Τοποθέτηση της Μαρίας Γκάγκωση για την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Καβοντόρου Γη»
  • Με αφορμή το άρθρο της Karystiapress περί της Γενικής Συνέλευσης και τα όσα ειπώθηκαν ή και δεν ειπώθηκαν σ’ αυτή, θεωρώ απαραίτητο να υπενθυμίσω την ουσία της ίδρυσης του Συλλόγου Καβοντόρου Γη.
    Σκοπός της ίδρυσης του Συλλόγου ήταν και είναι η συσπείρωση και σφυρηλάτηση των δεσμών και η προάσπιση των συμφερόντων των κατοίκων και των ιδιοκτητών γης του Καβοντόρου, για τα οποία πάντα αγωνιστήκαμε.
    Η ενοικίαση της περιουσίας των κατοίκων για την εγκατάσταση Α.Π.Ε. αποτελεί μια σημαντική πρόσοδο για τους ιδιοκτήτες γης και δίνει μια αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μας.
    Στην πορεία όμως έχει προκύψει μείζον θέμα για τις περιουσίες μας, κάποιοι από τους επενδυτές να αμφισβητούν τις περιουσίες μας να επιδιώκουν να χαρακτηριστούν σαν δημόσιες και εμείς ως καταπατητές της ιδιοκτησίας μας. Δεν αμφισβητούν μόνο την ιδιοκτησία μας αλλά και να εκμεταλλευτούν την γη μας επιχειρώντας να την εξασφαλίσουν από το δημόσιο (έναντι πινακίου φακής).
    Στον αγώνα μας αυτόν πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και καταδικάζω πρακτικές χειραγώγησης και πρωτοβουλίες που διασπούν την ενότητά μας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται.
    Στον αγώνα μου αυτόν δεν δέχομαι προσωπικές προσβολές από κανέναν και πρέπει να γνωρίζουν όποιοι τις επιχειρούν ότι θα παίρνουν την απάντηση που τους αρμόζει. Αυτό έκανα και στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που επιχειρείτε η διάσπαση του αγώνα μας.
     Με εκτίμηση
    Μαρία Γκάγκωση