Τι βγήκε από την συνάντηση με Υπουργό κ. Λοβέρδο για τα Νοσοκομεία Κάρυστου - Κύμης

  • Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση στο χώρο του Υπουργείου Υγείας με όλη την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, τον Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη, γενικούς γραμματείς και διευθυντές, στην οποία μετείχα με τους δημάρχους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών καθώς και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Καρύστου. 
    Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό που από την πρώτη στιγμή, όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Κάρυστο, του ζήτησα, για να υπάρξει εκτόνωση, να προχωρήσουμε σε αυτή τη
    συνάντηση, και ανταποκρίθηκε αμέσως.
    Πράγματι είχε την ευκαιρία με ιδιαίτερη προσοχή και επί μακρόν να ακούσει από τα στόματα όλων τα ιδιαίτερα προβλήματα των περιοχών.
    Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί, αφού όπως ανέφερα στην τοποθέτησή μου, τα προβλήματα είναι υπαρκτά στα δύο αυτά νοσοκομεία, και στη Βόρεια Εύβοια και γενικότερα σε όλο το νομό. 
    Από την συνάντηση, θεωρώ ότι είχαμε τρεις σημαντικές ανακοινώσεις-δεσμεύσεις του Υπουργού: 

    1. Ο Υπουργός μέσω εξορθολογισμού του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων θα φροντίσει, ώστε αυτές να γίνονται σε όφελος των μικρών και απομακρυσμένων νοσοκομείων. 

    2. Η συνδιοίκηση των νοσοκομείων αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα κλείσουν μονάδες, αν στο μέλλον, υπό το δημοσιονομικό βάρος, χρειαστεί να κλείσουν μονάδες υγείας ανά τη χώρα. 

    3. Στην προκήρυξη των επικουρικών γιατρών, που θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα δοθεί έμφαση στην κάλυψη των αναγκών του νομού. 

    Το υπουργείο θα προχωρήσει και σε γραπτή ανακοίνωση. Όπως ανέφερα και σε επιστολή μου στο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κύμης που σήμερα ήταν σε κινητοποίηση , σαν βουλευτής του νομού είναι αυτονόητο ότι φροντίζω όσο μπορώ για καλύτερες συνθήκες υγείας των συμπολιτών μας από την Κύμη ως το Κάβο Ντόρο και από τη Χαλκίδα ως τη Λιχάδα. Για αυτά παλεύω και θα συνεχίσω και στο μέλλον.