Η Σύλληψη Ρέστη προκαλεί ανησυχία σε Ν. Εύβοια, Κάρυστο και Καβοντόρο
  •  

    Ανησυχία έχει προκαλέσει σε ντόπιους παράγοντες, στη Κάρυστο στο Καβοντορο και γενικά στη Νότια Εύβοια η είδηση ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτωρα Ρέστη για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση μέσω της τράπεζας FBB της οποίας ήταν πρόεδρος. 

    Ο Βίκτορας Ρέστης ειναι ο κύριος μέτοχος του ομίλου RF Energy που δραστηριοποιείτε στις βουνοκορφές της ΟΧΗΣ εκμεταλλευόμενος άδειες για εγκατάσταση ΑΠΕ συνολικού μεγέθους  351MW.  Ο επιχειρηματίας κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια την Παρασκευή και έως τότε  θα παραμείνει κρατούμενος

    Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Βίκτωρας Ρέστης και πια είναι η σχέση του με την καταστροφική για τον τόπο μας επένδυση του
    Τα  ΑΠ της Οχης ανήκουν στους Ομίλους ΕNEL- Κοπελούζου (74 α/γ, 170 ΜW), ΤΕΡΝΑ (54 α/γ, 156 MW) και RF Energy (351MW) και θα έχουν ξεχωριστές γραμμές υψηλής τάσης που θα συνδεθούν υποθαλάσσια με τη Ραφήνα.  
    Aπό τους τρεις παραπάνω ομίλους ο πρώτος έχει πάρει άδεια εγκατάστασης, η ΤΕΡΝΑ έχει πάρει έγκριση Περιβαλλοντικών Ορων και η RF Energy βρίσκεται στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Ορων. Πρόσφατα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έδωσε την έγκρισή της στη Μελέτη Περ/κών Επιπτώσεων της RF Energy. Εχουν ήδη αρχίσει να δίνονται άδειες διάνοιξης δρόμων για τις δύο πρώτες εταιρείες καθώς και πράξεις χαρακτηρισμού 
    Ας δούμε και τι ανέφερε η εταιρία του κ. Ρεστη για της επενδύσεις στη Νότια Εύβοια
    1 - Το έργο θα αποφέρουν έσοδα για 20 χρόνια στους τοπικούς δήμους και κοινότητες που εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως.
    2 - Επίσης θα αποφέρουν έσοδα για 20 χρόνια για τους ιδιοκτήτες της γης (υπολογίζονται πάνω από 2 εκατ. ευρώ ετησίως) από ενοίκια κατά τη διάρκεια λειτουργίας του έργου. 
    3 - Θα υπάρξουν έσοδα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες γης για την περίοδο ανάπτυξης αυτών.