[SOS] - ΔΙΑΒΑΣΤΕ!: Την Ανάλυση της Συμφωνίας στο Eurogroup στις 20.2.2015.
  •  

     
     
    1η Παράγραφος

    "Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής οι οποίες ανελήφθησαν από την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά την διάρκεια των λίγων τελευταίων εβδομάδων διεξαγάγαμε, από κοινού με τους θεσμούς, έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες Ελληνικές Αρχές και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση σήμερα."

    Ανάλυση: Η Κυβέρνηση Σύριζα - Αν.Ελ. δηλώνει ότι εκτιμάει, όπως και οι λοιποί ευρώ - εταίροι μας, τις προσπάθειες των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Πολύ κακά άρχισε η συμφωνία.

    2η Παράγραφος

    "Το Eurogroup σημειώνει, το πλαίσιο της υπάρχουσας διευθέτησης, το αίτημα των Ελληνικών Αρχών για την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευθέτησης, (Master Financial Assistance Facility Agreement {M.F.F.A.=>Δανειακή Σύμβαση 2} η οποία {2η Δανεική Συβ.}, θεμελιώνεται σε ένα σύνολο δεσμεύσεων {2ο Μνημόνιο}. Ο σκοπός της παράτασης αυτής είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων της τρέχουσας διευθέτησης, με την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξετασθεί από κοινού με τις Ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς. Αυτή παράταση θα γεφυρώσει το χρόνο που θα απαιτηθεί για τις συζητήσεις για μια ενδεχόμενη διάδοχη διευθέτηση ανάμεσα στο Eurogroup, τους θεσμούς και την Ελλάδα."

    Ανάλυση: Ήδη από την δεύτερη παράγραφο, όλα τελειώνουν για την χώρα μας. Η κυβέρνηση αιτείται παράταση της Δανειακής Σύμβασης 2 πακέτο με τις δεσμεύσεις της, δηλαδή το Μνημόνιο 2. Μην ακούτε λοιπόν τα απίστευτα ψέμματα που λένε, διαβάστε με τα μάτια σας. Είμαστε αρκετά ψημένοι στην πολιτική για να μας δουλεύουν κάποια νεόκοπα όντα που πουλάνε παραμύθια - πολιτική ηρωίνη στο απελπισμένο κόσμο. Εδώ επίσης αναφέρεται ότι η αιτούμενη παράταση της Δανειακής Σύμβασης 2 - Μνημόνιο 2, είναι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση! Ξέρετε ποια αξιολόγηση μιλάει το κείμενο; Για την περίφημη 5η αξιολόγηση του όλου Μνημονιακού Προγράμματος  του Δεκεμβρίου του 2014, γι' αυτήν που δε πρόλαβε να γίνει ποτέ από την προηγούμενη Κυβέρνηση, λόγω "πτώσης" της. Όλα λοιπόν συνεχίζονται "κανονικά", από εκεί που τα άφησε η Κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

    3η Παράγραφος

    "Οι Ελληνικές Αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων επί τη βάση της τρέχουσας συμφωνίας ως το τέλος της Δευτέρας 23η Φεβρουαρίου {2015}. Οι θεσμοί θα εκφέρουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι επαρκώς συνεκτική ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη Απριλίου."

    Ανάλυση: Υπό την ασφυκτική έγκριση των Δανειστών λοιπόν, όλες οι διαδικασίες της αξιολόγησης! Και μέχρι τα τέλη Απριλίου, οι Δανειστές θα κόβουν και θα ράβουν τις μεταρρυθμίσεις, μέχρι να πούμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, {καθώς θα έχουμε καταρρεύσει οικονομικά μέχρι τότε!}.
    Κατανοητό;  Πάμε παρακάτω.

    4η Παράγραφος:

    "Μόνο η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά του την οποιαδήποτε εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα Ε.Τ.Χ.Σ., {Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας}, και την μεταφορά των κερδών του 2014 από το πρόγραμμα SMP. Αμφότερες υπόκεινται στην έγκριση του Eurogroup."

    Ανάλυση: Φοβερά πράγματα! Οι Δανειστές δε μας δίνουν ούτε ένα τσακιστό ευρώ, {την τελευταία δόση από τον EFSF ύψους 1,8δις ευρώ του Μνημονιακού Προγράμματος που δήθεν καταργήθηκε, ούτε καν τα χρήματά μας των 1,9δις ευρώ από το Πρόγραμμα Securities Markets Programme της Ε.Κ.Τ.! Μέχρι να εγκρίνουν, μέσω νέου Eurogroup, πιθανότητα το Μάιο ή αρχές Ιουνίου, την αξιολόγηση του προγράμματος! Ελπίζω να καταλαβαίνετε άπαντες τι σημαίνει αυτό; Για όσους δε το κατέλαβαν, να πω ότι κινούμαστε μέχρι τότε, μέσα σε ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια στο έλεος στων Δανειστών. Πως στο καλό θα χρηματοδοτηθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της χώρας μέχρι τότε; Τι στο καλό συμφωνία είναι αυτή; Κάνετε πίσω ΟΛΑ χωρίς καν να πάρετε εγκαίρως τα λεφτά; {Σύνολο 3,7δις ευρώ}. Άρα, δικαιούμαι να πιστέψω απ' αυτά που διαβάζω ότι θα μας πάνε μέχρι το πάτο οι δανειστές, νέα μέτρα, ασφυκτικοί έλεγχοι, μεταρρυθμίσεις με το ζόρι, εξαφάνιση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, μέχρι να εγκρίνουν την εκταμίευση των χρημάτων από την Ε.Κ.Τ. καθώς και της τελευταίας δόσης του προγράμματος του Μνημονίου, το οποίο τάχα καταργήθηκε, όπως θρασύτατα και ξεδιάντροπα να λέτε στο κόσμο που ψάχνει απεγνωσμένα μια ελπίδα να πιαστεί, για να επιβιώσει! Απλά ΝΤΡΟΠΗ.

    5η παράγραφος

    "Ενόψει της αξιολόγησης από τους θεσμούς το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, τα οποία είναι ως τώρα διαθέσιμα στο Τ.Χ.Σ. {Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας}, θα πρέπει να διακρατηθούν από τον Ε.Τ.Χ.Σ., ανεύ δικαιώματος τρίτων, για την διάρκει της παράτασης της M.F.F.A. Τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα κατά την διάρκεια της παράτασης της M.F.F.A. και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κόστη ανακεφαλαιοποίησης και εκκαθάρισης τραπεζών. Θα μπορούν να εκταμιευθούν κατόπιν αιτήματος με απόφαση της Ε.Κ.Τ. / του Ε.Ε.Μ. {Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού}."

    Ανάλυση: Πάνε κι αυτά τα λεφτά {10,9δις ευρώ}, τα ξεχνάμε! Είναι που θα χρησιμοποιούσατε για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή για τα κόκκινα δάνεια των Τραπεζών, όπως έλεγαν κάποιοι οικονομικοί καθηγητάδες σας προεκλογικά αλλά και πρόσφατα! Διακρατώνται τελικά αυτά τα χρήματα, με σύμφωνη γνώμη και του Eurogroup, από τον E.F.S.F. αποκλειστικά για την τύχον ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών! Λέγατε μπαρούφες για να πείσετε τον κόσμο να σας ψηφίσει, τώρα θα υποστείτε τις συνέπειες!

    6η Παράγραφος

    "Υπό  αυτό το φως καλωσορίζουμε την δέσμευση των Ελληνικών αρχών να συνεργαστούν στενά με τους Ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της Ε.Κ.Τ. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το Δ.Ν.Τ. θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό του ρόλο."

    Ανάλυση: Δέσμευση - στενή συνεργασία - υποταγή. Και το Δ.Ν.Τ. κανονικά μέσα στο κόλπο, όπως και πριν. Τι αλλάξατε τελικά; Μόνο ονόματα;;

    7η Παράγραφος:

    "Οι Ελληνικές Αρχές εξέφρασαν την σθεναρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αποσκοπεί στην διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της προαγωγής της κοινωνικής δικαιοσύνης."

    Ανάλυση: Ώστε δέσμευση για ευρύτερες και βαθύτερες ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ μεταρρυθμίσεις, έτσι; Αυτά λέγετε στον Ελληνικό Λαό, προεκλογικά;; 

    8η Παράγραφος:

    "Οι Ελληνικές Αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου Τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο οι Ελληνικές Αρχές ανέλαβαν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν με το καλύτερο τρόπο τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας."

    Ανάλυση: Ξανά εμπλοκή των δανειστών και των κλιμακίων τους σε κυρία θέματα εσωτερικής πολιτικής, δέσμευση - δέσμευση - δέσμευση, βαρεθήκαμε να βλέπουμε αυτήν την λέξη! Μα καλά εσείς δε είπατε προεκλογικά ότι θα διώξετε την Τρόικα και τους υπαλλήλους της;; Εσείς δε λέγεται ότι μας Κυβερνούσαν οι προηγούμενοι με e-mail;; Τώρα τι υπογράψατε;; Ή μήπως έχετε το ακαταλόγιστο τελικά;;

    9η Παράγραφο:

    "Οι Ελληνικές Αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευση τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως."

    Ανάλυση: Μακελειό! Πλήρης αναγνώριση του χρέους της χώρας! Πάει η διαγραφή του χρέους, πέταξε, πάει και ο Λογιστικός Έλεγχος, μας τελείωσε πριν καν ξεκινήσει! Θυμάστε τι λέγατε προεκλογικά;; Μας είχατε ζαλίσει με το κούρεμα του χρέους. Τελικά το μόνο που κουρέψατε είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ σας!

    10η Παράγραφο:

    "Οι Ελληνικές Αρχές δεσμεύθηκαν επίσης να εγγυηθούν τα απαραίτητα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τις προσόδους που απαιτούνται για να εγγυηθούν την βιωσιμότητα του χρέους, όπως όριζε το ανακοινωθέν του Eurogroup του Νεομβρίου του 2012. Οι θεσμοί, σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, θα λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015.

    Ανάλυση: Φοβερά και Τρομερά Πράγματα! Βιωσιμότητα του χρέους;; Τι είναι αυτό, τρώγεται; Μα καλά εσείς δε λέγατε σε όλους τους τόνους προεκλογικά ότι το χρέος της χώρας δε είναι βιώσιμο;; Και τώρα ξαφνικά μας βγήκατε Σαμαρικοί και Βενιζελικοί; Μας δουλεύετε; Δεσμεύεστε κιόλας να εγγυηθείτε την βιωσιμότητα του χρέους, {για να πληρώνονται οι δανειστές από τον ειδικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους!}. Πλάκα μας κάνετε προφανώς! Δε πάτε καλύτερα στην γωνία να δείτε αν ερχόμαστε;;
     
    Γνωρίζει άραγε πραγματικά ο Ελληνικός Λαός τι υπογράψετε εδώ στ' αλήθεια; Το κείμενο αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup της 27η Νοεμβρίου του 2012, όπου αναφέρονται πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% επί του Α.Ε.Π. για το 2014, το 2015 και το 2016! Για το 2015 όπως φαίνεται θα είναι στο κείμενο {επιστροφή πρωτογενές πλεόνασμα καθότι οι οικονομικές συνθήκες των Δημοσίων Ταμείων για το ίδιο λόγο}, αφήνουν μια χαραμάδα "αισιοδοξίας", όπως για το 2016 από την παραπομπή του κειμένου στην ανακοίνωση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, φαίνεται ότι υπγογράψετε για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του 2016! Με λίγα λόγια, μας πήρατε τις ζωές κι εσείς! Εκτός αυτού, εδώ προκύπτει και κάτι ακόμη σοβαρότερο!
    Γνωρίζει αλήθεια ο Ελληνικός Λαός τι υπογράψατε εδώ; Το κείμενο εκτός από το πρωτογενή πλεονάσματα, {που εξυπηρετούν το χρέος και τις τσέπες των δανειστών}, αναφέρεται και στις "προσόδους" που επίσης εξυπηρετούν το χρέος και τους δανειστές αποκλειστικά. Στο Αγγλικό κείμενο αναφέρεται η λέξη "proceeds". Αυτή η λέξη σημαίνει πρόσοδος/έσοδο από πώληση κάποιου αντικειμένου οικονομικής αξίας, π.χ. ΑΚΙΝΗΤΟ ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Στην περίπτωση μας ανακοίνωσης του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, όπου αναφέρεται ότι τα έσοδα πωλήσεων από Ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν κατευθείαν στο ειδικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους! Διαβάστε εδώ, την τρίτη παράγραφο στις 27 Νοεμβρίου 2012.:

    "Greece wiil transfer all privatizations revenues, the targeted primary surpluses as well aw 30% of the excess primary surplus to this accent, to meet debt sernice playnent on a quartertly forwarrd-looking basis."

    Μετάφραση: Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα των Ιδιωτικοποιήσεων, τα πρωτογενή πλεονάσματα του στόχου καθώς επίσης του 30% του υπερβάλλοντος πρωτογενούς πλεονάσματος στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους, για να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του χρέους σε τριμηνιαία βάση.
    Καταλάβετε τώρα τι υπέγραψαν οι "πονηροί" που παίζουν με τις λέξεις; Αλλά νόμισαν ότι θα μας εξαπατήσουν, νομίζουν ότι απευθύνονται εμάς ως ΑΝΟΗΤΟΙ! Προφανώς, για να μην ξεφτιλιστούν χρησιμοποιήσουν την λέξη "proceeds" {προσόδους - έσοδα από πώληση αντικειμένου - assent}, για να χρησιμοποιήσουν την λέξη "Ιδιωτικοποίησεις"! Όμως τους προδίδει η Ανακοίνωση του Eurogroup της 27η Νοεμβρίου του 2012 σε συνδυασμό με την ειδική οικονομική λέξη "proceeds" του τωρινού κειμένου! Καταλαβαίνουμε τώρα φίλες και φίλοι με τι άτομα έχουμε να κάνουμε;;

    11η Παράγραφο:

    "Με δεδομένες αυτές τις δεσμεύσεις καλωσορίζουμε το ότι σ' έναν αριθμό πεδίων, οι Ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή της τρέχουσας διευθέτησης. Οι Ελληνικές Αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται τους θεσμούς" 

    Ανάλυση: Σχεδόν σε κάθε παράγραφο αναφέρεται η λέξη "δέσμευση" {εννοεί Μνημονιακή/Δανειακή}. Τυχαίο να είναι. Ώστε δε θα καταργήσετε κανένα Μνημονιακό Μέτρο του παρελθόντος, μάλιστα. Και το υπογράψατε κι αυτό. Πόσο άλλο θα προσκυνήσετε - ξεφτιλίσετε άραγε;;
    Υπογράψετε ακόμη να απέχετε από μονομερείς ενέργειες, που θα επηρέαζαν τα δημοσιονομικά έσοδα/έξοδα, όπως θα σας ορίζουν οι Δανειστές! Του κάνετε συνεταίρους στην νομοθετική παραγωγή της Κυβέρνησης, όπως ήτανε εδώ και 5 χρόνια, τίποτα δεν αλλάξετε απολύτως! Πάει και το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μόλις το ενταφιάσετε! Τι άλλο σας μένει πια να κάνετε, όλα τα ξεπουλήσετε, αν είμαστε ένας από εμάς την θέση σας θα φεύγομε από την πολιτική για πάντα! Αλλά αυτό θέλει και λίγο φιλότιμο, ξέρω, είναι δύσκολο. Άλλωστε αν καταφέρετε να συνεχίζετε να εξαπατάτε στον Ελληνικό Λαό, ίσως να την γλιτώσετε για κάποιο διάστημα!

    12η Παράγραφος

    "Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων των Ελληνικών Αρχών, των γνωμοδοτήσεων των θεσμών και την σημερινή συμφωνία, θα ξεκινήσουμε τις Εθνικές Διαδικασίες με σκοπό να καταλήξουμε σε μια οριστική απόφαση για την παράταση της τρέχουσας Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του Ε.Τ.Χ.Σ. για ως και τέσσερις {4} μήνες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Χ.Τ.Σ. Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις Ελληνικές Αρχές να ξαναρχίσουν αμέσως το έργο τους που θα επιτρέψει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης."

    Ανάλυση: Δεσμεύσεις, δεσμεύσεις, δεσμεύεις. Παντού ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και μόνο ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
    Όπως συνάγεται από τον τρόπο γραφής του κειμένου, δε πρέπει να έχετε ούτε 1% αξιοπιστίας στο Εξωτερικό. Δεν σας εμπιστεύονται ούτε για να τους πάτε τσιγάρα από το περίπτερο. Αυτό είναι το χειρότερο για όλους μας.

    13η Παράγραφος

    "Παραμένουμε δεσμευμένοι στη χορήγηση επαρκούς στήριξης στην Ελλάδα ωσότου ανακτήσει πλήρη ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές τηρήσει τις δεσμεύσεις εντός του συμφωνημένου πλαισίου."

    Ανάλυση: Να την γράψουμε αλλιώς την τελευταία πρόταση: Μας το επιτρέπετε;
    Ιδού εδώ κλείνει η ανάλυση της δραματικής για την Ελλάδα για τον Ελληνικό Λαό δήθεν "συμφωνίας" με τους δανειστές μας. "Θα σας δίνουμε λεφτά, μέχρι να καταφέρετε να βγείτε στις αγορές, μόνο αν εφαρμόσετε πλήρως όλα τα Μνημονιακά Μέτρα, που έχουμε συμφωνήσει ή θα συμφωνήσουμε τον μέλλον."

    Πηγή: Από Γιάννη Χριστόπουλο - Δικηγόρος.