ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΛΕΣΧΗΣ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ e-karystos ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 3ου AGRO QUALITY FESTIVAL ΣΤΟ ΣΕΦ
  • Η θέση του περιπτέρου μας στον εκθεσιακό χώρο είχε την πραγματική θέση που μας άξιζε για την προσπάθεια που κάνουμε τόσο για την προβολή της περιοχής μας όσο και για τα προϊόντα που διαθέτουμε. Απέναντι από το χώρο των εκδηλώσεων μιας και η δική μας συμμετοχή ήταν σχεδόν απαραίτητη σ΄ όλες τις εκδηλώσεις.
    (Χοροί του τόπου μας , δρώμενο του ΚΛΕΙΔΩΝΑ, παρουσίαση προϊόντων μας , χοροί δικοί μας).

    Είχαμε ένα αξιοπρεπές μεγάλο περίπτερο παραπάνω από τα τετραγωνικά που είχαμε ζητήσει και αυτό γιατί η διοργανώτρια εταιρεία μας τίμησε για την συμμετοχή μας για 3η φορά.
    Δίπλα μας είχαμε τον χαρισματικό ΕΥΤΥΧΗ από τα τηλεοπτικά δρώμενα « η κουζίνα της μαμάς » ο οποίος μας κρατούσε συντροφιά με τη κιθάρα του και απέναντί μας είχαμε τον ΜΑΝΟΥΣΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ο οποίος δεν ήρθε ως καλλιτέχνης του κινηματογραφικού χώρου αλλά ως οικογένεια που παράγει βιολογικά προϊόντα .
    Τα έξοδα για την ενοικίαση του περιπτέρου μετά την γενναία έκπτωση της διοργανώτριας εταιρείας καλύφτηκαν από την λέσχη μας αφού είχαμε δωρεά από φίλη εταιρεία που παρακολουθεί τις δραστηριότητες μας.
    Για άλλη μια φορά απών το δικό μας χορευτικό , του Δήμου μας , μιας και οι άρχοντες της περιοχής μας δεν ήταν ικανοί να συνεισφέρουν στα έξοδα και στο τρόπο μεταφοράς των παιδιών μας στο χώρο της έκθεσης. (Είναι αυτονόητο ότι η λέσχη δεν μπορεί να πάρει τέτοια ευθύνη παρά μόνο η δημοτική αρχή και ο πολιτισμικός της φορέας).
    Η λέσχη μας ζήτησε βοήθεια και υποστήριξη από τον αδελφοποιημένο σύλλογο Κρητών της Ν. Σμύρνης ο οποίος όχι μόνο ήρθε και παρουσιάσαμε ένα ωραίο χορευτικό θέαμα αλλά μας υποστήριξε σ΄ όλη την διάρκεια της έκθεσης δημιουργώντας διάφορες ευχάριστες καταστάσεις στο περίπτερο μας που κάθε επισκέπτης , είτε έμπορας, είτε ραδιοφωνικό κανάλι, είτε τηλεοπτικό καθόταν με την ώρα ώστε να γευτεί και να πιεί κάτι από την Καρυστία και να ακούει τα χωρατά από τα αδέλφια μας τους Κρητικούς.
    Η επιτυχία μας ήταν ότι μας στήριξαν πολύ οι άνθρωποι του τηλεοπτικού καναλιού Ε (Εψιλον) Στερεάς Ελλάδας οι οποίοι μας πρόβαλαν συνέχεια έχοντας ένα θέμα για συζήτηση με τους δειπνοσοφιστές των Στύρων. Μιλήσαμε για τα ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ – ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΟΜΙΑ - ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ – ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ – ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ – ΤΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ – ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

    Επίσης κλείστηκε συμφωνία για 2ωρο γύρισμα ντοκιμαντέρ στη Μεγάλη Βρύση για την παρασκευή της Στουραϊτικης πίττας στα κάρβουνα καθώς και του χειροποίητου στριφτού μακαρονιού (κόγκλια) που θα τα γευτούμε κατόπιν με αλανιάρη κόκορα κάτω από τα πλατάνια παρέα με τους παραγωγούς που γνώρισαν στο περίπτερό μας.

    Το περίπτερό μας το επισκέφτηκαν πολλοί έμποροι που ενδιαφέρθηκαν για τα χειροποίητα προϊόντα των παραγωγών που ήταν μαζί μας όπως τα λικέρ του Μεντάκη Στρατή και τα γλυκά και κουλουράκια της Φανούλας ,τα παστέλια και μέλια του Κώστα και της Μαρίας Τσαπέπα καθώς και για τα κρασιά του Γιάννη Πεζά που επιμελείται με πολύ αγάπη για το κρασί ο Μανώλης Παυλάκης.
    Εξαιρετικό ενδιαφέρον τα προϊόντα της αγρότισσας μας Σοφίας Τόλιας όπως τα χειροποίητα ζυμαρικά και τα γλυκά κουταλιού.
    Μαζί μας είχαμε τις αφίσες της μικροζυθοποιίας Septem των Αφων Παναγιώτου από το Αυλωνάρι , του τυροκομείου Πέππα Γιώργου από τα Ζάρκα καθώς και του τοπικού κρεοπωλείου «τα δύο αδέλφια»
    Με λίγα λόγια κλείνουμε τον απολογισμό έχοντας για άλλη μια φορά πετύχει το στόχο μας και αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος και σε άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς και στα πολιτιστικά φεστιβάλ που θα γίνουν .

    Για την λέσχη
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας