Επιστολή σχετική με το θέμα των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών για την κατασκευή του δρόμου «Τσακαίοι - Ν. Στύρα - Στύρα»
  • Επιστολή σχετική με το φλέγον θέμα των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών για την κατασκευή του δρόμου «Τσακαίοι - Ν. Στύρα - Στύρα» απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Βουλευτές Ευβοίας κους Μαρκόπουλο, Κεδίκογλου, Αποστόλου, Κεδίκογλου, και Αναγνωστάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "Αλλιώς!" Θεόδωρος Σάκκας.

    Η επιστολή έχει ως εξής:

    "Με την παρούσα επιστολή θέλω να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο γνωρίζετε, αφού ήδη σας έχει τεθεί από κατοίκους της περιοχής, κατά τις επισκέψεις σας την προεκλογική περίοδο.

    Πρόκειται για το δρόμο «Τσακαίοι - Νέα Στύρα - Στύρα», που, αν και όποτε ολοκληρωθεί, θα βελτιώσει αρκετά το απαράδεκτο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Νότιας Εύβοιας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη σύνδεσή μας με τη Χαλκίδα, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι ακόμα πιο νότια από την περιοχή των Στύρων, στον Καβοντόρο, το οδικό δίκτυο είναι τριτοκοσμικό.

    Πέρα από την ολοκλήρωσή του, εκκρεμεί και η αποζημίωση ιδιοκτητών, για τις ιδιοκτησίες τους που απαλλοτριώθηκαν, προ δεκαετίας, για την κατασκευή του έργου και οι οποίοι, παρόλο που έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που καθορίζουν την τελική τιμή, ζητιανεύουν τα χρήματά τους.

    Κάποιοι λίγοι συμπολίτες μας είχαν την τύχη να αποζημιωθούν, πλήρως, πριν 3 χρόνια, για τις ιδιοκτησίες τους, ενώ για τους υπόλοιπους και περισσότερους περίσσεψε το «λεφτά δεν υπάρχουν». Όμως, δεν θα απολογηθείτε εσείς για ενέργειες του προκατόχου σας, αν και η Περιφέρεια έχει συνέχεια.

    Κύριε Περιφερειάρχη, η κοινή λογική και το δίκαιο επιβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες να αποζημιωθούν από την Περιφέρεια Στερεάς για τις ιδιοκτησίες τους, και για το λόγο αυτό παρακαλώ να προκαλέσετε ευρεία συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους – υπεύθυνους, εκείνους που εσείς εκτιμάτε ότι μαζί με την Περιφέρεια θα δώσουν οριστική λύση, με έργα και όχι με αόριστες υποσχέσεις.

    Θα είναι χρήσιμο στη συνάντηση να κληθούν και οι δικηγόροι των δικαιούχων και ειδικά ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου που έχει αναλάβει και το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών και σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της περιοχής μας, παρακαλώ αυτή να είναι κυρίως θεσμική, και όσο δυνατόν σε υψηλότερο επίπεδο με την παρουσία του Δημάρχου Καρύστου και των επικεφαλής των παρατάξεων.

    Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, η συνάντηση επιβάλλεται να έχει επίσημο χαρακτήρα, ώστε από αυτήν να βγουν δεσμευτικές αποφάσεις και να δημοσιοποιηθούν.

    Εύχομαι σε εσάς και στους συνεργάτες σας καλή δύναμη και αποτέλεσμα στο δύσκολο έργο που αναλάβατε, τόσο για την Στερεά όσο και για την Εύβοια ειδικά.

    Σε αναμονή των ενεργειών σας.

    Με τιμή,
    Θεόδωρος Σάκκας
    Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου (Δ.Ε. Στύρων)"