Συνάντηση είχαν σήμερα 27/01/2012, οι περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Καρύστου, στο Δημαρχείο Καρύστου με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Μανώλη, μετά από πρόσκλησή
  •  

     

     

    Συνάντηση είχαν σήμερα 27/01/2012, οι περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Καρύστου, στο Δημαρχείο Καρύστου με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Μανώλη, μετά από πρόσκλησή του.
    Ο Δήμαρχος θέλησε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν οι περιβαλλοντικές ομάδες μέσω της ανοιχτής επιστολής τους.
    Ο κ. Μανώλης τους ενημέρωσε σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά, τα οποία έχουν αναπτύξει μία αξιέπαινη περιβαλλοντική δράση. Στην αρχή της συζήτησης, ο Δήμαρχος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2011 και επισήμανε τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο νέος Καλλικρατικός Δήμος. Μολαταύτα, ο Δήμος έχει να επιδείξει ένα αξιέπαινο έργο αυτό τον χρόνο παρά τις όποιες δυσκολίες.






     

    Στην συνέχεια, τους ενημέρωσε για την πορεία, του υπό ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ έργου, για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α στη θέση Κούτικας του Δήμου Καρύστου, την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), για την ενδεχόμενη εγκατάσταση μονάδας κομποστοποίησης όπως και για την οριστική αποκατάσταση των παλαιών Χ.Α.Δ.Α.  
    Ο Δήμαρχος, επίσης, αναφέρθηκε στη πορεία της ανακύκλωσης του χαρτιού. Έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου Καρύστου, οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης, όπου το χαρτί συλλέγεται από απορριμματοφόρο του Δήμου και μεταφέρεται 1 με 2 φορές τον μήνα (ανάλογα με τις ανάγκες) στην κατάλληλη μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης χαρτιού στο Κορωπί.
    Επίσης, επισήμανε ότι συνεχίζεται και η ανακύκλωση συσσωρευτών (μπαταριών) μέσω ιδιωτών όπως συμβαίνει και με τα ελαστικά. Τέλος, υπενθύμισε και την διαχείριση αποβλήτων από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ΑΗΗΣ) που συλλέγονται σε ειδικό χώρο της τεχνικής υπηρεσίας.
    Τέλος, οι μαθητές θέλησαν να ενημερωθούν για την καμπάνια στην οποία έχει δηλώσει συμμετοχή ο Δήμος Καρύστου (
    http://notia-evia.blogspot.com/2012/01/lets-do-it.html). Τους ενημέρωσε ότι ο Δήμος Καρύστου, έχοντας αντιληφθεί τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το περιβάλλον και η προστασία του στην ζωή μας και τη διατήρησή της, είναι από τους πρώτους φορείς που δήλωσε συμμετοχή στην καμπάνια ''Let’s Do It'' η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Για αυτό συμφώνησαν να δώσουν όλοι το παρών σε αυτή την σημαντική προσπάθεια.
    Ο Δήμαρχος Καρύστου, τους ζήτησε την βοήθεια τους σε μελλοντικές προσπάθειες του δήμου και τους επισήμανε πως ότι και να χρειαστούν θα είναι δίπλα τους.

     

     

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ