Ξεκίνησε εχθές από το Μαρμάρι ο ... διάπλους με τερματισμό τα νησάκια Αγίου Νικόλαου στη Λούτσα.
  • Στις 9.6.2012 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διάπλους  Αλληλεγγύης .
    Αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, καγιάκ και ιστιοπλόοι διέσχισαν τον Ευβοϊκό για καρκινοπαθείς, για 28.000.000 επιζώντες του καρκίνου σ’ όλο τον κόσμο και όσους εμπλέκονται με την νόσο. Παράλληλα ενισχύουν 3 ΜΚΟ. Το «Μείνε Δυνατός»,  το Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και το «Global Kiter Foundation (GKF)» μέσα από τις χορηγίες που συγκεντρώνουν για την δράση τους.

     

    Η δράση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Ιουνίου, έγινε τελικά με μίας εβδομάδας καθυστέρηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν! Η ομάδα επανασυντάχτηκε σε λιγότερο από 5 μέρες από την άπνοια της 3ης  Ιουνίου και περισσότεροι από 20 από τους εθελοντές αθλητές έδωσαν το παρόν. Διασχίσαμε όλοι τον Ευβοικό με ασφάλεια με την συνοδεία 7 φουσκωτών και αν δεν μας πρόδιδε ο αέρας αντίθετα μάλιστα με κάθε πρόβλεψη θα είχαμε τους αντίστοιχους  τερματισμούς στην Αρτέμιδα. Κάποιοι από τους αθλητές χρειάστηκε να τερματίσουν στα ανοιχτά αλλά κάθε μίλι που ταξίδεψαν τους έφερε όλο και πιο κοντά στον τελικό στόχο που ήταν η ενδυνάμωση όσων εμπλέκονται με τον καρκίνο!  

    Η εκκίνηση έγινε από το Μαρμάρι Ευβοίας και ο τερματισμός, όπως ήταν προγραμματισμένος,  έγινε στην Αρτέμιδα (Λούτσα Αττικής).
    Η απόσταση που διέπλευσαν οι αθλητές ήταν 16 ναυτικά μίλια (30Χλμ) περίπου και ο διάπλους διήρκησε  γύρω στις 5 ώρες.
     

    Αυτή η δράση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν μας στήριζαν οι: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, Fouskoto4all, Sailing Academy, Anipsotiki, European Sealines Ferries, ο Δήμος Αρτέμιδας, George Papardakis productions, global kiter foundation, Rib and Sea, e-karystos.gr, λιμενικές αρχές Καρύστου, Μαρμαρίου, Ραφήνας, Cannibals kayak, South Evian Gulf team. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στις επόμενες δράσεις μας.

    Ο αγώνας όμως δεν σταματάει εδώ… Αυτή ήταν μία πρώτη προσπάθεια! Για την υποστήριξη του σκοπού αυτού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.globalkiter.com/projects#4 και να κάνουν μια δωρεά. Όλες οι δωρεές θα κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ των τριών ΜΚΟ οργανώσεων, τις «Μείνε Δυνατός», Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και «Global Kiter Foundation (GKF)».

    Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ώστε να ακολουθήσουν πιο φιλόδοξοι στόχοι με τη συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών και ερασιτεχνών αθλητών με αναπηρία. 

    Τώρα από τους Surfers 4 Life έχετε να περιμένετε φωτογραφικό υλικό στην σελίδα μας, μία τελετή απονομής, ένα action video, μία ταινία μικρού μήκους και ένα επόμενο project ίσως πιο σύντομα απ’ ότι όλοι περιμένουν!!

    Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και το ενδιαφέρον σας!



    Δείτε φωτογραφίες