Ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών έγινε χθες Πέμπτη 10/12/2012 στο ξενοδοχειο Γαλαξίας με θέμα την επικείμενη εντός λίγων ημερών οριστική κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου
  • Στην συγκέντρωση παρεβρέθηκε πλήθος διαμαρτυρώμενου κόσμου. Στην αρχή της συζήτησης τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Καρύστου Ν. Μανώλης ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας για τις οποιες καθίσταται αναγκαία η παραμονή της ΔΟΥ και πρότεινε κινητοποιήσεις με αποκλεισμό της ΔΟΥ από το πρωί της επόμενης μέρας.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λ. Ραβιόλος απέφυγε να κάνει αναφορά σε λάθη και παραλείψεις λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, λέγοντας ότι δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών και έδωσε ενωτικό μήνυμα συντασσόμενος σε ενέργειες κινητοποιήσεων αλλά και γενικότερης διαμαρτυρίας προς υπουργούς και βουλευτές.

    Η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κ. Βρανά συμφώνησε και αυτή σε δυναμικές κινητοποιήσεις δίνοντας έμφαση επίσης στο κίνδυνο και την ανάγκη επαγρύπνυσης για το ΙΚΑ και το Νοσοκομείο.

    Ο τέως Δήμαρχος Καρύστου Γ. Τσολάκης αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του δημάρχου σε αντιδιαστολή με αυτές που έγιναν στο Δήμο Κύμης. Εναλλακτικά πρότεινε εν όψη της διαφαινόμενης της οριστικής κατάργησης της ΔΟΥ Καρύστου την λειτουργία παραρτήματος στην περιοχή ώστε να περιοριστούν οι απώλειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες και οι πιθανές μετακινήσεις πολιτών προς Χαλκίδα ή Κύμη.

    Η δημοτική σύμβουλος Τούρλα Γ. συμφώνησε και αυτή σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Στο σενάριο της οριστικής κατάργησης της ΔΟΥ και με δεδομένο ότι θα λειτουργήσουν 2 ΔΟΥ στο νομό, επανέλαβε σαν βέλτιστη λύση με μικρότερο κόστος την πρόταση της να λειτουργήσει μία ΔΟΥ που θα εξυπηρετεί όλη την Νότια Εύβοια, με έδρα όχι την Κύμη αλλά ένα κεντροβαρές σημείο πχ τα Κριεζά, με ταυτόχρονη λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων στην Κάρυστο.

    Η Ρ. Σφυρίδη πρόεδρος του συνδέσμου εμποροβιοτεχνών Καρύστου επέδωσε σχετικό ψήφισμα του συνδέσμου υπογραμμίζοντας τη σημασία παραμονής της ΔΟΥ.
    Τέλος αποφασίστηκε σαν έναρξη των κινητοποιήσεων ο αποκλεισμός της ΔΟΥ και η σύνταξη σχετικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

    Δυσάρεστες όλες αυτές οι εξελίξεις για την περιοχή μας και προοιωνίζουν και άλλες για τις οποίες πρέπει να επαγρυπνούμε. Ωστόσο εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: με δεδομένη την παραμονη της ΔΟΥ Κύμης, αν παραμείνει και η ΔΟΥ Καρύστου, θα κλείσει τελικά στην Εύβοια μόνο η ΔΟΥ Ιστιαίας ευρύτερος τόπος καταγωγής βουλευτών και υπουργών του Νομού μας; Το σωστό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι βέβαια να παραμείνουν όλες οι ΔΟΥ. Αν όμως αυτό φαίνεται απαγορευτικό από τις επιταγές της Τρόικας εκτός από τις επιβεβλημένες δυναμικές κινητοποιήσεις ποιά είναι η εναλλακτικά καλύτερη λύση;