Επιστολή Λ. Ραβιόλου στον Πρωθυπουργό, βουλευτές, Περιφερειάρχη, για την σπουδαιότητα της παραμονής της ΔΟΥ στην Κάρυστο.


  • Επιστολή απέστειλε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό οικονομικών, τους έξι βουλευτές του Νομού μας , τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά τη σπουδαιότητα της παραμονής της ΔΟΥ στην Κάρυστο.







    Αναφερόμενος τόσο στην χιλιομετρική απόσταση όσο και στο κακό οδικό δίκτυο που συνδέει την περιοχή της Νότιας Καρυστίας με την πρωτεύουσα του Νομού και επισημαίνοντας την τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία που θα επιφέρει το ενδεχόμενο μεταφοράς της ΔΟΥ , επέμεινε στην παραμονή της ΔΟΥ στην περιοχή της Καρύστου και ζήτησε τις απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους. 

    Αναλυτικά αναφέρει:

    "Κύριοι, 

    Ενόψει της γενικής ανησυχίας που έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της περιοχής μας η μεταφορά της ΔΟΥ και μετά από έντονες διαμαρτυρίες τόσο των επαγγελματιών της περιοχής μας όσο και των απλών φορολογούμενων συνδημοτών μας ζητώ την επανεξέταση του ζητήματος της μεταφοράς της ΔΟΥ από πλευράς σας. 

    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η περιοχή της Νότιας Καρυστίας αποτελεί μια ιδιαίτερη γεωγραφικά περιοχή με μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις και με κακό οδικό δίκτυο τόσο από τα απομακρυσμένα χωριά της περιοχής προς την Κάρυστο, όσο και από την Κάρυστο προς τη Χαλκίδα. Η μετακίνηση των κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου προς την πρωτεύουσα του Νομού ισοδυναμεί λόγω χιλιομετρικής απόστασης και κάκιστου οδικού δικτύου με τεράστια έξοδα, ταλαιπωρία αλλά και χάσιμο παραγωγικού χρόνου . 

    Η μεταφορά της ΔΟΥ στην περιοχή της Χαλκίδας θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, θα υποβαθμίσει την περιοχή μας , θα δυσκολέψει την ήδη δυσχερή επαγγελματική δραστηριότητα και θα προκαλέσει ακόμη ένα πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας. 

    Είναι εμφανές ότι μια μόνο ΔΟΥ σε ολόκληρο το Νομό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των φορολογούμενων δημοτών αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Εύβοια. Η χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την περιοχή της Καρύστου από τη Χαλκίδα είναι αδύνατον να καλύπτεται από τους δημότες για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους και τη διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποθέσεων. Το ενδεχόμενο αυτό θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές και θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

    Ακόμη και αν το ενδεχόμενο της μόνιμης παραμονής της ΔΟΥ στην περιοχή μας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από πλευράς σας, τη δεδομένη στιγμή, ζητούμε την παράταση της παραμονής της ΔΟΥ για 1 τουλάχιστον έτος αφού η ΔΟΥ Καρύστου απασχολείται με έναν αξιόλογο όγκο συναλλαγών τόσο στις αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις όσο και στις καθημερινές συναλλαγές φορολογούμενων δημοτών , αρμοδιότητες που η μεταφορά τους στην πρωτεύουσα του Νομού θα βρει τη ΔΟΥ Χαλκίδας απροετοίμαστη και όχι επαρκώς επανδρωμένη ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συναλλαγών δυσκολεύοντας έτσι την κατάσταση σε τεράστιο βαθμό. Επιπλέον, κτιριακά η Χαλκίδα αναζητά κτίριο ώστε να στεγάσει το προσωπικό, τις υποδομές και το αρχείο της ΔΟΥ Καρύστου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μεταφορά της ΔΟΥ Καρύστου δεν μειώνει το κόστος λειτουργίας. 

    Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε να βρεθεί η λύση που θα αποκλείσει τον μαρασμό και την απαξίωση της τοπικής μας κοινωνίας." 

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ 
    ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤ/ΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ