«Αλλιώς» Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος. Μια δύσκολη απόφαση, ένα άλμα προς το αύριο Ανακοίνωση του επικεφαλής του νέου συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
  • Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
    Τις περισσότερες φορές που αποφάσισα στο παρελθόν να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω ενός άρθρου ήταν ή για να «γκρινιάξω» για κάτι ή για να γράψω μια «σοφία», είτε (στην καλύτερη των περιπτώσεων) για να εκφράσω την άποψη μου.
    Αυτή τη φορά αποφάσισα να το κάνω για να δημοσιοποιήσω μια σημαντική και συνάμα δύσκολη απόφαση μου.
    Θα μου πει κάποιος και τι μας νοιάζει εμάς; Ευτυχώς ή δυστυχώς μάλλον ενδιαφέρει όλους σας, καθώς αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου επικεφαλής της νέας δημοτικής κίνησης με την επωνυμία «Αλλιώς», που δημιουργήθηκε πρόσφατα.
    Νιώθω καταρχήν την ανάγκη να κοινωνήσω ότι πρόκειται για μια απόφαση που έλαβα, αφού πρώτα βασάνισα τους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένεια μου και τον εαυτό μου για πολύ καιρό. Πρόκειται για μια απόφαση που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια μου και εγώ ζούσαμε εως σήμερα και αυτό για εμένα είναι εξαιρετικά σημαντικό.
    Έλαβα όμως τελικά αυτή την απόφαση για δύο λόγους που δεν μπορούσα να παραβλέψω.
    Ο πρώτος είναι η κρίση και τα δεινά που φόρτωσε στις πλάτες όλων μας. Θεωρώ ότι κανένας πολίτης δεν έχει το δικαίωμα, την εποχή που η ανεργία, η αδικία και η εξαθλίωση χτυπούν την πόρτα μας, να μείνει ανενεργός και να «σφυρίζει αδιάφορα». Είναι η εποχή που η συμμετοχή στα κοινά από δικαίωμα μετατρέπετε σε ανάγκη.
    Ο δεύτερος λόγος, είναι η άποψη μου για το πώς διαχειρίστηκε τα του Δήμου μας ο νυν Δήμαρχος. Είναι πεποίθηση μου ότι ο τόπος μας αξίζει καλύτερης τύχης!
    Όμως αυτή η «τύχη» δεν θα προκύψει ως φυσική συνέπεια, αλλά ως αποτέλεσμα πάλης και συμπαράταξης των ανθρώπων που έχουν να καταθέσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο, τόσο για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και για τον τρόπο που θα μας επιτρέψει να ευημερήσουμε στον τόπο μας τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό θεωρώ ότι δε μπορεί να το επιτύχει ο σημερινός Δήμαρχος.
    Οι πρακτικές της κομματικής εξάρτησης και η κρατική «πελατειακή» πολιτική οδήγησαν όλους τους δήμους σε μαρασμό και εξαθλίωση.
    Στέρησαν τον τόπο μας από βασικές υπηρεσίες, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος διαβίωσης και καταρράκωσαν συνάμα κάθε ποιότητα παρεχόμενης υπηρεσίας.
    Σ` αυτή τη «μάχη» μπαίνω με παγιωμένες αντιλήψεις, απ` τις οποίες υπόσχομαι να μην υποχωρήσω.
    Δεν θα μπω σε κανενός είδους προσωπική αντιπαράθεση, με κανέναν άλλο υποψήφιο ή πολίτη. Κι αυτό δεν είναι ένδειξη προσωπικής αδυναμίας αλλά συνέπεια του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή στα κοινά. Ο στόχος είναι και θα παραμείνει ένας:
    Η αντιστροφή των συνθηκών που κρατούν τον τόπο μας καθηλωμένο, χρόνια τώρα.
    Όπλα μας θα είναι οι καινούργιες ιδέες, η διαφάνεια, οι δημοκρατικές αντιλήψεις μας και η προσπάθειά μας να σταθούμε συμμέτοχοι και αρωγοί στα προβλήματα των δημοτών μας.
    Καλώ όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή και εύχομαι σ΄ όλους τους υποψηφίους (συνυποψηφίους μας) καλό και ευγενή αγώνα.

    Υ.Γ. Σαν σήμερα οι πρόγονοι μας είπαν το μεγάλο ΟΧΙ! Ας πούμε κι εμείς ένα ΟΧΙ και ένα ΝΑΙ.
    Όχι στο παλιό, το κατεστημένο και τις αντιλήψεις που μας έφτασαν ως εδώ.
    Ναί στη συμμετοχή στα κοινά, στο φρέσκο, στην ανατροπή!
    Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος