Αλλιώς! - Να απομακρύνει ο ΟΛΝΕ τα κουτιά απο το λιμάνι των Νέων Στύρων
  •  
     
     
    Από τον Οκτώβριο του 2013 ακόμα, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της Δημοτικής Συμμετοχικής Κίνησης Αλλιώς με στελέχη του ΟΛΝΕ, είχαμε ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τη μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθει στα λιμάνια του τόπου μας. 

     

     
    Αυτά πλέον δεν ανήκουν στα λιμενικά ταμεία, αλλά σε μία Α.Ε. με μοναδικό μέτοχο το Υπουργείο Οικονομικών. Στόχος του οργανισμού, μεταξύ άλλων, είναι η συγκέντρωση των πόρων που προκύπτουν απ` τη διαχείριση των λιμανιών και των χερσαίων ζωνών και η απόδοση τους στον μέτοχο της εταιρείας.
     
     
     
    Γι` αυτό το λόγο αυξήθηκαν τα τέλη για τη χρήση εκ μέρους επιχειρηματιών κοινόχρηστων χώρων και για τον ίδιο λόγο προσπαθεί ο οργανισμός να μειώσει τα έξοδα του αποφεύγοντας να πληρώσει το κόστος για την εγκατάσταση ομπρελών στις παραλίες για παράδειγμα.
     
     
     
    Για τον ίδιο λόγο, αυτόν της μείωσης των εξόδων, αποφάσισε να εγκαταστήσει στα λιμάνια του Δήμου μας προκατασκευασμένους οικίσκους για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.
     
     
     
    Τα λιμάνια όμως για εμάς είναι η εικόνα μας προς τους επισκέπτες και θεωρούμε απαράδεκτο αυτά τα αντιαισθητικά κουτιά να είναι η πρώτη τους επαφή με τον τόπο μας. 
     
     
     
    Καλούμε τον ΟΛΝΕ να απομακρύνει τους μεταλλικούς οικίσκους απ` το λιμάνι των Νέων Στύρων και να μην συνεχίσει την εγκατάσταση νέων και στα υπόλοιπα λιμάνια.
     
     
    Καλούμε τη Δημοτική αρχή να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος.