Απάντηση του Γιάννη Μανώλη στον Γιάννη Κουνέλη
  • Με αφορμή τη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γιάννη Κουνέλη και το μήνυμα που έστειλε η Νότια Καρυστία ο κ. Γιάννης Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση .

    Εμείς οι ακόλουθοι των μνημονιακών, οι δοσίλογοι και οι εχθροί της πατρίδας!

    Το αποτέλεσμα που έφεραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο δήμο Καρύστου, μαζί με τους άλλους αντιμνημονιακούς, είναι καθαρό και αποτελεί μεγάλη νίκη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον κ. Γιάννη Κουνέλη, ο οποίος δήλωσε ότι « η πρωτιά που πήραμε στην Εύβοια και το τρίτο καλύτερο ποσοστό που έφεραν οι Ανεξάρτητοι της Καρύστου, πανελλαδικά, έδειξαν ότι, στην Ελλάδα των μνημονίων, δεν περνάνε από τον Καβοντόρο εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτά, οι εκφραστές, οι εκπρόσωποι και οι ακόλουθοί τους». Επειδή, λοιπόν, ανήκω στους εκπροσώπους ή τους
    ακόλουθους των δοσίλογων των μνημονιακών οφείλω να απαντήσω:

    Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο είτε σε προσωπικές συζητήσεις μου με φίλους είτε δημοσίως, μέσω της αρθρογραφίας μου, έχω κάνει ξεκάθαρο ότι ναι μεν το μνημόνιο είναι απάνθρωπο και σκληρό, αλλά από την άλλη ήταν μονόδρομος εδώ που έφτασαν τα πράγματα. Συμπεριλαμβάνει δε και κάποια σωστά πράγματα όπως είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η άρση του καμποτάζ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο περιορισμός του δημόσιου τομέα, ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών, ο περιορισμός των διοικητικών βαρών. Άλλωστε, την κρίση δεν την έφερε το μνημόνιο, αλλά η κρίση έφερε το μνημόνιο. Την κρίση την φέραμε εμείς! Εμείς οι περήφανοι και τίμιοι Έλληνες που επί 3 σχεδόν δεκαετίες επιδοθήκαμε σε ένα πάρτι σπατάλης, κακοδιαχείρισης, φοροδιαφυγής, επαναστικής γυμναστικής και είτε συμμετείχαμε είτε ανεχθήκαμε ένα πελατειακό κράτος, που στηρίχθηκε στα δανεικά. Τα δανεικά, όμως, αγαπητέ Γιάννη δεν είναι ούτε τσάμπα, ούτε μας τα έδωσαν με το ζόρι οι ξένοι τοκογλύφοι, όπως αρέσκεστε να υποστηρίζεται.

    Για πρώτη φορά σε προεκλογική αναμέτρηση κράτησα χαμηλούς τόνους, λέγοντας από τη μία την άποψη μου, αφήνοντας όμως από την άλλη στους πολίτες το δικαίωμα να σκεφτούν και να αποφασίσουν αυτό που πραγματικά πιστεύουν. Δεν πίεσα κανέναν να υιοθετήσει την πρόταση μου, ούτε εκβίασα με μικροκομματικά γλυκίσματα. Και αυτό το έκανα πολύ συνειδητά: Στις δημοκρατίες ο λαός έχει και το δικαίωμα της αυτοτιμωρίας. Στη δυσκολότερη, όμως, περίοδο που μπήκαμε την ευθύνη πρέπει να την έχει ο καθένας προσωπικά και κανείς δεν μπορεί να γυρίσει να μου πει τι με έβαλες να ψηφίσω.

    Τώρα, λοιπόν, που εμείς οι δοσίλογοι, οι προδότες, οι φιλοευρωπαϊκοί, οι εχθροί της πατρίδας, οι ακόλουθοι των ξένων τοκογλύφων, που σας ψεκάζουμε που και που για να σας αλλάξουμε τα μυαλά όπως είπε ο Καμμένος, και που φέρνουμε και τη φρεγάτα «Λήμνος» ανοιχτά του κόλπου της Καρύστου για να αλλοιώσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα όπως ισχυριζόταν σε φάση προχωρημένης βλακείας στέλεχος των ΑΝΕΛ της περιοχής, είμαστε στην άκρη, τώρα ήρθε η ώρα να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.

    Ειλικρινά εγώ δεν μπορώ να εγγυηθώ στα σίγουρα ότι ακολουθώντας την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ θα έχουμε μία καλύτερη μοίρα. Έχω πει ότι ανάμεσα στον ξαφνικό θάνατο και την εντατική, διαλέγω το δεύτερο χωρίς να ξέρω αν ο ασθενής θα σωθεί. Εσύ, όμως, που σκίζεις τα ιμάτια σου μπορείς να μας εγγυηθείς ότι η Ελλάς έξω από το μνημόνιο, που σημαίνει και έξοδο από ευρώ και Ε.Ε., θα έχει καλύτερη μοίρα; Εσένα που σε αγκάλιασαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, με τις συντάξεις πείνας, μπορείς να τους κοιτάξεις στα μάτια και να τους πεις ότι έρχονται καλύτερες μέρες τώρα που διώξατε τους δοσίλογους; Εσύ που έκλεινες δρόμους και δημόσιες υπηρεσίες για τα χαράτσια, μπορείς να επιστρέψεις όλα τα χρήματα από τα χαράτσια πίσω, τώρα που φτάνει η ώρα να συγκυβερνήσετε μαζί με τον Τσίπρα; Μία καλή λύση θα ήταν να δεσμεύσετε τις καταθέσεις μας όπως είπε ο σύντροφος Στρατούλης ή να αρχίσετε να σκάβετε για πετρέλαιο!

    Τώρα, λοιπόν, τα ψέματα τελείωσαν τόσο για τα, μόνο κατ' όνομα, αστικά κόμματα, όσο και για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, και των λοιπών νταβατζήδων της δραχμής. Περιμένω πως και πως τη στιγμή που ο επικεφαλής των δυνάμεων της άρνησης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Eurogroup, και θα ζητήσει από τους εταίρους να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την νέα δανειακή σύμβαση. θα πουλήσει τσαμπουκά στην Μέρκελ και τους άλλους και θα επιστρέψει στην πατρίδα με τη χώρα εκτός ευρωπαϊκών θεσμών, μέσα σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά σίγουρα θα φουσκώνουμε από υπερηφάνεια έχοντας έναν ηγέτη που έτριξε τα δόντια στους κουτόφραγκους. Μπορεί να υποφέρουμε, αλλά από τη δημιουργική καταστροφή θα απελευθερωθούν και θα απενεχοποιηθούν όσες υγιείς δυνάμεις διαθέτει ο τόπος.

    Μπορεί, ωστόσο, αυτό το εγχείρημα να επιτύχει και η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε μία άλλη χώρα, που θα κυριαρχούν η ευημερία, η ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη, και δεν θα υπάρχουν ψεκασμοί από τους εξωγήινους. Τότε όλοι θα αποδεχτούμε ότι οι Τσιπροκαμμένοι είχαν δίκιο και θα τους ευγνωμονούμε για μία ζωή. Σε περίπτωση, όμως, που έλθει η καταστροφή, θα έχουν δικαιωθεί οι φωνές της λογικής, που οι τσαρλατάνοι τους έχουν χαρακτηρίσει ως δοσίλογους και το μόνο που τους αξίζει είναι το Γουδί.

    Εμπρός, λοιπόν, αγαπητέ Γιάννη τολμήστε. Πάρτε την εξουσία και εφαρμόστε το πρόγραμμα σας. Και επειδή βαρέθηκα όλο αυτό το διάστημα να ακούω για Γουδί και για ψεκασμούς: Ιδού το Γουδί, λοιπόν! Ιδού και το πήδημα.

    Υ.Γ.: Όσο για εμένα θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις απόψεις μου μην υπολογίζοντας προσωπικό, πολιτικό ή οικονομικό κόστος. Ακόμη και τελευταίος να μείνω θα συνεχίσω να λέω ότι ο πιο ασφαλής δρόμος είναι αυτός των φιλοευρωπαϊκών και φιλελεύθερων δυνάμεων. Άλλωστε, οι πραγματικοί ιδεολόγοι πεθαίνουν στα χαρακώματα!

    Με εκτίμηση

    Γιάννης Μανώλης