Το Επιμελητήριο της Εύβοιας πραγματοποίησε στις 26/03/2014 στην Κάρυστο, ημερίδα ενημέρωσης για τις Φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο.
  • Το Επιμελητήριο της Εύβοιας στο πλαίσιο της συνεχούς έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των επαγγελματιών, σε επίκαιρα σημαντικά θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των μελών του στην Περιφέρεια, πραγματοποίησε στις 26/03/2014 στην Κάρυστο, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» ημερίδα ενημέρωσης για τις Φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο.
    Κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας έγινε εκτενής ενημέρωση και για τα ασφαλιστικά θέματα. Η ημερίδα αυτή αποτελεί συνέχεια της ημερίδας που έγινε στις 4/12/2013 στη Χαλκίδα με εισηγητή τον κ. Αμπελιώτη.
    Εισηγητής της εν λόγω ημερίδας, που συγκέντρωσε το πραγματικό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών- ήταν ο διακεκριμένος φοροτεχνικός, κ. Χριστόπουλος Γιώργος, που συνέβαλε στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Σίμωσης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, επεσήμανε ότι «το Επιμελητήριο Ευβοίας μέσα σ΄αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, προσπαθεί καθημερινά μέσα από συντονισμένη σειρά δράσεων, όπως η σημερινή ημερίδα για τα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, να βρίσκεται κοντά στα μέλη του, να τα στηρίζει και να τα ενημερώνει.
    Τόνισε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ενός απλού, σταθερού, δίκαιου και σε αναπτυξιακή κατεύθυνση φορολογικού συστήματος που θα στοχεύει στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εργασίας ενάντια σε δυνατότητες και παραθυράκια φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής».
    Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν κρίσιμα ερωτήματα στον κο Χριστόπουλο Γιώργο και να ζητήσουν διάφορες διευκρινήσεις για τους φορολογικούς νόμους.
    Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισε ο κος Βαρελάς Βασίλειος, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου.
    Στην ημερίδα παρευρέθηκαν πλήθος επαγγελματιών της Καρύστου, εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων – Σωματείων, η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων, κα Βούλα Αγιοστρατίτη, η κα Δέσποινα Καραμπέτσου, μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.λ.π.

    Επιμελητήριο Εύβοιας