Ανακοίνωση Δήμου Καρύστου. Ως Δήμαρχος Καρύστου θλίβομαι και καταδικάζω αυτές τις συμπεριφορές του...
  • 1.jpg

     

    Ελληνική Δημοκρατία                                                

    Νομός: Ευβοίας                                                   Κάρυστος, 30/10/2012

    Δήμος: Καρύστου

    Γραφείο: Ι. Κότσικα                           

    Με μία πρωτοφανή απόφαση, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Σπίρτζης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών κ. Μούζιος, προέβησαν σε μία κατάπτυστη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με την οποία διαπομπεύουν δημοσίως συναδέλφους τους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην αποχή που έχει κηρύξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Σε συνέχεια αυτής της ανακοίνωσης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ευβοίας κ. Γιώργος Μπουραντάς, εχθές 29/10/2012, καλούσε τους μηχανικούς του Δήμου Καρύστου και τους προέτρεπε στο να συμμετέχουν στην αποχή. Σε αντίθετη περίπτωση, τους απείλησε με διαπόμπευση τους και παραπομπή τους σε πειθαρχικές διαδικασίες.

    Είναι αδιανόητο, αυτή την εποχή που όλοι οι Δήμοι προσπαθούν να υλοποιήσουν έργα Ε.Σ.Π.Α., να βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με τις ενέργειες τους, οδηγούν τον τόπο σε μαρασμό.

    Πως επιθυμούμε την ανάπτυξη του τόπου μας, όταν οι ίδιοι οι υπάλληλοι αρνούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε αύξηση της απασχόλησης και  στην ανάπτυξη του τόπου;

    Ο Δήμος Καρύστου έχει εξασφαλίσει έργα σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα ύψους άνω των 20.000.000,00€. Αυτήν την βδομάδα, στον Δήμο Καρύστου, ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν τρεις διαγωνισμοί. Μετά τις απειλές του κ. Μπουραντά, οι μηχανικοί του Δήμου Καρύστου αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην αποχή με αποτέλεσμα τα έργα του Δήμου Καρύστου να καθυστερούν σημαντικά.

    Αυτές οι συμπεριφορές φέρνουν τον τόπο πίσω μη μπορώντας η χώρα να βγει από την ύφεση και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Επιβάλλεται, όλοι αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι διαπομπεύουν και απειλούν τους συναδέλφους τους, να έχουν ως πρωταρχικό τους σκοπό την ανάπτυξη της χώρας και όχι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

    Ως Δήμαρχος Καρύστου θλίβομαι και καταδικάζω αυτές τις συμπεριφορές του Προέδρου του Τ.Ε.Ε., του Προέδρου του Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Ευβοίας καθώς και των μηχανικών του Δήμου.

    Δυστυχώς, η προσπάθεια που έχω κάνει προσωπικά με αποτέλεσμα ο Δήμος Καρύστου να έχει εξασφαλισμένα έργα ποσού άνω των 20.000.000,00 €, βρίσκει σοβαρά εμπόδια που θα μας οδηγήσουν στην καθυστέρηση των έργων και στον κίνδυνο μη υλοποίησης τους.

    Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του στο σημείο που του αναλογεί.

     

    Ο Δήμαρχος Καρύστου

    Νικόλαος Ι. Μανώλης