ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ” Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9:30π.μ, στη Διεύθυνση Δασών στη Χαλκίδα
  •  

    kavontorou gh

    «Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9:30π.μ, στη Διεύθυνση Δασών στη Χαλκίδα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας.

    Κινητοποιούμαστε όλοι και όλες, για να προασπίσουμε τις ιδιοκτησίες μας και αρνούμαστε να δεχθούμε μεθοδεύσεις που προσβάλουν και πλήττουν τα συμφέροντα του τόπου μας.

    Παρά το γεγονός, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης των ιδιοκτησιών μας, το Δεκέμβριο του 2011 χορηγήθηκαν, στην εταιρεία DAMCO, του ομίλου Κοπελούζου, Άδειες Εγκατάστασης για τη δημιουργία Αιολικών Πάρκων, τα οποία θα αναπτυχθούν επί των νομίμων ιδιοκτησιών μας, καταπατώντας, με αυτό τον τρόπο, το Συνταγματικά κατοχυρωμένο, ιδιοκτησιακό δικαίωμα μας.

    Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος που αντιμετωπίζει τους πολίτες, ως εχθρούς, παρότι η γη τους θα γίνει το αιολικό εργοστάσιο της χώρας, δηλαδή αιμοδότης της Ελληνικής οικονομίας. Ζητάμε από την Αρμόδια Δασική Αρχή την επανεξέταση του θέματος του χαρακτηρισμού της γης μας, όπως πραγματικά αυτή είναι, από την εποχή των παππούδων μας έως σήμερα και να μην εκδώσει τα πρωτόκολλα εγκατάστασης και εγκρίνει τις μελέτες οδοποιίας σε εταιρείες που θα πλουτίσουν πάνω σε αυτή τη γη, απαξιώνοντας τους ιδιοκτήτες της.

    Γιατί και στην περίπτωση που τμήματα μερικών εκτάσεων, έχουν δασικό χαρακτήρα, δεν παύουν να ανήκουν, οι δασικές αυτές εκτάσεις σε ιδιώτες, οι οποίοι έχουν στη κατοχή τους αδιάκοπη σειρά συμβολαιογραφικών τίτλων, που έχουν μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο Καρύστου και χρονολογούνται προ του έτους 1885, με αποτέλεσμα να αντλούνται σαφή δικαιώματα νομής και κυριότητας.

    Φτάνει πια η προσπάθεια που γίνεται για την καταπάτηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων μας!!!

      Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας

    Κώστας Καλλιανιώτης             Μαρία Γκάγκωση