Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος, Η άποψη μου για το Κοχύλι
  •   Έχω γράψει πολλές φορές ότι στον τόπο μας, όταν μας απασχολεί ένα ζήτημα σοβαρό, επιλέγουμε να ασχολούμαστε μ` αυτό μόνο όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο και τότε το κάνουμε φωνασκώντας για να εντυπωσιάσουμε και όχι για να βοηθήσουμε στην επίλυση του ζητήματος.

    Έτσι απ` ότι φαίνεται  θα διαχειριστούμε και το ζήτημα που αφορά το Κοχύλι και τη λειτουργία του. Αφού πρώτα το αφήσαμε και λίμνασε πολλά χρόνια, τώρα…

     

     

    Το συγκεκριμένο ζήτημα, κατά την άποψη μου, είναι εξαιρετικά σοβαρό για δύο, κυρίως, λόγους:

     

    1. Σ` αυτό εργάζονται αρκετοί άνθρωποι και ο κύκλος εργασιών που δημιουργείται είναι σημαντικός. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν είναι ευχάριστο να χάνονται θέσεις εργασίας.
    2. Ο Δήμος χάνει ένα εξαιρετικά σημαντικό περιουσιακό στοιχείο! Η αδράνεια, η προχειρότητα και η ψηφοθηρία οδήγησαν να χάσουν οι Δημότες την κυριότητα ενός ακινήτου και ενός σημαντικού μηνιαίου εσόδου. 

     

    Αναμφίβολα, στην υπόθεση Κοχύλι οι ευθύνες βαρύνουν τις Δημοτικές αρχές και τα συμβούλια της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Καρύστου που είκοσι χρόνια τώρα διαχειρίστηκαν το ζήτημα με τον ίδιο τρόπο που το έπραξαν και σε πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα όλα αυτά τα χρόνια.

     

     

    Βαρύνουν, θα πει κάποιος, και ιδιώτες. Αλλά, εμένα αυτό δεν με αφορά.

     

     

    Η κατάληξη αυτή σήμερα καταδεικνύει την αναγκαιότητα για σοβαρό προγραμματισμό και δουλειά με σχέδιο και όχι οχλαγωγία και δήθεν αντιδράσεις «εσωτερικής κατανάλωσης» με στόχο την ψηφοθηρία.

     

     

    Για να δούμε, θα μάθουμε επιτέλους στον τόπο μας να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ειλικρίνεια και στις πραγματικές τους διαστάσεις, δίχως να κρύβουμε την αλήθεια απ` τους Δημότες, ώστε να αρχίσουμε να επιφέρουμε και θετικά αποτελέσματα;

     

     

    Οι Δημότες θα ήθελαν να μάθουν γιατί το Κοχύλι δεν ανήκει πλέον στο Δήμο;

     

     

    Γιατί έχουν δημιουργηθεί τόσα ζητήματα, χρόνια τώρα, με τη λειτουργία και την άδεια του συγκεκριμένου καταστήματος και ποιές ενέργειες έκανε ο Δήμος ως αρμόδια αρχή πριν φτάσουμε ως εδώ; 

     

    Τα στοιχεία αυτά θα βοηθούσαν σε πρώτη φάση.

     

    Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος