Έκπληκτοι ακούν στα δελτία οι Καρυστινοί τι έγινε με το Νοσοκομείο. Για συμφέροντα που παρακινούν πολίτες, έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας.
  • Να μας πει ποιος ταρακούνησε την τροπολογία» ρωτάνε οι κάτοικοι.

    «Ανησυχούν μήπως το Νοσοκομείο Καρύστου, μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας», έλεγε την Παρασκευή το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο κ. Λοβέρδος την ώρα που ήξερε ότι οι κάτοικοι ήταν στους δρόμους και στο Νοσοκομείο, επειδή ένα μαγικό χέρι αφαίρεσε από τροπολογία του εφαρμοστικού για την Υγεία το Νοσοκομείο τη πόλης, ενώ η αντιπροσωπεία που αποφάσισε να δει ο Υπουργός τη Δευτέρα, ήταν την περασμένη Τρίτη, στην Αθήνα γι αυτό το λόγο και επέστρεψε στην Κάρυστο, με τη διαβεβαίωση ότι το αίτημα είχε γίνει αποδεκτό.

    Οι κουρασμένοι από την παραμονή τους για 26 ώρες στο νοσοκομείο, άκουσαν εχτές, δεδομένου ότι ρίαλ δεν μπόρεσαν επειδή ήταν νοσοκομείο, ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα από το δελτίο της Παρασκευής δελτίο, με τον υπουργό να λέει στην παρουσιάστρια ότι είναι ξεκάθαρο ότι κάποια συμφέροντα παρακινούν τους πολίτες. Επίσης, στο δελτίο του ALPHA, άκουσαν ότι τον υποδιοικητή φυγάδευσαν από το Νοσοκομείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.



    Τα παραπάνω έκαναν του κατοίκους να αναρωτιούνται και να παίρνουν τηλέφωνα μεταξύ τους και να ρωτάνε «εμείς εχτές για άλλο νοσοκομείο ανησυχούσαμε και σε άλλο ήμασταν ή στης Καρύστου;»

    Ο υπουργός γνωρίζει ότι στον ίδιο δεν τέθηκε τέτοιο θέμα και οι Καρυστινοί ξέρουν ότι σε αυτή τη φάση δεν το έθεσαν στους εκπροσώπους τους, για τους οποίους δεν σταμάτησαν να λένε μέχρι τις 3 χτες, το μεσημέρι, που αποχώρησαν από το Νοσοκομείο, «να μην τολμήσουν να μπουν στα όρια του δήμου.
    Αυτή η ανησυχία υπήρχε πέρυσι και για λίγες ώρες επαληθεύτηκε, όταν η πρώτη ανάρτηση στο διαδίκτυο για την αναδιάρθρωση των μονάδων ΕΣΥ δεν ανέφερε πλέον το Νοσοκομείο ως Νοσοκομείο και με νεότερη ανάρτηση αυτό το «λάθος» διορθώθηκε.

    Οι Καρυστινοί αναρωτιούνται, ποιος μετέφερε τώρα στον Υπουργό αυτήν την ανησυχία τους, ενώ άλλοι – οι περισσότεροι- είναι βέβαιοι ότι ο κ. Λοβέρδος είπε αυτό που ήθελε να ακουστεί, κάτι που επιβεβαιώνει και η αναφορά του σε συμφέροντα, χωρίς βέβαια να τα κατονομάσει.

    Μια ανησυχία που δεν υφίσταται ως ενδεχόμενο και για την οποία θα μπορούσε να εγγυηθεί και ο συνδυασμός συμφερόντων είναι το καλύτερο κοκτέιλ για την αποδυνάμωση στη συνείδηση της κοινής γνώμης του αγώνα που έδιναν και θα συνεχίσουν να δίνουν οι Καρυστινοί.

    Όσο για τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο Νοσοκομείο που ήταν οι κάτοικοι της Καρύστου, είδαν 4 αστυνομικούς, οι οποίοι ήταν εκεί καθόλη τη διάρκεια του αποκλεισμού του Νοσοκομείου.



    Έκπληξη, επίσης προκάλεσε και η μη αποδοχή της παραίτησης του κ. Πετσή, από τον Υπουργό, γεγονός που δείχνει ότι προφανώς η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει καλή πληροφόρηση για το θέμα.
    Ο ένας από τους δύο λόγους που αποχώρησαν από το χώρο οι κάτοικοι ήταν επειδή ο κ. Πετσής υπέβαλε την παραίτησή του και γιατί το μεσημέρι ο δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης μιλώντας στους συγκεντρωμένους από την ντουντούκα για να ακούγεται και για να μην υπάρχουν «λάθη» είπε ότι ο «υποδιοικητής παραιτήθηκε και θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μην έρθει ούτε ως τουρίστας στην Κάρυστο».

    Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με την πρόταση του Δημάρχου για μια ακόμα ευκαιρία στο διάλογο, χωρίς εκπροσώπους αυτή τη φορά, λέγοντας συγκεκριμένα στους κατοίκους που αντιδρούσαν για την αποχώρηση λόγω της κοροϊδίας με την τροπολογία ότι «με τον ίδιο τον Υπουργό δεν έχουμε μιλήσει, πρέπει να τον ακούσουμε τι έχει να μας πει».

    Καρυστία Press