Ν.Μανώλης: Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν οτι με τραμπουκισμούς ψέματα και εκβιασμούς, δεν κερδίζουν εκλογές
  •  
    Τη Δευτέρα 7 Απριλίου, είχε προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, στο δημοτικό κατάστημα Στυρέων, λόγω της εξαιρετικής τοπικής σημασίας των θεμάτων αφού συμπεριλαμβανόταν ως θέμα, η έγκριση του Α’ σταδίου μελέτης «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Στυρέων (Καποδιστριακό)».

    Εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, υπήρχε...

    και η τροποποίηση προϋπολογισμού με την ψήφιση της οποίας, θα μπορούσαν να πληρωθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου μας έτσι ώστε να πάρουν μια βαθιά ανάσα όλοι οι προμηθευτές, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Επίσης, δεκάδες έργα που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής όλων μας, καθυστερούν, καθώς κάποιοι επέλεξαν να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία έχοντας ως μέσο, τους υποψηφίους δημοτικούς τους συμβούλους, οι οποίοι απέκλεισαν την πόρτα του δημοτικού καταστήματος Στυρέων. Εκτός από τον αποκλεισμό των δημοτικών συμβούλων, εμπόδισαν και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων, να ενημερωθούν ως προς τα έργα που εντάχθηκαν στη χρηματοδότηση των πυροπλήκτων περιοχών. Για ακόμα μια φορά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

    Με το υπ’ αριθ. 17212/605-19/02/2013 έγγραφό του, το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε από το Δήμο Καρύστου, την υποβολή τυχόν προτάσεων έως τις 18/03/2013, για ένταξη νέων έργων σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στη ΚΥΑ 55923/ΔΚΠ353-18/12/2012. Τα προτεινόμενα έργα θα έπρεπε να είναι ώριμα για την άμεση υλοποίηση τους (μελέτες, αδειοδοτήσεις κ.λπ.). Τα μοναδικά έργα τα οποία ήταν ώριμα προς υλοποίηση ήταν τα εξής:

    1. Βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού "Στουππαίοι - Βαρελαίοι"

    2. Βελτίωση αγροτικής οδού "σύνορο – Στουππαίοι - Δρυμάρι"

    Τα συγκεκριμένα έργα προτείναμε προς ένταξη στις 11/03/2013 με το υπ’ αριθ. 2334 έγγραφό μας. 
    Στις 27/11/2013, επανήλθαμε με το υπ’ αριθ. 19115 έγγραφό μας και καταθέσαμε δεύτερη πρόταση με το έργο "Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών Δ.Δ. Στύρων" το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική πρόταση καθώς δεν είχε αποπληρωθεί η τεχνική μελέτη και δεν ήταν εφικτή η χρήση της χωρίς την συναίνεση του μελετητή.

    Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι με τακτικές τραμπουκισμού και παραπλάνησης, ο τόπος δεν προχωρά μπροστά. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι με τα ψέματα και τους εκβιασμούς, δεν κερδίζουν εκλογές και αυτό θα τους το αποδείξουν οι κάτοικοι του Δήμου Καρύστου στις εκλογές του Μαΐου.

    Ο Δήμαρχος Καρύστου
    Νικόλαος Ι. Μανώλης