Η Χαλκίδα έστειλε το μήνυμά της
  • Η κεντρική ομιλία του Σίμου Κεδίκογλου στη Χαλκίδα 

    Η Χαλκίδα έστειλε το μήνυμά της, η Εύβοια ψήφισε, ο Σίμος Κεδίκογλου τόλμησε και κέρδισε. Η μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση στη Χαλκίδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής και συσπείρωσης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα νίκης, εκφράζοντας ανοιχτά τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Σίμου Κεδίκογλου και επιλέγοντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια και την ειλικρίνεια. Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ για να ολοκληρώσει την προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας, για να ηγηθεί μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης που θα κρατήσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά, αλλά και στον ίδιο προσωπικά, για να συνεχίσει να αγωνίζεται  για την Εύβοια και τους ανθρώπους της.
    Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαρίστησε όλους από καρδιάς για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους, ζητώντας να δώσουν μαζί και αυτή τη δύσκολη μάχη, γιατί, όπως τόνισε, η ΝΔ πρέπει να έχει βουλευτές εμπιστοσύνης, γιατί στις εκλογές δεν επιλέγονται μόνο κόμματα, επιλέγονται και πρόσωπα. Κα πρέπει να είναι σίγουροι οι πολίτες ότι ο βουλευτής που ψηφίζουν θα μείνει στο ίδιο κόμμα που ψηφίζουν και δεν θα κάνει πέρα-δώθε βόλτες. Μιλώντας για το διακύβευμα των πιο κρίσιμων εκλογών, οι  οποίες δεν ωφελούν τη χώρα και τις προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι κινδυνεύει να χάσει την τελευταία του ευκαιρία για εξουσία, κάνοντας συνταγματικό πραξικόπημα, χρησιμοποιώντας την εκλογή προέδρου, τόνισε ότι είναι η παραμονή της πατρίδας μας στην καρδιά της Ευρώπης.
    Είναι σημαντικό να μην ανακοπεί η πορεία εξόδου από την κρίση καθώς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είχαν αρχίσει να φαίνονται με όλα τα λάθη και τις αστοχίες που έγιναν και που θα διορθωθούν, η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών και για να γίνει αυτό πρέπει να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος.
    Υπενθύμισε ότι την εποχή της κρίσης κατάφεραν πολλά, παρόλο που κάποιοι άλλοι τους την έφεραν πισώπλατα, εκεί που η ΝΔ πήγαινε για αυτοδυναμία στις εκλογές του 2012, γιατί μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε φέρει γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα, εκεί στο κρίσιμο σημείο τους  εγκατέλειψαν και τους πολέμησαν και οι  κωλοτούμπες στοίχισαν πολύ ακριβά στον τόπο και δεν πρέπει τέτοια φαινόμενα να συνεχιστούν.
    Ο Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε  τον  ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει επικίνδυνα ψέματα με πιο επικίνδυνο απ’ όλα το ότι εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων και αυτό γιατί μόνον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις εγγυάται και μόνο στις χώρες εκείνες που είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους. Εάν δεν τηρούν τις  δεσμεύσεις τότε δεν ισχύει η εγγύηση και τα μόνα διαθέσιμα λεφτά, πέραν της δραματικής υπερφορολόγησης, ένα σχέδιο που κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι στις καταθέσεις και αυτό που θα γίνει θα είναι ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός. Η Ελλάδα όπως είπε θα γίνει μία τριτοκοσμική μπανανία τύπου Βενεζουέλας.
    Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν για απραξία το διάστημα που διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος όσον αφορά στην εκλογική του περιφέρεια, απαριθμώντας σειρά έργων που δρομολογήθηκαν με παρεμβάσεις του, τις οποίες δεν μπορούσε να ανακοινώνει λόγω της θέσης που κατείχε γιατί ήταν αδιανόητο ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος να βγάζει ανακοινώσεις για το πόσο καλά φροντίζει τον τόπου του από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το πιο σημαντικό ήταν η τήρηση της δέσμευσης του Αντώνη Σαμαρά απέναντί του ότι θα γίνει ένα μεγάλο έργο στην Εύβοια που είναι ο περιφερειακός της Χαλκίδας. Εκτός αυτού πέτυχαν την ένταξη της Εύβοιας στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών για να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους τα οδικά μας έργα, δημιουργήθηκε στην Εύβοια ο πρώτος και μόνος μέχρι στιγμής Οργανισμός Λιμένων  σε ελληνικό Νομό με αποτέλεσμα να έχουμε απορροφήσει πάνω από το μισό  εθνικό προϋπολογισμό για λιμενικά έργα, ιδρύονται τρεις νέες πύλες εισόδου στη ζώνη Σέγκεν  στην Αιδηψό, την Κύμη και την Κάρυστο, ολοκληρώνεται το νέο μεγάλο και σύγχρονο λιμάνι της Κύμης, ολοκληρώνεται και το νέο λιμάνι στο Κυμάσι του Μαντουδίου. 
    Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στις προσπάθειές του να επαναλειτουργήσει η Ιντερκέμ  και επισπευσθεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζομένους με την επίτευξη συμφωνίας 7 τραπεζών, όπως και στο Μαντούδι άρχισαν ξανά να λειτουργούν τα μεταλλεία.
    Επανέλαβε ότι σε περίπτωση που διακοπεί η κοινοτική χρηματοδότηση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τη χώρα αλλά και για την Εύβοιαγια τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που περιμένουν τα  προγράμματα του ΕΣΠΑ, για τους νέους επαγγελματίες που περιμένουν επιδότηση της έναρξης της δραστηριότητάς τους,  οι συνέπιες θα είναι είναι καταστροφικές για όλους!
     
    Ακολουθεί η ομιλία:
     
    Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά
     
    Αυτό δεν το περίμενα είναι η πρώτη φορά που νιώθω άφωνος σε μια συγκέντρωση,  αυτό δεν έχει ξαναγίνει, σας ευχαριστώ όλους  με την καρδιά μου.
     
    Η Χαλκίδα μίλησε, η Εύβοια ψήφισε, η Ελλάδα θα μείνει στην καρδιά της Ευρώπης.Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Θα νικήσει η σταθερότητα, θα νικήσουν οι σταθεροί αγωνιστές.
    Θα νικήσουμε!
    Είμαστε εδώ για τις πιο κρίσιμες εκλογές, τις εκλογές που δεν έπρεπε να γίνουν τώρα. Δεν ωφελούν την πατρίδα, δεν τις ήθελαν οι πολίτες, κινδυνεύουν να πάνε χαμένες οι θυσίες που κάναμε για να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση. Έπρεπε πρώτα να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, έπρεπε να έχει διασφαλισθεί το τέλος των μνημονίων. Κάποιοι δεν είχαν συμφέρον να αφήσουν να συμβεί, γιατί θα έχαναν την ευκαιρία να αρπάξουν την εξουσία. Την τελευταία τους ευκαιρία. Το καταλάβαιναν, αφού ήδη υπήρχαν σαφέστατα σημάδια.
    Είχαμε ανάκαμψη της οικονομίας, είχαμε το πρώτο τρίμηνο ανάπτυξης μετά από 7 χρόνια ύφεσηςείχαμε πλέον μικρή, αλλά σταθερά αυξανόμενη πτώση της ανεργίας.
    Το πιο σημαντικό όμως ήταν πετύχαμε  να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό μετά από δεκαετίες αλλά για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης πετύχαμε να βγούμε στις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών.
    Και να ξέρετε οι αγορές δεν καταλαβαίνουν από νταούλι και από ζουρνά. Αυτά είναι για τα πανηγύρια- όπως και πολλά άλλα που λέει ο κ. Τσίπρας. Οι αγορές είναι αμείλικτος κριτής μίας οικονομίας.
    Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, για να μπορέσεις να προσελκύσεις τις επενδύσεις που τόσο χρειαζόμαστε, πρέπει να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος και αυτό κάναμε.
    Όλοι οι δείκτες έδειχναν σταθερή βελτίωση. Ξέρω ότι ακόμα αυτό δεν είχε φανεί στις ζωές μας, όμως να σας υπενθυμίσω ότι όπως στην αρχή της κρίσης πρώτα επιδεινώθηκαν οι δείκτες και μετά η ζωή μας, Έτσι και στο τέλος της κρίσης πρώτα βελτιώνονται οι δείκτες και μετά έρχεται η βελτίωση στη ζωή μας.
    Είμαστε όμως πολύ κοντά. Άλλωστε οι ενδείξεις υπήρχαν ήδη. Το βλέπουμε και  εδώ στην Εύβοια. Μετά από 15 και πλέον χρόνια που όλο ακούγαμε για εργοστάσια που κλείνουν στη Χαλκίδα. Επαναλειτουργεί η Ιντερκέμ ξανανοίγει εργοστάσιο στη Χαλκίδα, σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό, σκεφτείτε που πηγαίνουμε και τι προσπαθούν να σταματήσουν και με την ευκαιρία να ενημερώσω τους εργαζόμενους, που ξέρουν καλά τις προσπάθειες μου για να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση, ότι πέτυχα συμφωνία των 7 τραπεζών για να επισπευσθεί η καταβολή των αποζημιώσεων τους.
    Αλλά και στο Μαντούδι, που είχε γίνει συνώνυμο της ανεργίας σε όλη την Ελλάδα,ξανάρχισαν να λειτουργούν τα μεταλλεία, ξανάρχισε να δουλεύει κόσμος. Ναι, εκείνα τα μεταλλεία που οι αντίπαλοι μας διαδήλωναν με μαύρες σημαίες για να μείνουν κλειστά. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Ξαναδουλεύει το Μαντούδι.
    Αλλά και εδώ στην αγορά της Χαλκίδας, μέχρι το Δεκέμβριο άκουγα από μαγαζάτορες που δεν ανήκαν στο χώρο μας έλεγαν ότι «σα να σταμάτησε η κατρακύλα» και προσέθεταν «προς Θεού μη γίνουν εκλογές».
    Δυστυχώς το τελευταίο δεν ήταν στο χέρι μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι κινδυνεύει να χάσει την τελευταία του ευκαιρία για εξουσία, έκανε συνταγματικό πραξικόπημα. Ναι, πραξικόπημα είναι να χρησιμοποιείς την εκλογή προέδρου για να προκαλέσεις εκλογές.
    Το πνεύμα του νομοθέτη είναι η προεδρική εκλογή να χρησιμεύει για ευρύτερες συναινέσεις, γιατί πρέπει να μάθουμε και εμείς οι Έλληνες να συνεννοούμαστε, όχι για πόλωση και διχασμό. Όχι για πρόωρες εκλογές.
    Έπρεπε πρώτα η χώρα να εδραιωθεί με ασφάλεια, να βγει από την τρικυμία, να φτάσει σε ήρεμα νερά.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν το ήθελε. Γιατί στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.Υιοθετώντας το δόγμα εξουσία πάση θυσία, ακόμα και αν καταστραφεί η χώρα, παίζει το τελευταία του χαρτί και θα είναι το τελευταίο του και θα το χάσει.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα. Υπόσχεται εξωφρενικά πράγματα,τη νομιμοποίηση ενός εκατομμυρίου λαθρομεταναστών, λες και δεν υπάρχουν αρκετοί ξένοι στην Ελλάδα, λες και ήδη δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία, λες και δεν βλέπει τι γίνεται στη Γαλλία ή θέλουνε  τον αφοπλισμό της αστυνομίας.
    Σκεφτείτε εδώ στην Εύβοια, που έχουμε  το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας, φανταστείτε τους αστυνομικούς μας που κάνουν τεράστιες προσπάθειες ηρωικές θα έλεγα προσπάθειες, γιατί είναι λίγοι και δεν έχουν όλα τα μέσα που χρειάζονται σκεφτείτε να τους αναγκάσουν να αφοπλιστούν, σκεφτείτε πόσο απροστάτευτη θα είναι η κοινωνία μας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται εξωφρενικά ποσά. Κοντά στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ είχαμε κοστολογήσει τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν παρουσίαζε το πρόγραμμά του, ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα  ευχολόγιο είναι, 20 δισεκατομμύρια ήταν αυτά που είχε πει  στη Θεσσαλονίκη εάν προσθέσουμε και αυτά που έχει πει τελευταία δεν τα έχουμε  κοστολογήσει, δεν έχουμε προλάβει γιατί κάθε μέρα προσθέτει και κάτι παραπάνω θα είναι άλλα τόσα , φυσικά δεν λένε από πού θα βρούνε τα λεφτά, όσο και αν τους ρωτάμε. Δεν υπάρχουν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που λέει ο Τσίπρας για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
     Έχω εμπειρία δύο χρόνων από τις διαπραγματεύσεις αυτές και από ευρωπαϊκές συνόδους και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως.  Δεν σηκώνουν τέτοια πράγματα. Δεν χρειάζεται όμως τέτοια εμπειρία.
    Σκεφτείτε απλώς τι λέει ο Τσίπρας: ότι θα πάει, θα τους πει ότι δεν αναγνωρίζει αυτά που χρωστάει και θα ζητήσει παραπάνω λεφτά.
    Τι απάντηση θα λάβει; που θα τον στείλουν; δε μου επιτρέπεται να το πω, γιατί υπάρχουν κυρίες στην αίθουσα. Το κακό είναι ότι μαζί με τον Τσίπρα, θα πάει εκεί και η Ελλάδα.
    Είναι πολύ επικίνδυνα αυτά που σκέφτεται να κάνει ο Τσίπρας, γιατί αυτή τη φορά οι εταίροι μας είναι πιο θωρακισμένοι απέναντι μας. Απόδειξη τι έγινε με τα σπρεντς το 2012 και τι γίνεται τώρα. Αν ήταν μία φορά έτοιμοι να μας σουτάρουν το 2012 - και ήταν σας διαβεβαιώνω- τώρα είναι 100 φορές.
    Οι συνέπειες εάν διακοπεί κάθε κοινοτική χρηματοδότηση θα είναι καταστροφικές για όλους. Θα είναι καταστροφικές για το Δημόσιο που ήδη τα ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται γιατί λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, του αδιεξόδου που  προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτώντας την πολιτική αβεβαιότητα τα δημόσια οικονομικά βαίνουν προς το άδειασμα, χρειαζόμαστε τα 7,2  δισεκατομμύρια χτες όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η καταστροφική συνέπεια, είναι καταστροφικές και για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί- επιτέλους και στην Εύβοια- για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που περιμένουν τα  προγράμματα του ΕΣΠΑ, για τους νέους επαγγελματίες που περιμένουν επιδότηση της έναρξης της δραστηριότητάς τους, είναι καταστροφικές για όλους!
    Λέει πολλά ψέμματα ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως το επικίνδυνο ψέμμα είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των ΕλλήνωνΚαμμία κυβέρνηση δεν εγγυάται τις  καταθέσεις- γιατί πρέπει να έχεις το αντίτιμο σε ρευστό για να καλύψεις τυχόν έλλειψη. Μόνον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις εγγυάται και μόνο στις χώρες εκείνες που είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους. Εάν δεν τηρούν τις  δεσμεύσεις τότε δεν ισχύει η εγγύηση.
    Τι θα συμβεί λοιπόν εάν –Θεός φυλάξοι- ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κυβέρνηση; Από πού θα βρει τα λεφτά; Πέραν της δραματικής υπερφορολόγησης- ένα σχέδιο που κρύβει επιμελώς- τα μόνα άλλα διαθέσιμα λεφτά είναι στις καταθέσεις σας. Κι αυτό που θα γίνει είναι ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός. Οι καταθέσεις θα γίνουν ένα αντίτιμο. Και επειδή και τα ευρώ των καταθέσεων δεν θα φτάσουν για πάνω από δυο- τρείς μήνες -γιατί ήδη  τα περισσότερα έχουν φύγει- κι από αλλού ευρώ δεν θα έρχονται, εκεί θα φτάσουμε στην τελευταία πράξη της δράματος: στο τύπωμα δραχμήςΗ Ελλάδα θα γίνει μία τριτοκοσμική μπανανία τύπου Βενεζουέλας εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει τα σχέδιά του.
    Γελάσαμε με το ραχηλιάρικο, αλλά προσέξτε μην κλάψουμε γοερά στο τέλος. Κι αυτοί που θα κλάψουν, αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι πιο αδύνατοι.Και οι πιο κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Για αυτούς δουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ,  αυτούς εξυπηρετεί.
    Μόνος φραγμός σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο είναι η Νέα Δημοκρατία. Μόνη ελπίδα είναι ο σχηματισμός φιλοευρωπαικής κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά. Γι αυτό αγωνιζόμαστε, αυτό θα πετύχουμε! 
    Στη  ΝΔ, στην παράταξη της εθνικής ευθύνης, έχουμε δικαιωθεί πολλές φορές – δυστυχώς - όχι εγκαίρως τις περισσότερες. Έχει δικαιωθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1989 έλεγε ήδη  ότι πρέπει να τιθασεύσουμε το χρέος να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά αν είχε καταφέρει ο Μητσοτάκης  τότε, να κάνει αυτά που προγραμμάτιζε δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτό το σημείο.
    Είχε δίκιο και  ο Κώστας Καραμανλής όταν το 2009, έλεγε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα,  πρέπει να πάρουμε μέτρα εγκαίρως. Δυστυχώς, το 2009 οι Έλληνες προτίμησαν να πιστέψουν ότι λεφτά υπάρχουν, προτίμησαν να πιστέψουν τον Γιωργάκη και τις συνέπειες τις είδαμε. Αυτή τη φορά δεν θα την ξαναπατήσουν οι Έλληνες, γιατί το δις εξαμαρτείν ουκ …λαού σοφού.
    Δικαιώθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είπε ότι το πρώτο μνημόνιο δεν θα  λύσει το πρόβλημα θα το επιδεινώσει γιατί έλειπαν οι αναπτυξιακοί παράγοντες.
    Θα μπορούσαμε το 2011 να κάτσουμε να παρακολουθήσουμε την κατάρρευση της χώρας και απλώς να πούμε σας τα λέγαμε.
     
    Όμως η χώρα θα είχε καταστραφεί και η πρώτη αποστολή της ΝΔ είναι να υπερασπίζεται την πατρίδα,  να τη στηρίζει να την κρατάει   γέρα στα πόδια της, να την ανορθώνει, όπως είναι απαραίτητο όπως σήμερα.
    Και έτσι στηρίξαμε στην αρχή σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά το 2012 αναγκαστήκαμε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στην αρχή και μετά μόνο με το ΠΑΣΟΚ  γιατί, να σας υπενθυμίσω μερικά πράγματα- γιατί κάποιοι μας την έφεραν πισώπλατα εκεί που η ΝΔ πήγαινε για αυτοδυναμία στις εκλογές του 2012  και μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε φέρει γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα εκεί στο κρίσιμο σημείο μας τη φέρανε πισώπλατα μας εγκατέλειψαν, μας πολέμησαν.
    Κάποιοι άλλαξαν την ελληνική ιστορία γιατί θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.
    Αλλά να θυμάστε ότι αυτές οι κινήσεις είχαν βαρύτατες συνέπειες άλλαξαν την ιστορία του τόπου προς το χειρότερο.
    Στις εκλογές του 2012 όλοι μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά,  όλοι στη ΝΔ αποφασίσαμε να αναλάβουμε την ευθύνη.
    Ήταν μία αποστολή εθνικής σωτηρίας έπρεπε να γίνει και σας διαβεβαιώνω ότι όταν πήγα στην πρώτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , τον Ιούνιο του 2012 μας είχαν πάρει τα μέτρα,  ήταν έτοιμοι να μας πετάξουν έξω  και πότε; σε μία εποχή που ήταν πιο ευάλωτοι απέναντι σε μία έξοδο της Ελλάδας απ’  ότι σήμερα και η απόδειξη;
    Το 2012 όταν ανέβαινε το ελληνικό spread, ανέβαιναν και όλα τα υπόλοιπα  ακόμα και το γαλλικό και το γερμανικό ομόλογο.  Τώρα, ανεβαίνει το ελληνικό spread,  αλλά ακόμα και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας παραμένουν χαμηλά στο 1-1,5% ενώ εμείς έχουμε ξεπεράσει το 10% και έχουμε φθάσει κοντά στο 11%. Αυτό για να μάθετε ότι οι υπόλοιποι είναι επαρκώς  θωρακισμένοι. Αυτά που λέει ο Τσίπρας δεν ισχύουν, άλλωστε αυτό είναι σωτηρία; να βρεθούμε στον πάτο;
     
    Το 2012 αναλάβαμε την αποστολή εθνικής σωτηρίας,  έπρεπε πρώτα κα πάνω απ’ όλα να κρατήσουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης και το καταφέραμε, έπρεπε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας  και το καταφέραμε, έπρεπε να οδηγήσουμε την Ελλάδα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και σχεδόν το έχουμε καταφέρει. Το ξέρω ότι έγιναν και λάθη.
    Έπρεπε  να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και μοιραία έγιναν και λάθη σημαντικά με χαρακτηριστικότερο τον ΕΝΦΙΑ. Ήταν λάθος ο τρόπος που σχεδιάστηκε, ήταν λάθος ο τρόπος που εφαρμόστηκε και πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό και ο Αντώνης Σαμαράς έχει  δεσμευτεί ότι άμεσα θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ.
    Άλλωστε και η όλη φορολογία που επιβλήθηκε ήταν λόγω έκτακτης ανάγκης. Έπρεπε ταχύτατα να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό, έπρεπε ταχύτατα να σταματήσουμε να δημιουργούμε νέα χρέη. Τώρα που το πετύχαμε, μπορούμε σταδιακά να αναθεωρήσουμε τη φορολογική πολιτική. Είναι ενάντια στην ιδεολογία μας που θέλει ελαφρύνσεις φόρων για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξη.Είναι ήδη προγραμματισμένο εντός του 2015 να ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη.
    Αν κάνω τίμια την αυτοκριτική μας, εννοώ της κυβέρνησής μου και της παράταξής μου, είναι ότι δεν προχωρήσαμε αρκετά γρήγορα με τις μεταρρυθμίσεις γιατί έπρεπε να έχουμε ελαφρύνει ταχύτερα τα φορολογικά βάρη και θα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει με μία καλύτερη περιστολή της κρατικής σπατάλης. Εκεί δυστυχώς δεν προχωρήσαμε αρκετά γρήγορα. Υπάρχει όμως εξήγηση  για αυτό.
    Στην περίπτωση της ΕΡΤ υλοποίησα μία κυβερνητική απόφαση ως αρμόδιος υπουργός για να κλείσει ένας Οργανισμός που σας διαβεβαιώνω δεν υπήρχε άλλος τρόπος ήταν τέτοια η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τέτοιοι οι κανονισμοί και ο τρόπος λειτουργίας που δεν μπορούσες να παρέμβεις.
    Να σας πω ένα μόνο παράδειγμα  το σκάνδαλο με τα δικαιώματα του Champions league.  Η ΕΡΤ είχε πληρώσει  31,5 εκατ. ευρώ όταν η επόμενη προσφορά ήταν μόλις 6 εκατ. ευρώ,  σκεφτείτε γιατί;  Είχα καταγγείλει το σκάνδαλο αυτό  ως αρμόδιος τομεάρχης αντιπολίτευσης είχα πάει και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του είχα αναφέρει όλες τις παραμέτρους.
    βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα,  οι ρυθμοί της δικαιοσύνης δεν είναι πάντα όσο γρήγοροι θα θέλαμε και θα έπρεπε αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Όταν ανέλαβα αρμόδιος Υφυπουργός η πρώτη ενέργειά μου ήταν να σταματήσει αυτή η σκανδαλώδης σύμβαση,  μου λένε «δεν γίνεται» και γιατί δεν γίνεται; «Γιατί πρέπει να το εισηγηθεί η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ». Λέω «να το εισηγηθεί η νομική υπηρεσία»,  μου απαντάνε «δεν γίνεται», και «γιατί δεν γίνεται»; Γιατί είναι η ίδια νομική υπηρεσία που εισηγήθηκε την υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης. Λέω να αλλάξουμε τη νομική υπηρεσία, αδύνατον μου ξαναλένε γιατί αυτοί οι κύριοι στη νομική υπηρεσία  της ΕΡΤ είχαν ισόβιες συμβάσεις. Δεν υπάρχει αυτό πουθενά αλλού.
    Λοιπόν δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το να κλείσει και να ξανανοίξει. Και εξοικονομήθηκαν πάρα πολλά λεφτά μόνο για το champions league η ΕΡΤ πλήρωνε 10,8 το χρόνο, τώρα η ΝΕΡΙΤ, πληρώνει 3,3 εκατομμύρια το χρόνο. Ήταν μία δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση.
    Ήξερα ότι θα δεχθώ επιθέσεις.  Αλλά δεν περίμενα να βάλουν βόμβες στα αδέρφια μου, δεν περίμενα την εκδικητική μανία των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που μου στέρησαν παράνομα σύνταξη και περίθαλψη,  δεν περίμενα να φτάσουν σε τέτοια ακραία σημεία αλλά και πάλι και να το ήξερα δεν υπήρχε περίπτωση να μην κάνω αυτό που  έπρεπε έτσι έχω μάθει από τον πατέρα έτσι κάνω. 
    Κάνω πάντα το καθήκον μου και ειδικά στην περίπτωση  της  ΕΡΤ  καταφέραμε να εξοικονομήσουμε 200 εκατ. ευρώ. Η παλιά ΕΡΤ στοίχιζε 300 εκατ. ευρώ το χρόνο,  η ΝΕΡΙΤ στοιχίζει μόλις 100 εκατ. Και  σας θυμίζω  ότι οι τελευταίες μειώσεις στις συντάξεις γίνανε για μόλις 50 εκατ. ευρώ.
    Συνεπώς αν είχαμε λειτουργήσει έτσι και σε άλλους τομείς, αν είχε γίνει περιορισμός της κρατικής σπατάλης εκεί που μπορούσε να γίνει θα είχαμε φέρει καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.
    Δεν χρειαζόταν η Ελλάδα της κρίσης μια τόσο δαπανηρή ραδιοτηλεόραση με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από  όσο οι προϋπολογισμοί τους όλων των άλλων καναλιών μαζί που δεν την έβλεπε και κανένας ασχέτως αν μετά την αγάπησαν όλοι οι κύριοι της Αριστεράς.
    Σας ξαναλέω,  ήξερα ότι θα δεχθώ επιθέσεις, όμως,  μένω σταθερός , δεν λιποψυχώ στα δύσκολα και κάνω πάντα αυτό που πρέπει κάνω πάντα  το καθήκον μου.
    Ένα άλλο παράδειγμα που ήξερα ότι θα δεχθώ επιθέσεις, είναι η βαθειά μου πιστή στη συνεργασία Ελλάδας Ρωσίας. Πέρα  από την Ορθοδοξία και την ιστορία που μας ενώνει, υπάρχει μία πιο σημαντική παράμετρος είναι δύο οικονομίες που είναι συμπληρωματικές.
    Ό, τι έχει η Ελλάδα δεν έχει η Ρωσία και ό, τι έχει η Ρωσία δεν έχει η Ελλάδα, έχουμε  και οι δύο πολλά να κερδίσουμε από την ανάπτυξη της συνεργασίας των οικονομικών μας σχέσεων.
     
    Ξέρω όπως και πριν τα εμπόδια είναι πολλά αλλά γνωρίζετε ότι δύο φορές οδήγησα τον Αντώνη Σαμαρά  σε συναντήσεις με το Βλαντίμιρ Πούτιν  και θα έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερες  αλλά κάποιοι είχαν αντιρρήσεις και πρώτα απ’ όλα αντιρρήσεις είχε ο κυβερνητικός μας εταίρος.
     
    Εκεί δηλαδή στα δύο σημεία που θα έπρεπε να έχουμε πάει καλύτερα , το ένα, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα και το δεύτερο η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, ήταν  αντίθετο το ΠΑΣΟΚ, ο αναγκαστικός  κυβερνητικός μας εταίρος.
    Ήταν αντίθετος στις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα,  γιατί είναι η «ιερή αγελάδα»  του ΠΑΣΟΚ «μην πειράζετε τα παιδιά μας», συγνώμη αλλά ο δημόσιος τομέας πρέπει να υπηρετεί όλους τ ους Έλληνες και όχι συγκεκριμένα  παιδιά.
    Είναι αντίθετο το ΠΑΣΟΚ και στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, αυτό είναι στοDNA  του ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο πράγμα που συμφωνούνε  Γιωργάκης Παπανδρέου με τον  Ευάγγελο  Βενιζέλο.
    Ο Παπανδρέου έβαλε τις σχέσεις με τη Ρωσία  στο ψυγείο και ο Βενιζέλος τις έβαλε στην κατάψυξη και η μεγαλύτερη επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων ήρθε τώρα τελευταία,  όταν ο Βενιζέλος μεσούσης της ουκρανικής κρίσης και όντας  προεδρεύων του συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ πήγε στο Κίεβο αλλά δεν βρήκε μία αφορμή να πάει στη Μόσχα και φυσικά  προσέβαλε τους Ρώσους. Το είχα επισημάνει από τότε και ήμουν αντίθετος αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Και σε αυτό όμως θα επιμείνω, θα επιμείνω στις προσπάθειές μου να αναπτυχθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις και γιατί και για την Εύβοια είναι πολύ σημαντικό αλλά και  γιατί έχω μάθει να είμαι σταθερός στις θέσεις μου και να παλεύω μέχρι τέλους για αυτό που πιστεύω.
    Σας είπα δύο παραδείγματα, που λόγω του ΠΑΣΟΚ,  λόγω της αναγκαστικής συγκυβέρνησης,  δεν μπορέσαμε να φέρουμε καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα
    Για αυτή τη συγκυβέρνηση να θυμάστε ότι πρώτα και κύρια φταίνε όσοι ακολούθησαν τον Καμμένο, οι κωλοτούμπες μας στοίχισαν πολύ ακριβά, οι κωλοτούμπες στοίχισαν στον τόπο πολύ ακριβά και δεν πρέπει να αφήσουμε  τέτοια φαινόμενα να συνεχιστούν.
    Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, για ένα πράγμα  ζητώ την κατανόησή σας, που έλειψα ένα μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να είμαι κοντά σας έπρεπε να είμαι στο Μέγαρα Μαξίμου συνέχεια αλλά έκανα αυτό που έπρεπε για την Εύβοια.
     
    Δεν μπορούσα να το ανακοινώνω γιατί  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  δεν μπορούσε να ανακοινώνει ότι  προσέχει την Εύβοιά του καλύτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα.
    Δεν μπορούσα για παράδειγμα να βγάλω ανακοίνωση, ότι κράτησα τον ΑΗΣ Αλιβερίου τον κράτησα στη Μεγάλη ΔΕΗ για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Και να ξέρετε- οι εργαζόμενοι το ξέρουν ήδη- πως δεν ήταν αυτός ο αρχικός προγραμματισμός ανέτρεψα τον αρχικό προγραμματισμό για να κρατήσω το Αλιβέρι στη Μεγάλη ΔΕΗ. Δεν μπορούσα να πω, ότι φρόντισα η Εύβοια να πάρει  πάνω από το μισό εθνικό προϋπολογισμό για λιμενικά έργα ή ότι φρόντισα να  διατηρήσαμε σταθερό τον αριθμό των εισακτέων στο ΤΕΙ των Ψαχνών μας σε μία περίοδο που πανελλαδικά  σε όλα τα ΤΕΙ μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων.
    Δεν μπορούσα να διαλαλήσω ότι η Εύβοια πήρε ένα από τα μόλις πέντε μεγάλα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ. Δεν μπορούσα να διαφημίσω αυτό που έκανα αλλά δεν ήταν και λίγα.
    Όταν ο Αντώνης Σαμαράς μου εξήγησε ότι τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου  σημαίνουν ότι δεν θα μπορείς να πηγαίνεις στην Εύβοιαείπαεντάξει  Πρόεδρε, θέλω όμως ένα πράγμα: ένα μεγάλο έργο στην Εύβοια
     
    Ο Αντώνης Σαμαράς  τήρησε τη δέσμευσή του. Το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια από την εποχή της Υψηλής  Γέφυρας που έφτιαξε ο πατέρας μου πριν από 30 χρόνια εντάχθηκε στην επόμενη προγραμματική περίοδο και ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις άμεσα. Ο περιφερειακός της Χαλκίδας,  ένα έργο προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, ένα έργο πάνω στο οποίο είναι προσαρμοσμένη η τοπική μας οικονομία, έχουμε πολλούς χωματουργούς , πολλούς εργάτες, οδηγούς, έχουμε λατομεία, έχουμε αδρανή υλικά,  έχουμε ό, τι χρειάζεται για να φτιαχτεί αυτός ο δρόμος συνεπώς  το μεγαλύτερο κομμάτι  του προϋπολογισμού μπορεί  και πρέπει να απορροφηθεί από την τοπική οικονομία θα είναι  μία τεράστια τονωτική ένεση.
     Αυτό το έργο δημοπρατείται άμεσα μέσα στους επόμενους δύο μήνες αν δεν έχουμε απρόοπτα στις εκλογές  άλλος ένας λόγος που πρέπει να το φροντίσουμε αυτό.
    Επίσης,  έργα που είχαν τελματώσει επί χρόνια, επιτέλους, ξεκινούν, όπως οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου,  καθώς και η παράκαμψη της Αιδηψού στη Β. Εύβοια, ενώ ξεκινάει και η κατασκευή του νέου δρόμου Αδιηψός- Γιάλτρα.
     
    Επίσης, άλλο αμαρτωλό έργο το τελευταίο κομμάτι του ο άξονας Στύρα -Πορτο -Λάφια ολοκληρώνεται, ενώ επιτέλους ολοκληρώνεται και οι μελέτες του Βόρειου οδικού άξονα  έχω στο γραφείο μου ένα χαρτί με υπογραφή Βασίλης Κεδίκογλου  χρειάστηκε να περάσουν πάνω  από 28 χρόνια!
    Ακόμα και στις πιο  ξεχασμένες περιοχές, γίνονται έργα  που χρωστάγαμε δεκαετίες. Τώρα, βλέπουν επιτέλους να γίνονται έργα, όπως στους Καλλιανούς και στο Καβοντορο αποκτούν επιτέλους κανονικό δρόμο.
    Στον τομέα της Υγείας καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία πολύ καλή δομή του ΕΚΑΒ στη Εύβοια και –επιτέλους- εξασφαλίστηκαν πιστώσεις, κλείδωσαν όπως λέμε στη γλώσσα των έργων, 46 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2015 για το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας επιτέλους.
    Ίσως,  όμως, το πιο πρωτοποριακό βήμα που κάναμε είναι ο Οργανισμός Λιμένων που δημιουργήσαμε και να ξέρετε ότι η Εύβοια είναι ο πρώτος  και μέχρι στιγμής ο μόνος Νομός στη Ελλάδα που έχει Οργανισμό Λιμένων  και χάρη σε αυτό τον Οργανισμόπου έχει στηθεί υποδειγματικά, που μακάρι όλο το δημόσιο να είχε τέτοια δομή και τέτοιο προσωπικό, καταφέραμε να  απορροφήσουμε  πάνω από το μισό εθνικό προϋπολογισμό για λιμενικά έργα.
     
    Χάρη στον ΟΛΝΕ καταφέραμε πολύ γρήγορα να ολοκληρώνεται το νέο μεγάλο και σύγχρονο λιμάνι της Κύμης χάρη στον ΟΛΝΕ ολοκληρώνεται και το νέο λιμάνι στο Κυμάσι του Μαντουδίου,  γίνονται σημαντικότατα έργα σε όλα τα λιμάνια της Εύβοιας.
    Παράλληλα, ιδρύονται τρείς νέες πύλες εισόδου της ζώνης Σεγκεν στην Αιδηψό, την Κύμη και την Κάρυστο, για να μπορούν να δέχονται κρουαζιερόπλοια και είμαι σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές και τους εμπορικούς συλλόγους, προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα για   να αξιοποιήσουμε αυτή τη νέα μορφή τουρισμού που μπορεί να αλλάξει πολλά στον τόπο μας.
    Επίσης, χωροθετήσαμε υδατοδρόμια σε όλη την Εύβοια, προσθέτοντας μία νέα μορφή αξιοποίησης στο τουριστικό μας προϊόν.
    Σε περίοδο κρίσης, σε δύσκολους καιρούς καταφέραμε στην Εύβοια να εκτελούνται και να έχουν  δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί έργα πολύ μεγαλύτερης αξίας απ ότι στα καλά τα χρόνια.
    Για να το πετύχουμε συνεργαστήκαμε στενά με τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ, να ευχαριστήσω τον Θανάση Τσέργα γιατί παράγει έργο χειροπιαστό, έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία  και με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.
     
    Μιλώντας για δημοτικές αρχές, επιτρέψτε μου μία παρένθεση. Αυτή η κρίσιμη για το μέλλον της χώρας προεκλογική περίοδος ήταν και μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουμε για τα ουσιαστικά, τα μεγάλα και τα ζωτικά για το μέλλον της Εύβοιας ζητήματα.
    Να ανοίξουμε ένα δημιουργικό διάλογο για την Εύβοια που θέλουμε. Αντί αυτού, σε μερικούς εκτός και δυστυχώς και εντός ΝΔ του νομού μας επικράτησε η λογική ενός πολέμου λάσπης, ψεύδους και συκοφαντίας.
    Αναλώθηκαν σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα, τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, τον δικό τους υποψήφιο έναντι του άλλου. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν
    Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω προσωπικά την Ιωάννα Δαριβέρη, τον Δήμο Κόρδη , την Τασούλα Ψυχογιού και φυσικά τον Μπάμπη Κώσταρο, που δεν είναι παρών λόγω υποχρεώσεων, αλλά θα ήθελε, που με την παρουσία τους σήμερα εδώ δίνουν ένα οριστικό τέλος στις φήμες, τα ψεύδη και τον πόλεμο λάσπης που υπέστην προσωπικά, τη λάσπη που μου ρίξανε  για την ήττα της παράταξης του απελθόντος δημάρχου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
     
    Η ήττα στις δημοτικές εκλογές ήταν αποκλειστική ευθύνη των στελεχών εκείνων του συνδυασμό που αποφάσισαν και μεθοδικά υπονόμευαν και προώθησαν την εκπαραθύρωση δύο σημαντικών στελεχών της προηγούμενης δημοτική; αρχής που έδωσαν και δίνουν καθημερινά αγώνα για το καλό της πόλης.
    Ας αναζητήσουν εκεί λοιπόν τις ευθύνες και ας αφήσουν τον Σίμο Κεδίκογλου έξω από τις νοσηρές πρακτικές τους. Ας τελειώσει αυτό το παραμύθι επιτέλους, μια γα πάντα και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
     
    Φίλες και φίλοι,
    Η Ελλάδα έχει πολλά να χάσει άμα  ξεφύγουμε από την ευρωπαϊκή μας διαδρομή.
    Η Εύβοια έχει ακόμα περισσότερα να χάσειγιατί να σας εξηγήσω, πως καταφέραμε να προωθηθούνε τόσα πολλά οδικά έργα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; γιατί με τη συνεργασία που είχα με τον τότε ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο το 2013 πετύχαμε την ένταξη του οδικού δικτύου της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. Ίσως οι περισσότεροι να μην το ξέρατε,  αλλά το 2000 όταν η κυβέρνηση Σημίτη πρότεινε ποια κομμάτια  του οδικού δικτύου της Ελλάδας θα ενταχθούν στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα δηλ.  θα έχουν χρηματοδότηση από  κοινοτικά ταμεία δεν έβαλαν ούτε ένα χλμ δρόμου στην Εύβοια. Από πλευράς οδικών έργων η Εύβοια εντάχθηκε στην Ευρώπη το 2013 χάρη στις δικές μας προσπάθειες. Σε 1,5 χρόνο από την ένταξη και βλέπετε πόσο γρήγορα προχωράνε τα πράγματα η Εύβοια έχει ακόμα περισσότερα να χάσει απ’ ότι η Ελλάδα, η Εύβοια πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά.
    Η ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες  της Εύβοιας πρέπει να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο αγώνα.
    Βλέπω εδώ παλιούς αγωνιστές  που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει πολλές μάχες, θα δώσουμε άλλη  μία μάχη αλλά πάνω απ’ όλα  βλέπω και τους νέους που δεν έχουν μάθει να χάνουν, κερδίζουν πάντα και μαζί τους θα κερδίσουμε και εμείς.
    Φίλες και φίλοι ,
    Με γνωρίζετε. Ήμουν- είμαι και θα είμαι πάντα σταθερός ακόμα και στα πιο δύσκολα. Ήμουν - είμαι και θα είμαι πάντα συνεπής στις δεσμεύσεις μου. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα σας, άμεσος και ειλικρινής. Ήμουν - είμαι και θα είμαι πάντα σταθερός στη ΝΔ.
     
    Η ΝΔ πρέπει να έρθει πρώτη στις εκλογές για να ηγηθεί μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης που θα κρατήσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά αλλιώς η πατρίδα μας μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες, πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε να φέρουμε τη ΝΔ πρώτη να κάνουμε ξανά τον Αντώνη Σαμαρά  πρωθυπουργό.
    Η ΝΔ πρέπει να έχει βουλευτές εμπιστοσύνης γιατί στις εκλογές δεν επιλέγετε μόνο κόμματα,  επιλέγετε και πρόσωπα.
    Πρέπει να  είσαστε σίγουροι ότι ο βουλευτής που ψηφίζετε θα μείνει στο κόμμα που ψηφίζετε και δεν θα κόβει βόλτες πέρα δώθε  σε άλλα κόμματα.
    Για μένα το ξέρετε είστε σίγουροι θα μείνω στη ΝΔ.
    Ήμουν -  είμαι και θα είμαι στη ΝΔ.
    Ήμουν – είμαι και θα είμαι σταθερός στις θέσεις μου
    Ήμουν-είμαι και θα είμαι  συνεπής απέναντι σας.
    Ήμουν - είμαι και θα είμαι  αγωνιστής για τον τόπο μου,   αγωνιστής για τους ανθρώπους του τόπου μου  
    Σας ευχαριστώ με όλη μου την καδιά, σήμερα χαρίζετε τη νίκη, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μου, σας ευχαριστώ πολύ δεν έχω λόγια, γιατί ξέρετε δεν έχει ξανατολμήσει υποψήφιος βουλευτής να κάνει συγκέντρωση εδώ γιατί κανένας δεν είχε τέτοια αγάπη, τέτοια συμπαράσταση.
    Σας ευχαριστώ. 
    Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΙ ΑΝΡΘΩΡΠΟΙ ΠΟΥ ΒΡΣΙΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ

    Ανοιχτή στήριξη στον Σίμο Κεδίκογλου
    Τέλος στον πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας που δέχτηκε ο Σίμος Κεδίκογλου από εκείνους που θέλησαν να του χρεώσουν την ήττα στις δημοτικές εκλογές έδωσε η παρουσία στελεχών της παράταξης του απελθόντος δημάρχου στη μεγαλύτερη συγκέντρωση υποψηφίου βουλευτή που πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα στη Χαλκίδα.

    Μεταξύ αυτών στους οποίους αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου είναι η Τασούλα Ψυχογιού, η Ιωάννα Δαριβέρη, ο Δήμος Κόρδης, ο Μπάμπης Κώσταρος, ενώ ιδιαίτερη σημασία είχε και η παρουσία του Βασίλη Καθαροσπόρη, της Λίλιαν Ζλακώνη, του Δημήτρη Αναγνώστου, του Γρηγόρη Δάσκου και πολλών ακόμα παλιών και νέων στελεχών, καθώς και φίλων του Σίμου Κεδίκογλου, που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται στο πλευρό του, τον στηρίζουν και τον εμπιστεύονται, δίνοντας μαζί τον αγώνα για να αποκτήσει η Εύβοια τη θέση που της αξίζει.

     <