Ο Καβοντόρος δε θα γίνει αμνός στο βωμό των συμφερόντων. Με έκδηλη αγανάκτηση παρακολουθούμε τον Όμιλο Κοπελούζου να συνεχίζει τις ενέργειες που στρέφονται κατά των δίκαιων συμφερόντων...

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ»                           
                   Κάρυστος 5 Απριλίου 2012

     

     

    Ο ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΝΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

    Με έκδηλη αγανάκτηση παρακολουθούμε τον Όμιλο Κοπελούζου να συνεχίζει τις ενέργειες που στρέφονται κατά των δίκαιων συμφερόντων των ιδιοκτητών γης στον Καβοντόρο.
    Η χτεσινή εξέλιξη στο Ειρηνοδικείο Καρύστου αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη σεβασμού και τη συνέχιση εκ μέρους του Ομίλου Κοπελούζου της προσπάθειας που στρέφεται εναντίον των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των καβοντοριτών.
    Οι πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα και μετά την απόφαση των ιδιοκτητών να συνομιλήσουν με τις εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει άδειες επέμβασης, αποτελούν εχθρική πράξη και απόδειξη υποκριτικής συμπεριφοράς σε σχέση με τη δηλούμενη πρόθεση των εν λόγω εταιρειών να σεβαστούν τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και να συνάψουν μαζί τους ιδιωτικά συμφωνητικά.
    Εμείς δεν θα αποτελέσουμε, τον Πασχαλινό «αμνό» στο τραπέζι των συμφερόντων που σχεδιάζουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στη γη μας, ερήμην των δίκαιων απαιτήσεών μας.
    Η συνέχιση της από καιρό δρομολογημένης τακτικής αμφισβήτησης της ιδιοκτησίας και η ταλαιπωρία του κάθε ενός ιδιοκτήτη, δεν αφήνει περιθώρια εμπιστοσύνης για τις προθέσεις των επίδοξων επενδυτών.
    Ζητάμε την άμεση εγκατάληψη της προσπάθειας αμφισβήτησης των τίτλων μας, με τερματισμό των παρεμβάσεων υπέρ του Δημοσίου και την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου που θα έχει ως αφετηρία την ξεκάθαρη αναγνώριση της ιδιοκτησίας.
    Είναι θεμιτό οι φερόμενοι επενδυτές να επιζητούν το κέρδος, είναι όμως αθέμιτο αυτό το κέρδος που θα βασίζεται στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου (γη, αιολικό δυναμικό), να επιτευχθεί εις βάρος των ιδιοκτητών που εν τέλει θα υποστούν τις τεραστίου μεγέθους επενδύσεις στην περιοχή τους.
    Ο Καβοντόρος δέχεται τις επενδύσεις ΑΠΕ στη γη του, αρκεί αυτές να σεβαστούν τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και να προχωρήσουν αφού διασφαλιστούν έντιμες πράξεις ιδιωτικών συμφωνητικών και επενδυτικές συνθήκες που θα προστατεύουν το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την αισθητική του τοπίου.
    Η γη του Καβοντόρου και εν γένει της νότιας Καρυστίας, δεν προσφέρεται βορά σε σχέδια υφαρπαγής και εκμετάλλευσης.
    Όπως θα παρατηρήσει ο κάθε εμπλεκόμενος, καθώς και κάθε παρατηρητής της υπόθεσης, η θέση μας από την αρχή  εστίαζε εκτός από την επίλυση του ιδιοκτησιακού με την παράλληλη επίτευξη του οικονομικού τιμήματος μίσθωσης της γης και στην υπογειοποίηση όλων των γραμμών μεταφοράς του ρεύματος, τόσο της μέσης όσο και της υψηλής τάσης.
    Εμείς δεν επειγόμαστε.
    Αυτοί που επείγονται να επενδύσουν, πρώτα θα μας σεβαστούν και μετά θα πατήσουν στη γη των πατεράδων μας.
    Και για να το πούμε στη γλώσσα των γονιών μας, επενδύσεις στη γη μας με το «άστε ντούα» δεν πρόκειται να γίνουν.

    Κώστας Καλλιανιώτης
    Πρόεδρος