Στα Δυο κόβεται η Εύβοια επ' αόριστον. «Λουκέτο» σε όλες οι υπηρεσίες και τα σχολειά στον Δήμο Καρύστου.
  • Κατεβάζει «Ρολά» η Κάρυστος αύριο και, κόβεται στα δυο η Νότια Εύβοια επ' αόριστον. 20.000 Δημότες λένε όχι στο Λουκέτο της Δ.Ο.Υ Καρύστου, στην υποβάθμιση της Καρυστίας, στην αποξήλωση δημοσίων υπηρεσιών, στον οικονομικό Μαρασμό της περιοχής μας
    Η Δ.Ο.Υ. Καρύστου από ίδρυσής της το 1930 εξυπηρετεί την περιοχή από Αλμυροπόταμο μέχρι και.....
    Καβοντόρο συνολικού πληθυσμού 16.000 κατοίκων.

    Η Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ή η Δ.Ο.Υ. Κύμης που πρόκειται να εξυπηρετήσουν την περιοχή της Νοτίου Ευβοίας, απέχουν 125 χλμ. από την Κάρυστο. Η απόσταση δε από τα απομακρυσμένα χωριά του Καβοντόρου, πλησιάζει τα 200 χλμ. Η απόσταση Καρύστου – Χαλκίδας, καλύπτεται με αυτοκίνητο σε 2,5 ώρες και με ΚΤΕΛ σε 3,5 ώρες (για την Δ.Ο.Υ. Κύμης δεν υπάρχει ούτε ανταπόκριση του ΚΤΕΛ).

    Ειδικά για τους κατοίκους των χωριών του Καβοντόρου απαιτείται έως και τριήμερο ταξίδι για να εξυπηρετηθούν από τη Δ.Ο.Υ. Πως ο φορολογούμενος της περιοχής Καρυστίας χωρίς ίδιο μέσο μεταφοράς, φθάνοντας στη Χαλκίδα με το ΚΤΕΛ στις 9 το πρωί, βρίσκοντας ουρές στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ή Δ.Ο.Υ. Κύμης, θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί και να επιστρέψει αυθημερόν στην Κάρυστο;

    Η παραμονή της Δ.Ο.Υ. Κύμης σύμφωνα και με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών στις 09/01/2013, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί του κατοίκους της Νότιας Εύβοιας αφού απέχει όσο και η Χαλκίδα με χειρότερο οδικό δίκτυο, αλλά αποτελεί και άνιση μεταχείριση των κατοίκων της βόρειας και νότιας Εύβοιας σε σχέση με τους κατοίκους της περιοχής της κεντρικής Εύβοιας.

    Οι πόλεις της Καρύστου, του Μαρμαρίου και των Ν. Στύρων, αποτελούν αναγνωρισμένες τουριστικές περιοχές όπου οι τυπικές διαδικασίες με το Δημόσιο αποτελούν καθημερινή πρακτική και υποχρέωση όλων σχεδόν των επαγγελματιών για τους μήνες αιχμής και η υπάρχουσα Δ.Ο.Υ. συχνά υπερβαίνει τις δυνατότητες των μέσων που διαθέτει. Εκ των πραγμάτων η συνεχής μετακίνηση των πολιτών για τις διαδικασίες συναλλαγής τους στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ή στη Δ.Ο.Υ. Κύμης, συνεπάγεται υψηλό κόστος και χρόνο μετακίνησης στις ήδη υπερβολικές επιβαρύνσεις που υφίστανται αυτή την εποχή, αφού ακόμα και με τη νέα δομή του Υπουργείου Οικονομικών πολλές διαδικασίες απαιτούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων.

    Κλειστά θα παραμείνουν ο Δήμος Καρύστου σχολεια και όλα τα καταστήματα, αύριο Δευτέρα 14/ Ιανουαρίου 2013. Δημοτική αρχή, αντιπολίτευση, ο Σύλλογος Εμπόρων Καρύστου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών & βιοτεχνών Καρύστου, τοπικοί φορείς, και Δημότες, δίνουν ραντεβού έξω από τη εφορία διαμαρτυρόμενοι για το λουκέτο στην Δ.Ο.Υ Καρύστου.

    Ταυτόχρονα θα γίνει αποκλεισμός της επαρχιακής οδού Καρύστου – Λεπούρων στο ύψος της πλατείας Στύρων ώστε να μην είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων παρά μόνο επειγόντων περιστατικών.