Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.) Ο Δήμος Καρύστου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε την δημιουργία υδατοδρομίου στη Κάρυστο
  •  

    Ελληνική Δημοκρατία                                                         

     

    Νομός: Ευβοίας                                                                     Κάρυστος, 07/03/2014

     

    Δήμος: Καρύστου

     

    Γραφείο: Ι. Κότσικα                        

     

                                       

     

     

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     

     

     

    Ο Δήμος Καρύστου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε από τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.) ο οποίος έχει και την χρήση της Χερσαίας Ζώνης, την δημιουργία υδατοδρομίου στη Κάρυστο και την ένταξη του στον γενικότερο σχεδιασμό των υδατοδρομίων του Νομού Εύβοιας καθώς επίσης και να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την έκδοση της άδειας του υδατοδρομίου στην Χερσαία Ζώνη Λιμένος της Καρύστου Ευβοίας, από ενδιαφερόμενες εταιρείες. Το κόστος αδειοδότησης και εγκατάστασης θα το αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και θα συμφωνηθεί ένα ποσοστό ή ένα μίσθωμα για τον παραχωρητή.

    Στα αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια, θα επιτρέπεται, βάσει του νέου Νόμου, η πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων πτήσεων Δημοσίων Μεταφορών Υδροπλάνων για μεταφορά επιβατών, φορτίων, ταχυδρομείου, καθώς και μια σειρά ειδικών πτήσεων (Νοσοκομειακών, Έρευνας – Διάσωσης, Πυρόσβεσης, Γενικής αεροπορίας, Αεροπορικών εργασιών κ.λπ.).

    Οι πτήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται τόσο, προς κάθε άλλο αδειοδοτημένο Υδατοδρόμιο, όσο και προς χερσαία αεροδρόμια με την χρήση αμφίβιων υδροπλάνων. Επίσης, θα επιτρέπεται να πραγματοποιούνται έκτακτες πτήσεις (charter flights) προς υδάτινα πεδία για τα οποία σημειωτέο δεν απαιτείται αδειοδότηση.