Γιάννης Μανώλης - Γιατί αλλάζει ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Καρύστου;
  •  
    Τον κ. Μίχα δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Δεν έτυχε να συναντηθούμε κάπου, οπότε δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε μία χειραψία. Παρακολουθώντας, ωστόσο, την έως τώρα πορεία του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.
     
    Στο Νοσοκομείο Καρύστου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, δεδομένων και των δυσκολιών που υπάρχουν στην παρούσα φάση. 

    Ο κ. Μίχας, από όσα γνωρίζω, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές στις αξιολογήσεις. Έχει διαχειριστεί με άψογο τρόπο τα οικονομικά του Νοσοκομείου. 
    Οπότε γιατί απολύεται; Ποιος ο λόγος; Γιατί γίνεται αξιολόγηση, από τη στιγμή που δεν την λαμβάνουμε καθόλου υπόψη στις αποφάσεις μας; 





    Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απασχολήσουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

    Ελπίζω η νέα επικεφαλής, η κα Κατερίνα Λιακοπούλου, να αποδειχτεί εξίσου άξια με τον κ. Μίχο. Ωστόσο, από μία σύντομη ματιά στο βιογραφικό της, το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής το 2009. Πέρα από τις σπουδές της, γιατί να μη θεωρήσει ο οποιοσδήποτε ότι αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από το κόμμα της συγκυβέρνησης; 

    Που είναι η διαφάνεια; 

    Που είναι η αξιοκρατία, την οποία στα λόγια κάποιοι αποθεώνουν, ενώ στην πράξη την απαξιώνουν; 

    Είναι πραγματικά κακή η συγκεκριμένη απόφαση. 
    Και με κάνει να πιστεύω ότι έπραξα σωστά όταν αρνήθηκα την δελεαστική πρόταση, τον Σεπτέμβριο του 2012, να αναλάβω υποδιοικητής του νοσοκομείου Καρύστου. Πρέπει, πλέον, να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο διοικητής ή ο επικεφαλής του οποιουδήποτε Οργανισμού, πρέπει να επιλέγεται μέσα από αξιοκρατικά κριτήρια και να είναι αδέσμευτος από τις όποιες κομματικές ή προσωπικές δεσμεύσεις. 

    Να είναι ελεύθερος, ώστε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Οργανισμού που διοικεί, όχι να αποτελεί αντιπρόσωπο του όποιου βουλευτή ή υπουργού στον Οργανισμό και, εν τέλει, να υπηρετεί τις δικές του μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

    Υ.Γ.: Τελικά καλά λένε ότι έχουμε την ΝΔ στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

    Γιάννης Μανώλης