Συγκέντρωση Σίμου Κεδίκογλου στην Κάρυστο
  •  

    Δυναμική η παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωση του Σίμου Κεδίκογλου στην Κάρυστο.

    Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ στην Κάρυστο, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014.

    Ο βουλευτής με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή της Καρυστίας διοργάνωσε συγκέντρωση, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, αλλά και για να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των προσπαθειών, μέσω παρεμβάσεων στα αρμόδια Υπουργεία, να δοθούν λύσεις σε σειρά αιτημάτων. 

     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θετική έκβαση που είχαν οι παρεμβάσεις στο ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να γίνει δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε για τους Λατόμους, καθώς πλέον δημιουργείται ένα ασφαλές νομικό πλαίσιο λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων. Όσον αφορά στην επίλυση του ιδιοκτησιακού της Καρύστου το χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα, καθώς μέσα από τη οριστική λύση που επιδιώκεται θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση νέων στρατηγικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή.
     
    Στη συνέχεια ενημέρωσε για ενέργειες που αφορούν στην επίλυση συνολικά των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στο Νομό. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε, ότι ήδη έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Υγείας για προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας καθώς και στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στην Εύβοια, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων το ΕΚΑΒ θα στείλει προσωπικό στην Κάρυστο. 
     
    Παράλληλα, ενημέρωσε για τις πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να δημιουργηθεί τμήμα Ορθοπεδικής στο Νοσοκομείο Καρύστου ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση και διασφάλιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
     
    Σε ό, τι αφορά τον αγροτικό τομέα ο Σίμος Κεδίκογλου καταβάλλει προσπάθειες σε συνεργασία και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Δημοτική Αρχή να ενταχθεί η περιοχή στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα αγροτικής οδοποιίας. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται και η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας σχετικά με τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα για τους αγρότες.
     
    Τέλος, ο βουλευτής ενημέρωσε για τις ενέργειες σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, προκειμένου να γίνουν έργα υποδομής στο Λιμάνι της Καρύστου που θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι η ίδρυση στο Λιμάνι Καρύστου πύλης διαβατηριακού ελέγχου εισόδου – εξόδου.