Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου: Ανακοίνωση για την απεργία 9 Απρίλη
  •  

    Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου σε καλεί στη σύσκεψη που διοργανώνει την Πέμπτη 3 Απρίλη, στις 8:30μμ, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

    Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, μικρέ αυτοαπασχολούμενε και αγρότη, Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, ξεπερνώντας το φόβο.

    Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα.


    Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας.

    Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης

     

    Η συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς φορείς προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού στα 586ευρώ και τα 511ευρώ για τους νέους, νομιμοποιώντας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, προωθούν τα διάφορα προγράμματα τζάμπα εργασίας χωρίς δικαιώματα για νέους και μακροχρόνια άνεργους, δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας. Τέλος, συμφώνησαν να προωθήσουν αυτή τη συμφωνία και στις κλαδικές συμβάσεις. Και αυτοί υποτίθεται εκπροσωπούν τους εργάτες και τα συμφέροντα τους!

     


    Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει στο επίκεντρό του διαρθρωτικές αλλαγές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κάτι που σημαίνει για τους μισθωτούς μεγαλύτερη μείωση μισθών και εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες ακόμη μεγαλύτερο σφίξιμο της θηλιάς. Το πολυνομοσχέδιο ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει:

     


    -       Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ, στερώντας ταυτόχρονα επιδόματα από τους εργαζόμενους. Μαζί με τις περικοπές της κρατικής επιχορήγησης θα οδηγήσει σε νέο αντιλαϊκό ασφαλιστικό.

     

    -       Περικοπή του επιδόματος προϋπηρεσίας (τριετίες) για τους μακροχρόνια άνεργους άνω των 25 κατά 50%.

     

    -       Δίνει το δικαίωμα στις γαλακτοβιομηχανίες να επιλέξουν τι γάλα θα διαθέσουν στην αγορά (6, 7, 8 και παραπάνω ημερών), με σκοπό τη μείωση του κόστους για τους βιομήχανους και την ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των κτηνοτρόφων αφού θα δώσει τη δυνατότητα για εισαγωγή γάλακτος σε μορφή σκόνης. Οδηγεί δηλαδή σε πτώση της ποιότητας του γάλακτος και διατήρηση της τιμής του.

     

    -       Οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση των φαρμακείων και στην παράδοση της διάθεσης του φαρμάκου σε μεγάλους ομίλους, δίνεται η δυνατότητα σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα. Καταργείται το ωράριο των φαρμακείων κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα και με τις εφημερίες τους.

     

    -       Τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα σε όλους τους οδηγούς ασθενοφόρων των νοσοκομείων οι οποίοι θα περάσουν στο ΕΚΑΒ.

     


    Η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών

     

    Το σύνολο αυτών των ρυθμίσεων, όπως και οι προηγούμενες, περιλαμβάνονται στις συμφωνίες της ΕΕ για τη λεγόμενη στρατηγική «ΕΕ 2020». Είναι αλλαγές που σκοπεύουν να κάνουν πιο ανταγωνιστικούς τους ευρωπαίους επιχειρηματίες, βιομήχανους και τραπεζίτες σε σχέση με αυτούς των ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας και Βραζιλίας.

     

    Γι αυτό και δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση. Δε θα εξαφανιστούν ούτε αν αναδειχτεί άλλη κυβέρνηση που αθωώνει και νομιμοποιεί την ΕΕ και χαριεντίζεται παράλληλα με τους βιομηχάνους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, δε μπορούν να γίνουν αρνάκια και φίλοι των εργαζομένων.

     

    Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, μικρέ αυτοαπασχολούμενε και αγρότη,

     

    Έχεις πια πείρα από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις, φερέφωνα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπότων και των τσιφλικάδων αγροτών. Έχουν ξεπουλήσει αρκετές φορές τους αγώνες σου! Αυτός όμως δεν είναι λόγος να μένεις στο περιθώριο, να αναθέτεις τη λύση των προβλημάτων σου σε κάθε λογής «μεσσίες».

     

    Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!

     

    Έχεις την επιλογή της οργάνωσης και της πάλης. Μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους. Δες το παράδειγμα των σωματείων που συγκροτούν το ΠΑΜΕ και βρίσκονται καθημερινά στο μετερίζι του αγώνα παλεύοντας καθημερινά για την ανακοπή της αντιλαϊκής επίθεσης, για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών.

     

    Τα επόμενα χρόνια η επίθεση θα γίνει ακόμη πιο σκληρή ενάντια στο λαό. Όσο μεγαλώνουν οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων τόσο θα βάζουν το λαό στη μέση, βλέπε το παράδειγμα της Ουκρανίας!

     

    Γι αυτό είναι αναγκαία πια η λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και κάθε λογής υποστηρικτές τους.

     


    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη

     

    ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ

     


    Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου σε καλεί στη σύσκεψη που διοργανώνει την Πέμπτη 3 Απρίλη, στις 8:30μμ, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

     


    Με θέμα:

     

    §  Οι εξελίξεις με τη συμφωνία ΓΣΕΕ – ΣΕΒ και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

     

    §  Η ανάγκη ανασύνταξης και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων.

     

    §  Η συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Απρίλη.

     

    Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους της περιοχής μας ενόψει της Πανελλαδικής Απεργίας και των νέων μέτρων να συζητήσουν αυτές τις εξελίξεις καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου τους, να πάρουν αποφάσεις για οργάνωση της πάλης και συμμετοχής στην απεργία.