Τοποθέτηση Γιώργου Τσολάκη στην συγκέντρωση για την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ.
  • Ο Γιώργος Τσολάκης, πρώην Δήμαρχος Καρύστου, αρχικά, στην τοποθέτησή του έκανε δύο εναλλακτικές προτάσεις:
    ● Να παραμείνει η ΔΟΥ όπως λειτουργούσε, με το υπάρχον προσωπικό και εξοπλισμό ως παράρτημα της ΔΟΥ Κύμης. Να ισχύσει δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με τα μικρά νοσοκομεία.
     
    ●    Εάν δεν επιτευχθεί η παραπάνω πρόταση να μεταστεγαστεί η ΔΟΥ Κύμης στα Κριεζά, όπου υπάρχει κατάλληλο κτίριο, όπως ανέφερε υπάλληλος της ΔΟΥ. Μία λύση που δεν είναι η καλύτερη, αλλά θα αποκαταστήσει εν μέρει το περί δικαίου αίσθημα των
    κατοίκων της Νότιας Καρυστίας.

    Στη συνέχεια ο Γιώργος Τσολάκης αναφέρθηκε στην εγκληματική αδράνεια που έδειξε η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Καρύστου. Τόνισε ότι η τοποθέτηση του Δημάρχου έδειξε έλλειψη ενημέρωσης και δεν πρότεινε κάτι ουσιαστικό. Δεν έκανε τίποτα για μήνες αν και η κατάργηση της ΔΟΥ ήταν γνωστή από το καλοκαίρι. Αν ο Κύριος Δήμαρχος είχε παρευρεθεί σε ημερίδα που έγινε στο Επιμελητήριο στη Χαλκίδα θα είχε ενημερωθεί ότι στην Εύβοια δικαιολογούνται δύο ΔΟΥ και ίσως να μην αδρανούσε, θεωρώντας ως δεδομένο το κλείσιμο της ΔΟΥ Καρύστου.

    Ολοκληρώνοντας έγινε μια αναφορά στην ανακοίνωση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου. Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τον αγώνα που δόθηκε και για τον κύκλο επαφών που είχε η Δημοτική Αρχή, ευχαριστούσε μεταξύ άλλων τον Υπουργό Σίμο Κεδίκογλου και κατέληγε προβάλλοντας τη νήσο Σκύρο, το ανάγλυφο της περιοχής και το κακό οδικό δίκτυο.

    Ο Γιώργος Τσολάκης τόνισε ότι ενώ και η Κάρυστος έχει τα απομακρυσμένα χωριά του Καβοντόρο, κακό οδικό δίκτυο και μεγάλη απόσταση από το κέντρο του Νομού με ανύπαρκτη συγκοινωνία, τίποτα από αυτά δεν ελήφθη υπόψη.