Απαντήσεις στην αγωνία των πολιτών ζητάει το Δ.Σ από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου.
  • Στο να ζητήσουν ενημέρωση από τον αρμόδιο για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου, κ. Ηλία Πετσή, συμφώνησαν ομόφωνα οι δημοτικές παρατάξεις, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο Δήμαρχος, Νίκος Μανώλης, λέγοντας ότι υπάρχει μια ανησυχία στην τοπική κοινωνία για το τι γίνεται στο Νοσοκομείο και δεν είναι λίγοι οι δημότες που απευθύνονται σε δημοτικούς συμβούλους είτε για να εκφράσουν δυσαρέσκεια για τη διοίκησή του, είπε για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

    Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε ότι εχτές, μετά από πρωτοβουλία της, είχε επαφή με τον κ. Πετσή, ο οποίος είπε ότι έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και έργο να επιτελέσει και δεν μπορεί  για αυτό να ενημερώνει τον καθένα, παρά μόνο τους “από πάνω του”.

    Οι συμμετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συζήτηση, κατέληξαν ότι η τοπική κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει, δεδομένου ότι πέρυσι το καλοκαίρι όπως τόνισε και η Δημοτική Σύμβουλος, Γεωργία Τούρλα, «εμείς κλείσαμε τη γέφυρα Χαλκίδας, δίνοντας αγώνα να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο».

    Στο πνεύμα αυτό, αλλά της επισήμανσης της Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευδοξίας Ξυπόλιτου, που είναι και διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, ότι όποιος διαχειρίζεται δημόσια περιουσία και ασκεί διοίκηση δεν μπορεί να μην ενημερώνει πια τον κόσμο, αποφασίστηκε για να μην αιωρούνται φήμες και λόγια του καφενείου να ζητηθεί επίσημη  ενημέρωση τόσο των επικεφαλής των παρατάξεων, όσο και των προέδρων των Συλλόγων και των Σωματείων των επαγγελματιών της πόλης, κάτι που ζήτησε η Ρόδο Σφυρίδη και έγινε αποδεκτό.

    Από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των συμβούλων, αυτό που έγινε σαφές είναι ότι κανείς δεν θέλει να ελέγξει τον κ. Πετσή στο α, στο β, στο γ… στο ω, ούτε να απολογηθεί για το πώς τα κάνει. Αυτό που κυριάρχησε ήταν ο φόβος των κατοίκων μήπως μέσα από το α μέχρι το ω γίνει υποβάθμιση του Νοσοκομείου και σ αυτήν την αγωνία θα του ζητήσουν να απαντήσει.

    Στα εσωνοσοκομειακά, όπως  περικοπές  δαπανών που δεν γίνονται εις βάρος της υγείας, αξιοποίηση του προσωπικού, κτηριακές επεμβάσεις που ευνοούν τη λειτουργία του νοσοκομείου, η οργάνωση χώρων κ.α. είναι επίσης σαφές και αυτονόητο ή τουλάχιστον θα πρέπει να είναι ότι η όποια διοίκηση έχει ως σύμμαχο όχι μόνο τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, αλλά και την απαίτησή της να γίνουν.

     Για τους παραπάνω λόγους, σε συνδυασμό πάντα με το ότι η μη υποβάθμιση του νοσοκομείου και οι προσφορές κόπου και ξεινιτεμού θα διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού, αν χρειαστεί ο κ. Πετσής να σπάσει αυγά ας το κάνει, γιατί αλλιώς ομελέτα δεν γίνεται. Τώρα αν αυτό χαλάει τη σούπα κάποιων, ας συνηθίσουν στο νέο… μενού.

    Καρυστία Press.