Δημοσιεύτηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στα Καλύβια στις 6 Μαρτίου

  • Μέτα από εξi ημέρες δημοσιεύτηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στα Καλύβια στις 6 Μαρτίου, δημοσιεύοντας τηνεπίσημη θέση του Δήμου Καρύστου σχετικά με το Νοσοκομείο μετά την συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Καρύστου με τον Υπουργό Υγείας».

    Πρόκειται για ενός πολύ μεγάλου και μακροσκελούς κειμένου.... που ευλόγως ο χρόνος ρεκόρ... που συντάχτηκε θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος...
    Διαβάστε το

    ''Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου στη συνεδρίασή του στις 6-3-2012 αφού συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις μετά από την συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Καρύστου με τον Υπουργό Υγείας υποστηρίζει τα εξής:

    Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση του Υπουργού Υγείας να κάνει δεκτή την παραίτηση του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Πετσή ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ανεπιθύμητο πρόσωπο για όλη την τοπική κοινωνία του Δήμου. Ταυτόχρονα ζητάμε τοποθέτηση υποδιοικητή από την περιοχή ο οποίος θα σέβεται και θα πονά τον τόπο μας.

    Καταδικάζουμε τις περιπτώσεις χειροδικίας καθώς και τους βανδαλισμούς που παρατηρήθηκαν κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις των κατοίκων και την διατάραξη της ησυχίας των ασθενών του Νοσοκομείου.

    Ζητάμε την ψήφιση τροπολογίας με την οποία το Νοσοκομείο Καρύστου θα είναι ανεξάρτητο ΝΠΔΔ με δικό του ΟΕΥ και δικό του προϋπολογισμό.
    Σε περίπτωση που κάποιος από τους βουλευτές του νομού μας δεν μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια θα κηρυχθεί ανεπιθύμητος για την περιοχή μας.
    Ζητάμε να μην γίνουν μετακινήσεις γιατρών προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας και να παραμένει μόνιμα γιατρός στη Δημοτική Ενότητα Στυρέων.
    Επίσης λόγω του κακού οδικού δικτύου και των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών του Δήμου μας ζητάμε στελέχωση όλων των Αγροτικών Ιατρείων.

    Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή για τυχόν αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Καρύστου από έμψυχο ή άψυχο υλικό και ζητάμε την αύξηση της χρηματοδότησης και του προϋπολογισμού του.

    Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου με επικουρικούς γιατρούς καθώς και σε οποιαδήποτε περίπτωση υποβάθμισης του Νοσοκομείου θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από το Δήμο.