1ος Ανοιχτός Λαϊκός Αγώνας Ποδηλασίας Καρύστου: Κυριακή 1η Απριλίου 2012.
  •  

    Σε μια προσπάθεια ανάδειξης του ποδηλάτου και γενικότερα της ποδηλασίας, οι φίλοι του ποδηλάτου με τη στήριξη του Δήμου Καρύστου διοργανώνουν ανοιχτό αγώνα ποδηλασίας την Κυριακή 1η Απριλίου 2012, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Καρύστου.
    Διαδρομή αγώνα
    Η διαδρομή ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης με κατεύθυνση τον Μπούρο (άγαλμα) και επιστροφή.
    Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 πμ και ο αγώνας θα είναι χωρισμένος σε δύο μέρη.
    Αρχικά, θα πάμε όλοι μαζί έως τον Μπούρο με αμάξι αστυνομίας και μηχανή συνοδείας η οποία είναι προπομπός και κανείς δεν επιτρέπεται να προσπεράσει.
    Μετά από μια σύντομη στάση στον Μπούρο για υδροδότηση και αναδιοργάνωση των αθλητών, θα δοθεί εκκίνηση για το αγωνιστικό μέρος με κατεύθυνση την Κάρυστο και τερματισμό στην πλατεία Καρύστου.
    Οι αγωνιστικές κατηγορίες έχουν ως εξής:  

    • Α’ κατηγορία – μαθητές Δημοτικού
    • Β’ κατηγορία – μαθητές Γυμνασίου
    • Γ’ κατηγορία – μαθητές Λυκείου
    • Δ’ κατηγορία – ενήλικες
    • Ε’ κατηγορία – γυναίκες

    Για τους μικρούς φίλους της ποδηλασίας (έως 9 ετών) θα πραγματοποιηθεί αγώνας γύρω από την πλατεία της Καρύστου.
    Η βράβευση των αθλητών θα γίνει ανά κατηγορία: ο πρώτος με κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, ο δεύτερος με αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα, ο τρίτος με χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ ο τέταρτος, ο πέμπτος και ο έκτος με δίπλωμα.
    Διπλώματα συμμετοχής θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν την προσπάθεια.
    Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της πλατείας.
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα, από τις 9:30 μέχρι τις 10:30 πμ, όπου θα δοθούν και οι αριθμοί σε όλους τους συμμετέχοντες.
    Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
    Η συμμετοχή των αθλητών θα είναι με δική τους ευθύνη για τυχόν ατύχημα, φθορά ή χάσιμο υλικού. Θα ισχύσουν οι κανονισμοί αγώνων ποδηλασίας και οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Ευελπιστούμε στη συμμετοχή όλων κάθε ηλικίας, με κίνητρο τη ψυχαγωγική άθληση  και κυρίως να περάσουμε στα παιδιά μας το μήνυμα της ενασχόλησης με υγιείς δραστηριότητες.

    Σας περιμένουμε…

    ΧΟΡΗΓΟΙ