H Κάρυστος υποδέχτηκε τους ποδηλάτες Μάκη Λυκούδη και Γεράσιμο Μαλούτα
  •  Το ατελείωτο ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων για τον Μάκη Λυκούδη και τον Γεράσιμο Μαλούτα με αφετηρία  το Λονδίνο και τελικό προορισμό την Κάρυστο έφτασε αισίως στο τέλος του σήμερα στη πλατεία Καρύστου.
    Εκατοντάδες κόσμος κατέκλυσε τη πλατεία και στη ειδική εξέδρα που είχε στηθεί, οι δυο ποδηλάτες βραβεύτηκαν για το πολύ δύσκολο εγχείρημα τους. Οι δυο ποδηλάτες ξεκίνησαν ένα ταξίδι 3.000 χιλ. με τα ποδήλατά τους στις 15 Ιουνίου 2014 , με αφετηρία τo Λονδίνο και τελικό προορισμό την πόλη της Καρύστου.

    Στόχος της προσπάθειας αυτής η προβολή της χώρας μας και της πόλης της Καρύστου στην Ευρώπη
    Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο, σε αυτούς τους δυο Αθληταράδες για αυτή  τους την υπερπροσπάθεια!. Μια προσπάθεια που όλοι ευχόμαστε να βρει μιμητές και να καθιερωθεί, προβάλλοντας την πόλη μας στο εξωτερικό.

     


     




    Οι ποδηλάτες:
     
     

    Γεράσιμος Λυκούδης
    Ο αρχηγός της αποστολής, ιατρός στο Νοσοκομείο Καρύστου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και δη το στίβο, με πολλές επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έχει τερματίσει 6 κλασικούς μαραθώνιους. Ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 8 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιο του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 7 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400 & 600 χιλιομέτρων. Έχει δε, πολλές συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου της ΠΕΠΑ (χρονόμετρο, αντοχή), ενώ έχει οργανώσει με επιτυχία στην Κάρυστο πολλούς αγώνες ποδηλασίας βουνού και δρόμου. 
     
     

     



    Γεράσιμος Μαλούτας 
    Ο παλαίμαχος του διδύμου, γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1972. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Μουσείου από το 1974 έως το 1977 (με μέτριες επιδόσεις στους αγώνες). Η δεκαετία του 1980 τον βρίσκει κάτω από το ποδήλατο λόγω σπουδών. Το 1991 συναντάει την ΠΕΠΑ και υποτροπιάζει: 23 Σπαρτακιάδες, πολλοί αγώνες, 50 με 60 brevets, 2 Paris-Brest, αρκετά ποδηλατικά ταξίδια εντός Ελλάδος και Ευρώπης (Ζυρίχη- Αθήνα το 2000 με τους Ελβετούς του CDR). Σημαντικότερο ποδηλατικό του επίτευγμα: Θρακομακεδόνες-Κολωνάκι-Θρακομακεδόνες (300 φορές ετησίως).