Ο Σίμος Κεδίκογλου στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»
  •  

    “Η πολιτική δεν πρέπει να θυμίζει ποδόσφαιρο με μεταγραφές. Οι πολίτες απαιτούν συνέπεια και σοβαρότητα”

     
    ΔΗΜ.: Πλησιάζουν οι μέρες. Η διαφορά μεγαλώνει
     
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να έχει σαφή εικόνα. Το ποσοστό των αναποφάσιστων τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές , είδαμε πρόσφατη δημοσκόπηση, 20% ποσοστό αναποφάσιστων δεν υπάρχει προηγούμενο.
     
    ΔΗΜ.: Δεν υπάρχει;
     
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θυμηθείτε προηγούμενες εκλογές , δεν έχει υπάρξει και επιπλέον στη δημοσκόπηση εδώ στο Mega, οι μισοί λένε ότι θα αποφασίσουν μπροστά στην κάλπη.
     
    ΔΗΜ.: Η συζήτηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι ότι κινδυνεύει η χώρα αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που λένε είναι ότι εσείς καταστρέφετε τη χώρα που είστε στην εξουσία. Χθες ο πρωθυπουργός την έπεσε στον Βαρουφάκη.
     
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Συγνώμη, όταν είπε προτιμότερος ο θάνατος, ξέρετε κανέναν που να προτιμάει το θάνατο; Εννοώντας το θάνατο της χώρας, τη χρεοκοπία της οικονομίας;
     
    ΔΗΜ.: Είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα είναι κάτι σαν θάνατος 
     
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να πετύχουμε συμφωνία. Έχετε μία πολύ ευρεία ερμηνεία του τι είπε ο Βαρουφάκης.
     
    ΔΗΜ.: Εσείς τι ερμηνεία έχετε;
     
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ότι είναι ένα ενδεχόμενο που αφήνει ανοιχτό ο ΣΥΡΙΖΑ
     
    ΔΗΜ.: Να πεθάνουμε;
     
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι γιατί το επίπεδο της αντιπαράθεσης σε αυτές τις εκλογές δεν είναι αυτό που θα έπρεπε και αυτό που αξίζουν οι Έλληνες. Κανονικά θα έπρεπε να συγκρίνουμε αναπτυξιακά μοντέλα, να συγκρίνουμε τις προτάσεις των δύο κομμάτων για την οικονομία γιατί εκεί είναι το ζητούμενο πως θα αυξήσουμε την παραγωγή της χώρας μας, πως θα βγάλουμε λεφτά από τον τόπο μας για να αναπληρώσουμε τις απώλειες που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια, να αυξήσουμε την κοινωνική συνοχή. 
     
    Πρέπει να ωριμάσουμε κάποτε και να συγκρίνουμε την ουσία, να μην γίνεται ανταλλαγή πυρών και πυροτεχνημάτων. 
     
    Θα ήθελα η συζήτηση να γίνεται σε ρεαλιστικές βάσεις. Δεν είναι μόνο το ζήτημα του χρέους, αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νέο έλλειμμα, νέο χρέος. Το ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός του υφιστάμενου χρέους που έχουμε δρομολογήσει και είναι στην τελευταία του φάση και επίσης ένα άλλο ζήτημα είναι να μη δημιουργούμε νέο χρέος. 
     
    Πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτή τη χώρα, που έχουμε υποστεί τόσα δεινά από την πολιτική που ακολουθήθηκε επί χρόνια, του όλο και περισσότερα δανεικά, όλο και περισσότερα ελλείμματα, θα έπρεπε να έχουμε ιερή συμφωνία ότι σε αυτή τη χώρα δεν θα δημιουργήσουμε νέα χρέη.
     
    ΔΗΜ.: Πας να πείσεις άλλους ανθρώπους; Εδώ βλέπεις τους βουλευτές να μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο
     
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό είναι όντως πολύ σημαντικό γιατί η πολιτική δεν πρέπει να θυμίζει ποδόσφαιρο με μεταγραφές και θα πρέπει οι πολίτες όταν ψηφίζουν έναν βουλευτή να είναι σίγουροι ότι θα παραμείνει στο κόμμα που ψηφίζουν. Αυτές οι εκλογές είναι πραγματικά πολύ κρίσιμες και θα σφραγίσουν τη μελλοντική πορεία του τόπου. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βγει η Ελλάδα από τον πυρήνα της Ευρώπης και ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός. 
     
    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί τετραπλασιασμό μισθών θα έλεγε ότι έχει λαϊκή εντολή; Δεν γνωρίζουν πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις και ποιο είναι το πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους πιστωτές. Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχα καλέσει το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει έστω ως παρατηρητής στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές;
     
    Στην Εύβοια που έχουμε υποφέρει πολύ υπάρχουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Στο Μαντούδι που ήταν γνωστό στο πανελλήνιο ως η περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας ξανάρχισε να λειτουργεί η μεταλλευτική δραστηριότητα. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτά που φτιάξαμε με τόσο κόπο.