Λογικούς διακανονισμούς και αναστολή διακοπής ρεύματος πέτυχε η Επιτροπή Αγώνα. «Ανοιχτό ραντεβού» για την ερχόμενη Τρίτη…
  • Ευνοϊκοί διακανονισμοί και αναστολή της διακοπής του ρεύματος μέχρι το Πάσχα, προκειμένου οι καταναλωτές να προσέλθουν στη ΔΕΗ και να τους κάνουν ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής κινητοποίησης της Επιτροπής Αγώνα.

    Μέχρι, προχτές, Τρίτη πρωί, πριν τη μίνι κινητοποίηση, για το γραφείο της Καρύστου η λέξη διακανονισμός ήταν άγνωστη, με αποτέλεσμα για 480 καταναλωτές σε Κάρυστο και Μαρμάρι τις επόμενες μέρες να έμεναν χωρίς ρεύμα και ανάμεσά τους πολλοί επαγγελματίες.

    Ο τεχνικός προϊστάμενος της Καρύστου, Κώστας Δημάς, βοήθησε πολύ σε αυτή τη λύση όταν επί 3 ώρες συζητούσε με την επιτροπή και επικοινωνούσε και με την «σκληρή» μέχρι προχτές Χαλκίδα, που με εντολή από εκεί δεν γίνονταν στην Κάρυστο διακανονισμοί, και συνετέλεσε πολύ στο να μη γίνει στη ΔΕΗ ... του Νοσοκομείου.

    Ήδη από το μεσημέρι οι καταναλωτές, που για τα ρολόγια τους είχαν βγει διακοπές ρεύματος, άρχισαν να ενημερώνονται ότι μπορούν να πάνε για λογικούς συμβιβασμούς στη ΔΕΗ, χωρίς να οριστεί ακριβώς το ποσοστό της προκαταβολής στο 20% και στο 5% η κάθε δόση, κάτι που χτες είχε ζητήσει με επιστολή της η Επιτροπή.

    Δίνοντας ευκαιρία στο διάλογο και αναγνωρίζοντας την καλή πρόθεση του κ. Δημά, και όχι γενικά της ΔΕΗ, τα μέλη της αποδέχτηκαν το ότι θα γίνουν διακανονισμοί που θα κάνουν «βιώσιμη» την οφειλή του κάθε καταναλωτή, κατά περίπτωση, αλλά τη Δευτέρα το μεσημέρι η επιτροπή θα είναι πάλι στη ΔΕΗ, για να δει αν οι αιτήσεις που θα έχουν γίνει μέχρι τότε γίνουν δεκτές ή η Χαλκίδα θα σκληρύνει πάλι τη στάση της.

    Ευνοϊκοί διακανονισμοί είναι αυτονόητο ότι θα γίνουν και για τους καταναλωτές του τέως Δήμου Στυρέων, για τους οποίους αρμόδιο είναι το γραφείο της ΔΕΗ Αλιβερίου, δεδομένου ότι δεν μπορεί για κατοίκους του ίδιου Δήμου να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάτι το οποίο η Επιτροπή έκανε σαφές στον κ. Δημά και του ζήτησε με την ίδια σαφήνεια να το μεταφέρει και στην Χαλκίδα.

    Επίσης, του ζητήθηκε να μεταφέρει στην υπηρεσία του ότι αυτό που διεκδικεί η Επιτροπή από το Τοπικό γραφείο είναι ευνοϊκές ρυθμίσεις στις οποίες να μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες μέσα σ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες και ότι μέσα σε αυτό το συναλλαγματικό πλαίσιο έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνας της, ξεκαθαρίζοντας πώς η μη πληρωμή του χαρατσιού είναι μια άλλη υπόθεση στην οποία η επιτροπή δεν αναγνωρίζει στη ΔΕΗ κανένα δικαίωμα να συναλλαγεί γι αυτό με τους καταναλωτές της και να επιβάλλει διακοπή ρεύματος για την μη πληρωμή του.

    Τέλος, η Επιτροπή ενημέρωσε τον τεχνικό προϊστάμενο ότι αν με την αποχώρησή της δεν γίνουν όσα συζητήθηκαν, την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, ημέρα πληρωμών λογαριασμών η Επιτροπή θα ξαναπιιεί από νωρίς το πρωί καφέ στη ΔΕΗ Καρύστου, η οποία πια θα φλερτάρει με το να γίνει .... του Νοσοκομείου.