Αλλιώς! - Πόρισμα 3.500.000 ? και προσωπικά δεδομένα
  • Από την 01-10-2014 η παράταξη μας είχε καταθέσει αίτημα προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών με το οποίο ζητούσε να της παραδοθεί το πόρισμα οικονομικού ελέγχου του πρώην Δήμου Στυρέων και να ενημερωθεί εάν ο Δήμος έχει προσφύγει στα Αστικά Δικαστήρια ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων στους Δημότες, σε περίπτωση που από το πόρισμα προκύπτει ζημία.

    Μετά από συνεχείς υποσχέσεις από την μεριά του κ. Ραβιόλου ότι το πόρισμα θα μας επιδοθεί, αλλά και συνεχή πισωγυρίσματα, φτάσαμε τελικά εχτές 19-11-14, δυο ολόκληρους μήνες μετά την κατάθεση του αιτήματος, να ενημερωθούμε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ζαφείρη ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να μην μας δοθεί το πόρισμα και ως εναλλακτική λύση πρότειναν την ανάγνωση του στο χώρο του Δημαρχείου επικαλούμενος μάλιστα την γνωμάτευση του νομικού κ. Καλλίγερου σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Η απόφαση αυτή της διοίκησης δεν μπορεί παρά να αφήσει έκπληκτους όλους τους Δημότες και να δημιουργήσει πλήθος αποριών.

    Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αποφανθεί από το 2009 ακόμα, σχετικά με το ζήτημα της χορήγησης οποιουδήποτε εγγράφου προς κάθε Δημοτικό Σύμβουλο με την υπ' αρ. 90/2009 απόφαση της, η οποία και είναι ξεκάθαρη.

    Εάν η Διοίκηση χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα, μπορεί να απευθυνθεί στον αρμόδιο υπάλληλο κ. Βενέρη στο τηλ. 2106475600 (ο οποίος χειρίζεται το αίτημα μας από τις 13-10-14), πράγμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει εάν διοικούσε με σοβαρότητα.

    Η πρώτη απορία λοιπόν που γεννάται είναι πώς ένας νομικός σύμβουλος, σε έμμισθη σχέση με τον Δήμο, αποκρύπτει την ύπαρξη μιας τέτοιας απόφασης, αν φυσικά ο ισχυρισμός του κ. Ζαφείρη ισχύει ή αποτελεί νομικίστικη πρόφαση.

    Πώς είναι δυνατόν, ο Δήμαρχος και το περιβάλλον του να αποφασίζουν την παράνομη απόκρυψη ή την μερική πρόσβαση όλων των Δημοτικών Συμβούλων σε μια τόσο σημαντική υπόθεση ;

    Ο Δήμος κινδυνεύει να χάσει 3.500.000 € και ο Δήμαρχος και το περιβάλλον του ασχολούνται δύο μήνες τώρα με το αν πρέπει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ή όχι.

    Τελικά, ζητούμενο είναι η υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων των Δημοτών ή η απόκρυψη της αλήθειας και η προστασία των εμπλεκομένων ;

    Να τονιστεί εδώ ότι είναι πολύ πιθανόν να τίθενται ζητήματα παραγραφής για ορισμένους από τους εμπλεκόμενους αν ο Δήμος δεν προβεί σε άμεσες νομικές ενέργειες.

    Μήπως γι' αυτό και η τόσο καθυστέρηση ;

    Εμείς δεν είμαστε δικαστές και δεν φιλοδοξούμε να παίξουμε αυτό το ρόλο, όμως με τις ενέργειές μας οφείλουμε να προστατέψουμε και το τελευταίο ευρώ του Καρυστινού Δημότη και είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε απόφαση της Διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως άλλες καθυστερήσεις, δικαιολογίες και ψέματα.

    Ζητάμε
    Την άμεση κοινοποίηση του πορίσματος σε όλους ανεξαιρέτως τους Δημοτικούς Συμβούλους
    Την άμεση σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις ενέργειες στις οποίο προτίθεται να προβεί ο Δήμος ώστε να προστατέψει τα λεφτά των Δημοτών.
    Εάν αυτές οι ενέργειες δεν υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα προσφύγουμε στις αρμόδιες Δικαστικές και Διοικητικές αρχές, ώστε να προστατέψουμε τα οικονομικά συμφέροντα των Δημοτών.

    Γραφείο Τύπου