Λαϊκή version: «Κάτω τα ξερά τους από το Νοσοκομείο μας»
  • Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν χτες το μεσημέρι κάτοικοι του δήμου Καρύστου, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο, κατά την ώρα που οι εργαζόμενοι είχαν στάση εργασίας, και είναι η λαϊκή version του θεσμικού «είμαστε αντίθετοι με την υποβάθμιση του νοσοκομείου», που χρησιμοποιεί ο Δήμος και τα επαγγελματικά σωματεία της περιοχής.

    Το μήνυμα – προειδοποίηση – απειλή (ανάλογα τον αποδέκτη) είναι πολύ ξεκάθαρο και οι πολίτες της περιοχής δηλώνουν ότι αν δεν το λάβουν εκείνοι που αποφασίζουν και εκτελούν για το νοσοκομείο, θα πράξουν κάκιστα.

    Χτες με το προαύλιο του νοσοκομείου γεμάτο από το προσωπικό που έκανε στάση και από κόσμο, που υπέγραφε επιστολή - διαμαρτυρία για τον υπουργό υγείας, ο γιατρός Άλκης Βόσσος ενημέρωσε ότι είχε εκείνη την ώρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου, Ηλία Πετσή, ο οποίος του είπε ότι «αύριο (σήμερα) θα είναι στο Νοσοκομείο και θα τα συζητήσουν όλα», ενώ ο ίδιος ζήτησε από τον υποδιοικητή να είναι στη συνάντηση και ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας.

    Η επικοινωνία και ανακοίνωσή της θεωρήθηκε από τους πολίτες ως "κατευναστική προσπάθεια", με τη Ρόδο Σφυρίδη, πρόεδρο του σωματείου επαγγελματιών και βιοτεχνών, να λέει στον κ. Βόσσο «γιατρέ, αναλαμβάνεις μεγάλη ευθύνη, περιμένουμε ενημέρωση μετά τη συνάντηση με το διοικητή, να ξέρουμε τι θα κάνουμε».

    Οι κάτοικοι έφυγαν από το νοσοκομείο, δίνοντας ένα «ανοιχτό ραντεβού» για όποτε χρειαστεί, ενώ χτες το βράδυ ετοιμάστηκαν και 9 "προειδοποιητικά πανό", τα οποία θα αναρτηθούν σε Κάρυστο, Στύρα και Μαρμάρι.

    Γράφτηκε από S. Kentistou