Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καρύστου από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών,κα Σοφία Χονδρογιάννη καθώς και από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
  • Στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στο χώρο του Νοσοκομείου Καρύστου μαθήματα πρώτων βοηθειών από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών, Πρόληψης και Αντιμετώπισης ατυχημάτων και φυσικών καταστροφών κα Σοφία Χονδρογιάννη καθώς και από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου. 
    Το ημερήσιο πρόγραμμα παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου Καρύστου (ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων, τραυματιοφορείς κ.α.), το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρύστου καθώς και εκπρόσωποι των εθελοντών δασοπυροσβεστών. 

    Επιγραμματικά, η εκπαίδευση περιλάμβανε τρόπους αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών: 

    Τροχαία ατυχήματα. 
    Αντιμετώπιση πνιγμού. 
    Εγκαύματα. 
    Τσιμπήματα εντόμων – φιδιών. 
    Αντιμετώπιση αλλεργικού σοκ 
    Στο τέλος της ημέρας υπήρξε ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, αναγνωρίστηκε η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης και εκφράστηκε η βούληση από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου για ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.