζα» μία θέση για την οποία είχαν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν τόσο οι κάτοικοι των Μεσοχωρίων όσο και κάτοικοι των Ζαράκων. Τώρα περιμένουμε να δούμε πως ο κ. Θωμάς θα περάσει στην περιοχή άλλου Δήμου θέσεις που δεν μπόρεσε να περάσει στο πρόσφατο περελθόν η Δήμαρχος αυτού του Δήμου κ. Μούτσου.